ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
17 Ekim 2020 Cumartesi - 03:32

Kahraman uzman çavuş gönüllerde taht kurdu

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde 5 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ağır şekilde yaralanan Uzman Jandarma Çavuş Cengiz Erduran, 1 milyon 679 bin TL'lik tazminatı çok bulduğu için reddetti.

Kahraman uzman çavuş gönüllerde taht kurdu

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde 5 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ağır şekilde yaralanan Uzman Jandarma Çavuş Cengiz Erduran, 1 milyon 679 bin TL'lik tazminatı çok bulduğu için reddetti. "Alsaydım vicdanen çok büyük sıkıntı olacaktı" diyen gazi Uzman Çavuş Erduran, teröristlere karşı vatanı ve milleti için canı pahasına gösterdiği kahramanca mücadeleden sonra bu tavrı ile de gönüllerde taht kurdu.
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na 5 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ağır şekilde yaralanan Uzman Jandarma Çavuş Cengiz Erduran, yaklaşık 3 yıl süren tedavinin ardından taburcu olarak Trabzon’a yerleşti. Kulağında işitme kaybı, ayağında yaralanma olan Erduran'ın tazminat davasını gören Erzurum 2. İdare Mahkemesi, bilirkişi raporu hazırlatırken, vazife malullüğüne dair bağlanan gelir ve ödemeler dikkate alındığında Erduran'ın 1 milyon 679 bin TL karşılanmamış zararı bulunduğu yönünde görüş bildirildi. Mahkemenin sunduğu miktar üzerine gazi Erduran, tazminat miktarını çok bularak kabul etmeyeceğini belirtti. Gazi Uzman Jandarma Çavuş Erduran, yaşadığı süreci anlatarak, “2 Ağustos 2015 günü Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde görevli olduğum dönemde yapılan terör saldırısında yaralandım. 2018 yılında yaklaşık 3 yıllık tedavinin ardından emekli oldum. Şimdi de Trabzon’da yaşıyorum. Gezi olduğumuzda devletten bir tazminat aldık. Aldığımız tazminatı yetersiz bularak tekrar yaklaşık 120 bin TL’lik bir tazminat davası açtık. Mahkeme konunun gelişimiyle ilgili dosyayı bilirkişiye gönderiyor. Bilirkişi de bize 1 milyon 679 bin TL tazminat almamıza karar veriyor. Ondan sonra bize bu miktara itirazınız var mı diye soruldu. Biz de itirazımızın olmadığını fakat bu miktarın çok yüksek olduğunu bunu almanın hale şu günlerde bizler için çok hayırlı olmayacağını, vicdanen çok büyük sıkıntı oluşturacağını bildirdik. Böyle bir duruş, milli duruş, milli görüş anlamında bir duruş sergiledik. Dolayısıyla bu paradan feragat ettik” dedi.
"AYNISI OLSA YİNE REDDEDERİM"
Bugün aynı durumla karşılaşsa tavrının yine aynı olacağını kaydeden Erduran, "Allah milletimizden razı olsun. Milletimiz bu konuda bize çok büyük teveccüh gösterdi. Şükürler olsun telefonlarım susmuyor, tebrik eden çok fazla. Sonuç olarak önemli olan benim vicdanen rahat olmam. Şu an vicdanen çok rahatım. Aynı şey bir daha olsa bir kez daha düşünmeden bu parayı reddederdim. Toplam 160 bin TL ödendi. 22 yıllık çalışmışlığım sonunda zaten emekli olan bir devlet memuruna verilen ikramiye yaklaşık 104-105 bin TL. Onun üzerinde verilen parayı biz az bulduk. Ona binaen dava açtık. Toplam 100 bin TL’lik maddi, 20 bin TL’likte manevi tazminat davası açtık. Miktar çok fazla gelince biz maddi kısmından feragat ettik. Dolayısıyla şu an 20 bin TL’lik manevi tazminat ödenecek bize. Bundan sonra hayatımda değişen bir şey olmayacak hayatımıza devam edeceğiz. Sonuçta Trabzon’da yaşıyoruz. Normal sıradan bir vatandaş olarak hayatımız bugünden sonra devam edecek” diye konuştu.
OĞLU MUHAMMET: "BABAM BENİM KAHRAMANIM"
10 yaşındaki oğlu Muhammet Yusuf Erduran da babasıyla gurur duyduğunu ifade ederek, “Her zaman babamla gurur duyuyorum. Bu davranışından önce de babamla gurur duyuyordum. Her zaman babama örnek olmaya çalışacağım. Bana da teklif etseydiler ben de o kadar yüklü miktardaki parayı kabul etmezdim. Çünkü hakkın olmayan o parayı kullanınca bir işe yaramaz. Babamı her zaman örnek olacağım. Babam benim kahramanım. İnşallah başkaları da örnek olur” şeklinde konuştu.

 
Kasapoğlu’ndan Gençlik Yatırımları vurgusu
 
Aliyev: ‘Türkiye olmadan olmaz’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dadaş 17 Ekim 2020 Cumartesi 10:58

Damarinda Türk kani dolasan kahraman doğuyor.Bu kan Kürsadin kani şeyh samilin kani oguzhanin kani Ataturkun kani Allah butun kahramanlardan razi olsun

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arpaçay’da bir köy karantinaya alındı
Kars’ın Arpaçay ilçesi Akçalar köyü karantinaya alındı. Karantinaya alınan ...
Malatya’da bir mahalle karantina altına alındı
Malatya’da bir mahalle, yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ...
Cağ kebabı üretim tesisinde geri sayım
Oltu ilçesinde yapımı süren cağ kebap üretim tesisi Haziran 2021’de hizmete girecek .
 
Palandöken Meclisinden saha incelemesi
Palandöken Belediyesi Meclis üyeleri ilçede 2020 düzeyinde kaydedilen ...
İHH’dan Azerbaycan’a destek konvoyu
İHH İnsani Yardım Vakfı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden ...
Aşkale Belediyesi köy yollarını denetledi
Aşkale Belediyesi tarafından İlçe genelinde 2020 yılı içerisinde yapılmış ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 406'ncı gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Alaca’dan Azerbaycan’a destek, Ermenistan’a tepki
Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde 102 yıl önce Ermeni çeteler tarafından ...
Pasinler’de mavi mermer rezervi bulundu
Pasinler ilçesinde 20 milyon metreküp Bej mermer ve doğada nadir olarak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva