ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
HABERLER>GUNCEL
21 Ocak 2014 Salı - 02:41

Kamuda erişilebilirlik denetimi

İHSAN KUMRU-Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü “Ulusal Erişilebilirlik Çalışmalarının tanıtımı “ toplantısı yapıldı. Göğüs Hastanesi yanında Çok amaçlı konferans salonunda yapılan toplantıya 176 kamu kurum temsilcisi katıldı.

Kamuda erişilebilirlik denetimi

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü “Ulusal Erişilebilirlik Çalışmalarının tanıtımı “ toplantısı yapıldı. Göğüs Hastanesi yanında Çok amaçlı konferans salonunda yapılan toplantıya 176 kamu kurum temsilcisi katıldı.
Yapılan toplantıda konuşma yapan   Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt, Erzurum’da 8 bin kamu kurumu bulunduğunu bu 8 bin kamu kurumun ulaşılabilirlik  denetimlerinin yapılacağını söyledi.
Yurt, “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği Yürürlükte Kurulduğu günden bu yana engellilik alanındaki en önemli önceliklerinden biri olan erişilebilirliği hayata geçirmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2005 yılında yürürlüğe giren “Engelliler Hakkında Kanun”un erişilebilirlikle ilgili hükümlerini ülke genelinde uygulamak üzere Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği’ni hazırladı. Hazırlanan yönetmelik 2013 yılı Temmuz sonu itibari ile uygulamaya konuldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından “Engelliler Hakkında Kanun”un erişilebilirlikle ilgili hükümlerinin uygulanmasını sağlamak üzere hazırlanan “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği” 20 Temmuz 2013 tarihinde 28713 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği ile; kamu hizmeti için kullanılan Resmi binalar ile ibadet yerleri, Özel eğitim, özel sağlık tesisleri, Sinema, tiyatro, opera, müze, kütüphane, konferans salonu gibi kültürel binalar ile Gazino, düğün salonu gibi eğlence yapıları, Otel, özel yurt, iş hanı, büro, pasaj, çarşı, alışveriş merkezi gibi ticari yapılar, Spor tesisleri, yüzme havuzu, genel otopark ve buna benzer umuma ait binalar, Mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ve Toplu taşıma araçlarında erişilebilirlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı takip edilecek ve denetlemeler yapılacak. Erzurum’da 8 bin kuma kurum var. Bu 8 bin kamu kurumun ulaşılabilirliği denetimlerini yapacağız. Burada yapılan toplantımıza 176  kamu kurumu temsilcisi bulunuyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmî yapılar,-Mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile Gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren sekiz yıl içinde engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirilir. Bu sistem ile erişilebilirlik standartlarının uygulanmasının takip edilmesi amaçlanmaktadır.  kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel altyapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılarda ve toplu taşıma araçlarında Her kuruluş okul,resmi bina ve banka  öncelikli olarak bina sorumlusu ve yedek sorumlusunu sisteme kayıt etmelidir. Bir an önce kurumlarımızı erişilebilir hâle getirelim.” dedi

 
‘Bay Gölge’ Erzurum’daydı
 
Kaymakam Katırcı besicileri sevindirdi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabri TOPDAĞI 21 Ocak 2014 Salı 22:23

Sabri TOPDAĞI-1'de ikinci satırda yazdığım "5 yıl" yanlışlıkla yazılmıştır. "7 yıl" olarak düzeltilirse memnun olurum.

Yorumu oyla      6      4  
Sabri TOPDAĞI-3 21 Ocak 2014 Salı 09:57

Kanun, haberde geçtiği gibi sekiz yıl süre vermiyor. Verilen süre 7 yıl ve 07 Temmuz 2012'de doluyor. Geçici Madde 3. Büyükşehir belediyeleri ve belediyeler, şehir içinde kendilerince sunulan ya da denetimlerinde olan toplu taşıma hizmetlerinin özürlülerin erişilebilirliğine uygun olması için gereken tedbirleri alır. Mevcut özel ve kamu toplu taşıma araçları, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yıl içinde özürlüler için erişilebilir duruma getirilir.

Yorumu oyla      8      4  
Sabri TOPDAĞI-2 21 Ocak 2014 Salı 09:49

Zamanında başlansaydı özellikle üzerine bu konuda birçok görevler düşen belediyelerin ne kadar ilgisiz kaldığı görülecekti. Yerel seçimlerin olduğu bu dönemde denetimlerin gecikmiş olması; ilgili bakanlığın konuya verdiği önemin, belediyeleri koruma arzusundan daha az olduğunu göstermiyor mu? Son zamanların moda deyimi ile oldukça “manidar”. Her konuda olduğu gibi bu konuda da çok zaman kaybediyoruz.

Yorumu oyla      8      4  
Sabri TOPDAĞI-1 21 Ocak 2014 Salı 09:48

5378 Sayılı “Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” 2005 yılında çıkarılıyor ve kanunun gereği hususların 5 yıl içerisinde tamamlanması hükme bağlanıyor. Bakanlığımız ise 2013 yılında konuyla ilgili olarak "Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği"ni hazırlıyor. Yani kanunun verdiği sürenin bitmesinden bir yıl sonra yönetmelik hazırlanıyor, bir buçuk yıl sonra denetimler başlıyor. Bu denetimlerde tespit edilen noksanlıkların tespit edilmesi ve giderilmesi için gerekli süre de düşünülürse gecikme miktarını siz hesaplayın. Neden kanunun verdiği süreden önce yönetmelik hazırlanıp, verilen beş yıllık süre biter bitmez, 7 Temmuz 2012 tarihinde denetimlere başlanmadı?

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Margvelashvili’yi ağırlıyacak
Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, Erzurum’da bir dizi ziyaretlerde ...
Altıparmak’tan esnaf açılımı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak göreve başladığı günden bu tarafa ...
Türk Ocakları'nda Işık dönemi
Türk Ocağı Erzurum Şubesi, yaptığı genel kurul sonunda yeni yönetimi belirlendi.
 
‘TSK'nın iki uçağı nakledilecek organları taşıdı’
Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri ...
Hakim Çamlıbel gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzurum'da evinde intihar ettiği öne sürülen hakim Alaattin Çambel, adliye ...
Birlik Eğitim Sen’den toplu sözleşme değerlendirmesi
İHSAN KUMRU-Tüm Memursen Konfederasyonuna bağlı Birlik Eğitim Sen toplu ...
 
ERZURUM okuru önceliği belirledi
DİLEK BAYRAK-Okurlarının görüş ve tespitlerini gündeme taşıyan ERZURUM ...
Büyükşehir'de Sandıklı şoku..!
RECEP DAĞ-Erzurum Büyükşehir Belediyespor Elibol Sandıklıspor’a Erdinç ...
Dualar aminlerle buluştu
Erzurum’da, 500 yıldır sürdürülen Bin bir Hatim geleneği kapsamında bugün ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva