ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>GUNCEL
3 Ağustos 2013 Cumartesi - 03:33

Kadir Gecemiz mübarek olsun

Tüm okurlarımızın bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’ni tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dileriz. ERZURUM gazetesi

Kadir Gecemiz mübarek olsun

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, müminlere göre bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında İslam âleminin hüzünle sevinci birlikte yaşadığını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Hüzünlüyüz çünkü Allah katında ayların en hayırlısı olan Ramazana veda ediyoruz. Sevinçliyiz çünkü bin aydan hayırlı Kadir Gecesine kavuşuyoruz. Kadir Gecesi, Müminlerin ve tüm insanlığın kadrini yücelten gecedir. O gecede insanlığın hidayet rehberi ve önceki vahiylerin tasdikleyicisi olan Kuran-ı Kerim inmiştir.” dedi.
Son zamanlarda İslam dünyasında meydana gelen olaylara da değinen Başkan Görmez’in mesajından öne çıkan başlıklar şöyle;
“ZALİMLERİN HAK VE HUKUK TANIMAYAN, AZGINLAŞAN VE ŞIMARAN İRADELERİNE KARŞI TAVIR ALMAK, YERYÜZÜNDEKİ BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN SORUMLULUĞUDUR…”
Ramazan ayı boyunca İslâm coğrafyasında kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimize reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin üzüntüsü yüreğimizi dağlıyor. Bu hüzünle Ramazanımız buruk geçti. Kadir gecesini idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların haklarına dikkat kesilmek, onların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak hepimizin vazifesidir. Zalimlerin hak ve hukuk tanımayan, azgınlaşan ve şımaran iradelerine karşı tavır almak, kısacası insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak, yeryüzündeki bütün Müslümanların sorumluluğudur. Bu vazife ve sorumluluk, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail (a.s)’a eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir.
“BÖYLE BİR GECEDE ZULMÜN, HAKSIZLIĞIN İNSANLARIN GÖNÜLLERİNİ KARARTIYOR OLMASI NE HAZİN BİR DURUMDUR.”
Bu gece gökyüzü nurlanırken, yeryüzünün karanlıklara boğulmuş olması bizleri derin bir hüzne sevk etmektedir. Allah'ın şeref verdiği, melekler göndererek onurlandırdığı insanın, kendisini karanlıklara atması ne büyük bir bedbahtlıktır. Dünyanın birçok yerinde, böyle bir gecede ve böyle bir kitaptan sonra halen kan akıyor olması, masum çocukların ölüyor olması, annelerin gözyaşı döküyor olması, bu aydınlık rehberinden sonra halen zulmün, zulmetin, haksızlığın, insanların gönüllerini karartıyor olması ve halen kardeşin kardeşi katlediyor olması ne hazin bir durumdur, Allah'ın nimet ve lütufları karşısında ne büyük bir körlük, ne büyük bir nankörlüktür.
“KUR’AN, RAHMET YÜKLÜ EVRENSEL MESAJLARIYLA İNSANI YÜCELTMİŞ, ONU ŞEREFLENDİRMİŞTİR…”
Kuran inmeye başladığı andan itibaren, tüm insanlığı hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağırmış, hakkı anlatmaya, hakikati duyurmaya, adaleti yüceltmeye, sevgiyi yaymaya, fazilet ve erdemin hak ve hakikatin yanında yer almak olduğunu öğretmeye gelmiştir. Kuran rahmet yüklü evrensel mesajlarıyla insanı yüceltmiş, onu şereflendirmiştir. Ancak ne zaman insan Kuran'ın kadrini bilemez olmuşsa, o vakit beşerin ve ümmetin kadri düşmüştür. Bugün de İslam coğrafyası bir ilim ve medeniyet, bir barış ve esenlik coğrafyası olmaktan gittikçe uzaklaşıyorsa bunda Kur’an’a hak ettiği kıymetin verilmiyor olmasının payı hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Böyle zamanlarda, fecre kadar esenlik getiren, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini ihya etmek de daha büyük bir önem ve anlam kazanmaktadır.
“KADİR GECESİNİN FAZİLETİNİ, GECENİN KARANLIĞINDA DEĞİL KARANLIKLARI ORTADAN KALDIRAN KURAN'DA ARAMALIYIZ…”
Böyle bir ortamda, bu geceyi vesile kılıp, Kuran'ın kadrini kıymetini bilmeli ve bu gecede dünya semasına inen Kur’an’ı tekrar gönül semalarımıza indirmeliyiz. Kadir Gecesinin faziletini, gecenin karanlığında değil karanlıkları ortadan kaldıran Kuran'da aramalıyız. Bin aylık manevi gelişmeleri yaşayabilmek için Kuran'ın hak, hakikat, ahlak ve adalet ilkelerine yeniden sarılmalıyız. Allah'ın meleklerinin yeryüzüne barış ve esenlik getirmeleri için, Kuran'ın barış ve esenlik mesajlarına can-ı gönülden kulak vermeliyiz.
Kadir Gecemiz mübarek olsun. Bu gece, Rabbimiz katındaki kadrimizin yücelmesine vesile olsun. Yâ Rab! Bu gece hürmetine, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını nasip eyle. Bu duygu ve düşüncelerle, İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini en içten dileklerimle kutluyor, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Kur’an’ı bize hidayet, Efendimizi rehber, Kadir Gecesini bin aydan hayırlı kılan Yüce Rabbimizden, bize bunları anlayacak basiret vermesini diliyorum. Rabbimizden, Kadir Gecesinin, bizim, ailemizin, müminlerin ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını, İslam coğrafyasını çepeçevre saran karanlığın, insanlığın yüreğini karartan haksızlıkların, Kadir Gecesinin feyz ve bereketiyle ortadan kalkmasını niyaz ediyorum.

 

 
Ölüme yan yana gittiler
 
Uğurlu müzik ziyafeti sundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Türk OÄŸluTürk 3 Ağustos 2013 Cumartesi 12:26

Rabbim bu gece butun Turkleri ve muslumanlari affetsin. Amin

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölüme yan yana gittiler
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3 çocuğun son görüntüleri ortaya çıktı.
Dadaşlardan Türkmenlere yardım eli
Eskişehir Erzurumlular Derneği’nin Suriyeli Türkmenleri için düzenlediği ...
Yakutiye’den Adeviyye’ye....
Erzurum’da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen "Adeviyye ...
 
7 ayda 32.4 milyon ödenek
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Temmuz 2013 dönemi iller Bankası ve Büyükşehir ...
ASİMDER’den Ermenistan’a sert tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı ...
ERZURUM, okuruna soruyor
Haber, yorum ve köşe yazarlarıyla Erzurum ve Bölge gündemini okurlarına ...
 
Terzioğlu aileleri uyardı..
Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu , Türkiye’nin en huzurlu illeri arasında ...
Belediyeciler iftarda buluştu
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, meclis üyeleri ve personelle iftar ...
Dadaşlar, ‘Erzurum İftarı’nda buluştu
Süleyman GÜRAKSIN-ANKARA- Ankara’da yaşayan Dadaşlar Erzurum Vakfı’nca ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva