ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>GUNCEL
6 Kasım 2009 Cuma - 04:08

Kamu-Sen'den Mektuplu Protesto

İHA/Türkiye Kamu- Sen Erzurum İl Temsilciliği üyeleri bugün Büyük Postane önünde bir eylem gerçekleştirerek toplu sözleşmeli, grevli sendikal haklarının kullanılmasının önüne engel çekilmesini protesto ettiler.

Kamu-Sen den Mektuplu Protesto

//SENDİKAL HAK ARAYIŞI
Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Büyük Postane önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu- Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, ekonomik krize değinerek, toplu sözleşmeli ve grevli sendikal haklarının kullanılmasının önüne engel çekilmesini protesto ettiklerini belirtti.
//BAYRAKTAR AÇIKLAMA YAPTI
Bayraktar, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ülkemiz ekonomisi 2008 yılının ortalarından beri ağır bir ekonomik krizin etkisi altındadır. TÜİK tarafından açıklanan son rakamlara göre bir önceki yıla göre ihracaat yüzde 30. 5 ithalat ise yüzde 39 oranında azalmıştır. Sanayi üretimi yüzde 6, 3 kapasite kullanım oranı yüzde 9, 7 oranında gerilemiştir. Ekonomik krizden çıkmam için alınan tedbirlerin faturası 54, 3 milyar TL'ye ulaşmış, ama bu tutarın neredeyse tamamı ülkemiz nüfusunun yüzde 1'ini teşkil eden ayrıcalıklı bir kesime gitmiştir. Kısacası
dar gelirli ve sabit gelirlilerin maaşları için ise yalnızca 4,3 milyar TL gibi küçük bir kaynak ayrılmıştır. Ülkemizde çalışanların ve emeklilerimizin maaş seviyeleri ve yapılan maaş artışları göz önüne alındığında vatandaşlarımızın ay sonunu getirmeleri, çocuklarının eğitim giderlerini karşılamaları ve zorunlu ihtiyaçlarını temin etmeleri konusunda engin görüş ve tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Umudumuz, halkın içler acısı hali görülür ve 2004 yılında verilen söz üzerine kamu görevlilerinin ILO standartlarında toplu sözleşmeli, grevli sendikal haklarının kullanılmasının önündeki engellerden vazgeçilmesidir." Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri hazırladıkları mektupları ilgili Bakanlıklara gitmesi için postaya verdiler.
KAMU-SEN'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MEKTUP
Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Van İl Temsilciliği üyeleri, içerisinde ülke sıkıntılarının dile getirildiği mektupları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi.
//VAN’DA PROTESTO MEKTUBU
PTT Başmüdürlüğü önünde bir araya gelen Kamu-Sen üyeleri, ellerindeki mektupları posta aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi. Mektupların gönderilmesinin ardından bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, ülkede ekonomik kriz nedeniyle birçok sıkıntının yaşandığını dile getirdi. Tek taraflı ve yanlış politikalar izlendiğini iddia eden Yıldız, bunun sonucunda adam kayırma, kurumlar arası ayrımcılık, sözleşmeli statüde istihdamın artması gibi sorunların meydana geldiğini anlattı. Yıldız "Toplu görüşmelerde alınan kararların uygulanmaması, verilen sözlerin tutulmaması, siyasetçi ve bürokratların kamu görevlilerine karşı takındığı olumsuz ve önyargılı tavırla, yöneticilerin 'ben yaptım oldu' mantığıyla yürüttüğü toplu görüşme süreci, bütün iyi niyetimize rağmen tıkanmıştır. Memurlarımız kendileri hakkında alınan tek taraflı kararlardan son derece rahatsızdır. Ülkemizde bütün bunlar olup biterken gündemin değiştirilerek, vatandaşlarımızın kısır ve tehlikeli bir tartışma ortamına çekilmesini, olumsuzlukların gizlenmesi gayretleri olarak telakki etmekteyiz. Bu tutum karşısında milletimizin giderek yükselen çığlığını duymanız için işsizlerimizin daha fazla dayanacak gücü;, memur, işçi, emekli, dul ve yetimlerimizin ise daha fazla bekleyecek sabrı kalmamıştır. Umudumuz, halkın içler acısı halini doğru algılayıp, uyguladığınız tek taraflı politikalardan vazgeçmenizdir. Tüm Türkiye sizden adil olmanızı beklemektedir" dedi.
Açıklamanın ardından Kamu-Sen üyeleri sessizce dağıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merhametsizler..
CİHAN/Erzurum'da bir kuyuya atılan sahipsiz at itfaiye tarafından kurtarıldı.
Yargıda 5 atama
Adalet Bakanlığı 5. Dönem idari Yargı Hakim adayı atamaları tatamlandı.
“2011, Erzurum’un geleceğine yatırım”
GHA/2011 Kış Oyunları kapsamında Palandöken ve Konaklı’da yapımı devam ...
 
Erzurum’da Karabağ damgası
GHA/Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ’la Erzurum’un ilişkilerinin ...
Tarihçilerden tepki
GHA/İsviçre’nin Bern kentinde Ermenistan Büyükelçisi olarak görev yapan ...
Dadaşlar, Efeleri şaşırttı
Aydın Belediyesi tarafından boşaltılarak devralınan Erzurumlular Yardımlaşma ...
 
Yine küstahlaştılar!...
Samet ÖZÜNAL/GHA/Diplomatik ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesine ...
ESOB seçim sürecinde
Ayhan TÜRKEZ/İHA/Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde seçim ...
Şehitlerine yürüdüler
İHA/Kars'ta Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva