ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
10 Mayıs 2021 Pazartesi - 00:51

Kadın Sağlık çalışanları yılın anneleri seçildi

Türk Anneler Derneği Erzurum Şubesi ve Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi anneler günü etkinliği düzenlendi. Her yıl farklı alanlardan seçilen yılın annesi başarı belgesi bu yıl sağlık çalışanlarına verildi.

Kadın Sağlık çalışanları yılın anneleri seçildi

Türk Anneler Derneği Erzurum Şubesi ve Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi anneler günü etkinliği düzenlendi. Her yıl farklı alanlardan seçilen yılın annesi başarı belgesi bu yıl sağlık çalışanlarına verildi.
Etkinliğe Erzurum AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seher Ergüney, Türk Anneler Derneği Erzurum Şube Başkanı Filiz Pasin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çelik, kadın STK temsilcileri, akademisyenler ve kamu görevlileri katıldı.
Moderatörlüğünü Doktor Suna Akalın yaptığı programın açılışında bir konuşma yapan Filiz Pasinli, pandemi dolayısıyla programın online ortamında yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, anneler gününü kutladı.
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seher Ergüney ise annneler gününün sağlık çalışanlarına atfedilmesinin önemine değinerek, sağlık çalışanlarına öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise anneler gününü kutlayarak, yılın 365 gününün anneler günü olduğunu belirterek, peygamberimizin ‘’cennet annelerin ayağı altındadır’’ ifadesini anımsattı.
Annelere her zaman kıymet verilmesinin önemine vurgu yapan Sekmen, ‘’Başta şehit annelerimiz ve pandemi dolayısıyla özverili bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm annelerimizin, anneler gününü kutluyorum. İyi ki varsınız’’ dedi.
AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesekenlioğlu ise Türk Anneler Derneğine teşekkür ederek, anneye olan hürmeti cennetle bağdaştıran bir medeniyetin mensupları olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Taşkesenlioğlu, ‘’ Annelerimiz bizim ilk öğretmenlerimiz, güçlü toplam oluşturmak için aile önemli bir yapı taşıdır, anneye verdiğimiz önem aslında topluma verdiğimiz önemle doğru orantılı. Bu duygularla başta şehit annelerimiz olmak üzere, büyük özverilerle çalışan sağlık çalışanlarımız ve tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum’’ dedi.
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken ise Türk Kültüründe kadının önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, eskiden Şelçuklular da hakanın yanında hatununda yer aldığını belirterek, kadının devlet yönetiminde aktif rol aldığını ifade etti.
Kadına önemli değer veren bir kültürün mensubu olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Bayrakçeken, ‘’ Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz, ama bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz. Bir gün bile olsa annelerimzie kendilerini özel hissetirelim, tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum’’ dedi.
Daha sonra yılın annesi seçilen Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zuhal Özkurt ve hemşire Gamze Koç, pandemi sürecinde yaşadıklarını anlattılar. Ailelerinden uzakta büyük bir özveriyle hastalara hizmet verdiklerini belirten sağlık çalışanların yaşadığı anılar programda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
Program yılın annelerine belge takdimi, şiir ve şarkılarla son buldu.

 
PALTİM dua aldı
 
Yüksek kesimler  beyaza büründü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özbaylar uyardı
Diş Hekimi Dündar Özbaylar, Pandemi döneminde, karantina önlemleri dahil ...
Tanfer’den Anneler Günü mesajı
Tanfer, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Tanfer, "İyiliğin, ...
Vali Memiş'ten Anneler Günü mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Koca vaka verilerini değerlendirdi
Koca, "Uygulanan tedbir ve kısıtlamalar ile birlikte hastalığın genel ...
Koca açıklama yaptı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz cuma günü acil kullanım onayı ...
Vefa ekipleri görevde
Tunceli'de Vefa Sosyal Destek Grubu, özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı ...
 
Dededen toruna en güzel miras
Erzurum ovasında sıralı bir şekilde dikilen binlerce ağaç görenlere görsel ...
Koca: ‘Bayramı, bayram gibi yaşamak istiyoruz’
Koca, “Salgını yenebilmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmak zorundayız. ...
Yanık’tan sosyal yardım değerlendirmesi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tam kapanma döneminde 2 milyonun ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva