ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Mayıs 2014 Perşembe - 00:25

KÜNİB üyesi üniversitelere yoğun ilgi

Atatürk Üniversitesi’nin kurucular arasında bulunduğu, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), yurtiçi ve yurtdışındaki üye üniversiteler ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta ses getiren bir etkinliğe daha imza attı.

KÜNİB üyesi üniversitelere yoğun ilgi

OLGUN YILDIZ

ARDAHAN (İHA) – Atatürk Üniversitesi’nin kurucular arasında bulunduğu, Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), yurtiçi ve yurtdışındaki üye üniversiteler ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta ses getiren bir etkinliğe daha imza attı. KÜNİB üyesi üniversiteler, 3-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “1. KÜNİB Tanıtım Günleri” adlı etkinlikle tanıtıldı. Birçok devlet üniversitesinin ve özel üniversitenin katıldığı programda Azerbaycan’daki çok sayıda öğrenci Türkiye üniversiteleriyle bir araya gelme ve onları tanıma imkanı edindi.

Bakü'de, Park in By Radisson Otel’de, 3 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 10.00’dan itibaren başlayan programa Türkiye-Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yüksek Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlyas Doğan, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Azerbaycan Milletvekili ve Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abel Muharremov, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan gibi çok sayıda ülkeden üst düzey bürokrat, KÜNİB üyesi birçok üniversitenin rektörü ve yöneticisi, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda öğrencilerle, medya mensupları katıldı.

 “KÜNİB TANITIM GÜNLERİ ULUSLARARASILAŞMA BAĞLAMINDA ÖNEMLİ BİR ADIMDIR”

KÜNİB'e üye üniversitelerin eğitim olanaklarının tanıtıldığı organizasyonun açış konuşmasını yapan KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkasya coğrafyasının stratejik anlamda dünyanın kilit noktalarından biri olduğuna dikkat çekerek, bölgenin geleceği konusunda düşünce üretme adına üniversitelere büyük görevler düştüğünü belirtti. Bu bağlamda KÜNİB’in rolüne vurgu yapan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Büyük bir düşünür şöyle der:‘Gelecek kime aittir?’Gelecek nereye gideceğini bilen insanlara ve toplumlara aittir. Kafkasya Üniversiteler Birliği aslında bir ‘Nereye gideceğiz, gelecekte nereye gitmeliyiz?’ sorusuna cevap arayan bir teşkilattır.” diyerek, KÜNİB’in bölgesel ve küresel çapta faaliyet gösteren bir oluşum olduğuna dikkat çekti.

36 ÜNİVERSİTE KATILDI

KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, 1. KÜNİB Tanıtım Günleri’ne Türkiye'den 36 üniversitenin katıldığını ve bunun “uluslararasılaşma” bağlamında önemli bir adım olduğunu da vurguladı. Öte yandan 21. asrın en önemli özelliğinin uluslararasılaşma olduğunu hatırlatan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Türkiye’de üniversiteleri dünyaya tanıtmak ve öğrenci akışını sağlamak gerekiyor. Çünkü 21. Yüzyılın en önemli özelliği ‘uluslararasılaşmadır.’‘Uluslararasılaşmayı’ başaran üniversiteler, ülkeler ve toplumlar geleceğin lider üniversiteleri ve toplumları olacaktır.” diye konuştu.

“KÜNİB BU COĞRAFYAYI OKUMA, ANLAMA VE PROJELENDİRME ÇALIŞMASIDIR”

Program sırasında gazetecilere çeşitli açıklamalar da yapan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “KÜNİB bu coğrafyayı bütün değerleriyle okuma, anlama ve projelendirme çalışmasıdır. Biz iki devlet, bir milletiz. Onun için ilk Azerbaycan’dan başladık.” diye konuştu.

“Azerbaycanlı Öğrencilere Türkiye’de Büyük Kolaylıklar Sunuyoruz”

Türk üniversitelerinin dünya üniversiteleriyle yarışacak kalitede olduğunu vurgulayan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Azerbaycanlı öğrencileri Türkiye'ye davet ediyoruz. Onlara çok büyük kolaylıklar ve imkânlar tanıyoruz. Ayrıca bu etkinlik nedeniyle 50 Azerbaycanlı öğrenciyi Türkiye'de ücretsiz okutacağız" diyerek, KÜNİB’in söz konusu organizasyonunun öğrenciler açısından büyük avantajlar sağladığını dile getirdi.

 “BU ETKİNLİK, TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTELERİN KALİTELİ OLDUĞU GERÇEĞİNİ ANLATMADA ÖNEMLİ BİR ADIMDIR”

Törende konuşan Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Türkiye'nin kaliteli eğitim veren çok sayıda üniversiteye sahip olduğunu ve söz konusu organizasyonunun bu gerçeği daha iyi anlatma açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti. Azerbaycanlı 15 bin öğrencinin yurt dışında üniversite eğitimi gördüğünü ve bunlardan sekiz bininin Türkiye'de okuduğunu da vurgulayan Coşkun, “Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin daim kılınması ve aramızdaki birlikteliğin ne kadar derin olduğunun genç nesillere daha da iyi anlatılması ve kader birliğimizin geleceğe taşınması için öğrencilerimiz ve insanlarımız birbirlerini çok iyi tanımalıdır. Kader birliğimizi sağlam temeller üzerinden geleceğe taşımalıyız. Bu temellerden biri de eğitimdir" diyerek, KÜNİB’in söz konusu organizasyonunun eğitim alanına yönelik tarihi katkılar sunacağını dile getirdi.

ÖĞRENCİLERDEN ÜNİVERSİTELERE YOĞUN İLGİ

Üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Azerbaycanlı öğrenciler organizasyona yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik süresince üniversitelerin hazırladıkları stantları ziyaret eden öğrencilere, üniversitelerin bölümleri hakkında görsel sunumlar ve çeşitli broşürlerin dağıtımı yapıldı. Fuara katılan ve üniversiteler hakkında detaylı bilgiler alan öğrenciler, üniversiteyi Türkiye’de okumaya kararlı olduklarını belirtti. Fuarı gezen öğrencilerden Nuriye Rahimova, “Buradaki fuarda Türkiye’deki üniversitelerle ilgili daha çok bilgilendim. Görüyorum ki bütün üniversiteler prestijli üniversiteler. Türkiye’deki üniversitelere çok meraklıyım. İmtihan verip Türkiye’de okumayı istiyorum” dedi.

Rektörlerden Organizasyona Büyük Övgü

Etkinliğe katılan çeşitli üniversitelerin rektörleri, KÜNİB’in farklı coğrafyalarda tür organizasyonları gerçekleştirmesinin tarihi bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Kafkasya Bölgesi’nden öğrencilerin Türkiye'de eğitim almaları konusuna özel önem verdiklerini belirterek, “Bu toplantı bölgede eğitimli kadroların artması adına çok önemli” dedi.

KÜNİB’in Kafkasya coğrafyası için olan önemine dikkat çeken Prof. Dr. Attar , “KÜNİB, Kafkasya için hizmet eden ve bu anlamda üniversitelere ufuk haritası çizen bir projedir.” diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise “Bütün Türk Dünyası’nın geleceğinin en iyi olması dileğiyle, geleceği planlama ve birlikte yürüme adına herkese saygı ve selamlarımı sunuyorum. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KÜNİB Başkanı Rektör Korkmaz ve Beraberindeki Heyet Bakü’de Çeşitli Temaslarda Bulundu

Fuar sonrası KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Eğitim Bakanlığı’nı ziyaret etti. Daha sonra KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz ve KÜNİB heyeti, Bakü Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ederek burada Rektör Abel Maharramov’la bir araya geldi. Görüşmede KÜNİB üyesi üniversitelerle Bakü Devlet Üniversitesi arasında karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzalandı.

 
ATAÜNİ de Bakü’deydi
 
Erzurum Kültürü'ne müze desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken parkları güncelleştiriliyor
Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünü organizasyonuyla, Polis ...
‘Tedavi edilmesin idam edilsin’
Kars'ta öldürülen dokuz yaşındaki Mert Aydın'ın Antalya'nın Alanya ilçesinde ...
KUDAKA’dan Batum açılımı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Acara Özerk Cumhuriyeti’nin ...
 
5 bin öğrenci horon tepti, stres attı
Erzurum Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören binlerce öğrenci sosyal ...
Aktaş sınır kapısı hızla yükseliyor
Ağustos ayının sonunda açılması planlanan Aktaş Sınır Kapısında çalışmalar tüm hızıyla devam diyor.
Sekmen AK Parti Ağrı Zirvesi’ne katıldı
AK Parti Ağrı teşkilatı, 1 Haziran seçimleriyle ilgili çalışmalarını anlatmak ...
 
Erzurum-Rize yolunda HES protestosu
7 aydır çalışmaların durduğu Şimşirli HES Projesi'nde çalışmalar bugün ...
ASİMDER’den Aliyev’e teşekkür
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı ...
Valinin makam aracı ambulansla çarpıştı: 8 yaralı
Kars Valisi Eyüp Tepe'nin makam otomobili, Iğdır’a giderken Çevre Yolu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva