ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>TÜRKİYE
13 Mart 2020 Cuma - 05:30

Kalın tedbirleri açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, “İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Ara tatil önceye alınmış olacak." dedi

Kalın tedbirleri açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, “İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Ara tatil önceye alınmış olacak. 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacak. Üniversitelerle ilgili 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimizde tatil edilecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve bürokratların katılımı ile yapılan ve yaklaşık 5 saat süren toplantı sonrasında Korona virüs ile ilgili alınan tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, küresel bir salgın haline gelen Korona virüsüne karşı Türkiye’nin etkin ve başarılı bir mücadele verdiğini söyleyerek, bundan sonrada alınacak tedbirlere ilişkin bilgiler verdi.

“İLK, ORTA, LİSE VE ÜNİVERSİTELERE VİRÜS TATİLİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tedbirler paketi kapsamında bir dizi kararlar alındığını açıklayan Kalın, “İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Ara tatil önceye alınmış olacak. 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacak. Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptı. Üniversitelerle ilgili 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimizde tatil edilecektir. Bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından telafi edileceği konusu YÖK koordinasyonunda belirlenecek usul ile üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek. Üniversite eğitiminde kaybın olmaması için gerekli tedbirler alınacak. Spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alınmıştır. Spor faaliyetlerinde böyle bir kalabalık ortamın alışmaması açısından bu kararın isabetli olduğunu ifade etmek isterim” diye konuştu.

“KAMU GÖREVLİLERİNİN YURT DIŞINA ÇIKIŞI İZNE TABİ OLACAK”

Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin imzalandığını kaydeden Kalın, “Fevkalade bir durum olmadığı müddetçe kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izne tabi olacak. Tedbirlerin titiz bir şekilde uygulanması noktasında kamu görevlileri de üzerine düşeni bu mekanizma vesilesiyle yerine getirmiş olacaklar. Vatandaşlarımızın yurt dışına çıkışları konusu da gündeme alınan başlıklardan birisiydi. Bizim tavsiyemiz fevkalade bir durum söz konusu olmadıkça vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini bir müddet tehir etmeleri yönündedir. Yurt dışından Türkiye’ye gelen vatandaşlarımızın da mutlaka kontrollerini yaptırarak kendilerini 14 gün tecrit etmeleri, yani karantina altı almaları büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Bir panik havası oluşturmadan, rehavete de kapılmadan tedbirleri uygulamak suretiyle bu sürecin yürütüleceğinin altını çizen Kalın, İtalya’daki Türk vatandaşlarının Türkiye’ye getirilmesi için bir tahliye planlanıp planlanmadığı şeklindeki soruya, “İtalya’dan böyle bir tahliye planımız yok. Vatandaşlarımızın orada olmaları halinde kendilerini koruma altına almaları çok önemli. Türkiye’ye geldiklerinde gerekli prosedürleri izlemeleri son derece önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Virüs tespit edilen Türk vatandaşının sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan kalın, “Bu kişinin sağlık durumu iyi. Onunla birlikte karantinaya alınan kişilerle ilgili herhangi bir sorun söz konusu değil. Bu karantina tedbir amaçlı. Yapılan testler sonucunda sadece bir kişide pozitif olarak çıktı. Bu karantinanın ve tedavi sürecinin netice vermesini bekliyoruz, umut ediyoruz” dedi.

“KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ İLE İLGİLİ VELİLERİN BİR TERCİHTE BULUNMALARI SÖZ KONUSU OLACAK”

Kreş ve gündüz bakım evlerinin gündeme gelmediğini söyleyen Kalın, ”Burada velilerin bir tercihte bulunmaları söz konusu olacak. Bununla ilgili bir düzenlemeden ziyade kendilerinin bir inisiyatif alarak bu yönde adım atmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Şuan itibariyle Türkiye’de tek vaka bulunduğunu söyleyen Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı programlarını bir müddet ertelediklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, YÖK Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve bürokratlar katılmıştı.

 

 
"İstiklal Marşımız büyük bir inancın sembolüdür”
 
Oltulu çiftçilere 10 bin Ceviz Fidanı dağıtıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Bazıları zihninden ...
"Artık Türkiyesiz problem çözemezsiniz"
Akar, “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uluslararası arenada ...
Emine Erdoğan kadın istihdamını değerlendirdi
Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda, ...
 
Erdoğan ateşkes kararını paylaştı
Erdoğan, Cuma namazı için geldiği Büyük Çamlıca Camii’nde vatandaşlara ...
‘Ordumuz, dünyayı kendisine hayran bırakmıştır’
Erdoğan, “Kahraman ordumuz, Suriye’de gösterdiği başarıyla, tüm dünyayı ...
Bahçeli: "Koşa koşa cepheye giderim"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Görev düşsün, ihtiyaç olsun, bayrağımı ...
 
‘Artık böyle bir süreç yok’
Erdoğan, “Bu ara görüşüyoruz size bir milyar avro göndereceğiz diyorlar. ...
'Omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak'
Erdoğan, "Yaşananlardan ibret almayanların bizi hala gözlem noktalarımıza ...
Erdoğan: "Dedik ki, bitti o iş”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi kapıları açınca telefon telefon ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva