ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
23 Kasım 2018 Cuma - 16:49

Kadına şiddete sanatla tepki

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla el sanatları sergisi ve el boyama etkinliği düzenlendi.

Kadına şiddete sanatla tepki

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla el sanatları sergisi ve el boyama etkinliği düzenlendi.

Palerium Alış Veriş Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına Erzurum Vali Yardımcısı Saadettin Doğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, AÇSH İl Müdür YardımcıSI Harun Akpınar, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şükran Gökdaş, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (ATAKSAM) Müdürü Prof. Dr. Reva Balcı Akpınar, AÇSH Şube Müdürü Süleyman Duman, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Deniz Çelik, Palerium AVM Genel Müdürü Fuat Nurettin Yürek, Öz Büro İş Sendikası Erzurum İl Başkanı Yılmaz Diler, kamu kurum temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, burada yaptığı açıklamada "kadının statüsü" kapsamındaki hizmetlerle, kadınların haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapma, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını geliştirme, hak, fırsat ve imkanlardan eşit yararlanmalarını sağlamanın amaçlandığını söyledi.

İlbaş, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edildiğini anımsattı.

Türkiye'nin, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ne imza atan ve parlamentosunda ilk onaylayan ülke olduğunu belirten İlbaş, " 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile devletimizin kadınlara sahip çıktığı bir kez daha anlaşılmaktadır. Kadının Statüsü kapsamındaki hizmetlerimizin temel amacı; kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamaktır. Kadına Yönelik Hizmet Çeşitlerimiz; Kadın Konukevi aracılığıyla sunulan koruma, bakım ve eğitim hizmeti, şiddet önleme ve izleme ve merkezi aracılığıyla Önleyici ve tedbir kararı izlemesi, aile ve boşanma süreci danışmanlığı hizmeti ve eğitim programlarıdır. Erzurum'da kurulan kadınlara yönelik Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, doğuda ilk kurulan merkez olma özelliğini taşımaktadır. ŞÖNİM, Şiddetin önlenmesi ile koruyucu önleyici ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik destek ve izleme hizmetlerinin verildiği, yedi gün yirmi dört saat çalışmaların yürütüldüğü kuruluşumuzdur. Hizmetleri üç başlıkta toplarsak; Şiddetin önlenmesi ve tedbir kararlarının izlenmesi Şiddet mağduru kişilere yönelik hizmetler, Şiddeti uygulayan kişilere karşı tedbirler olarak özetleyebiliriz." dedi.

İlbaş, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, şiddetin olmadığı günler diledi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince sergi açılışı yapıldı. Davetliler, daha sonra konukevlerinde kalan kadınların yaptığı ürünlerden oluşan el sanatları sergisini gezdi. Yoğun

katılımımın olduğu etkinliğe katılan davetliler, sergide asılan "Kadına Şiddete Hayır" yazılı afişe, boyadıkları ellerinin izlerini de bıraktı.

Öte yandan, Erzurum Devlet Tiyatrosunda görevli Müzik Öğretmeni Selçuk Yılmaz tarafından yazılıp, bestelenen ‘’Kadına Şiddete Hayır’’ şarkısı etkinliğe katılanlardan tam not aldı.

 
Horasan Yarboğaz’da kaza
 
Milletvekili Aydemir: ‘Bu millet hep zirvelerde olacak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teyo Emmi Seyr-i Âlem Sahnesindeydi
‘Teyo Emmi’ lakaplı Erzurumlu ünlü komedyen Cumhur Seval, Seyr-i Âlem ...
Dadaş Dökmen: "Türkçe dünyada en müzikal dildir"
Erzurumlu Ünlü Psikolog, Yazar ve Televizyon Programcısı Prof. Dr. Üstün ...
EŞT’den yeni oyunu: ‘Bay Hiç’
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Bay Hiç”, tiyatro severlerden tam not aldı.
 
Bilecik Erzurumlular Derneğinde yeni dönem
Bilecik Erzurumlular Derneği Başkanlığı’nı 9 yıldır sürdüren Lütfi Akyüz, ...
Erzurum’dan Gaziantep’e "Güzide" köprüsü
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ...
Oltu’da Mevlid-i Nebi Haftası coşkusu
Oltu İlçe Müftülüğünden Mevlid-i Nebi Haftası nedeni ile Efkan Ala Kültür ...
 
Seval çocukların gönlünü kazandı
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 20 Kasım Dünya ...
Yakutiye'de başarılı öğrencilere destek
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik ...
‘Erzurum tarih kenti’
Vali Memiş, Erzurum’un tarihi ve kültürel değerlere sahip Türkiye’nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva