ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Eylül 2014 Pazartesi - 11:50

KÜNİB’ten ‘İnsanlığa Saygı Duruşu’

Tüm insanlığı yakından ilgilendiren “I. Uluslararası Tehlike Altındaki Diller Konferansı” öncesi, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından organizasyonla ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı.

KÜNİB’ten ‘İnsanlığa Saygı Duruşu’

Tüm insanlığı yakından ilgilendiren “I. Uluslararası Tehlike Altındaki Diller Konferansı” öncesi, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından organizasyonla ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı. KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan’da yapılacak tarihi organizasyonun KÜNİB’in “insanlığa karşı bir saygı duruşu ve çok önemli bir hizmeti” olacağını açıkladı.
“İNSANLIĞA KARŞI BİR SAYGI DURUŞU OLACAK.”
KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, KÜNİB’in, Türk Dil Kurumu ve Harvard Üniversitesi’nin paydaşlığı ve Ardahan Üniversitesi, Smithsonian National Museum of Natural History - Asian Cultural History Program (and) Recovering Voices, Foundation For Endangered Languages, Living Tongues - İnstitute for Endangered Langues, Türk-Kırgız Manas Üniversitesi, United Nations Educational and Cultural Organization ve UNESCO Milli Komitesi’nin katkılarıyla, 13 - 16 Ekim 2014 tarihleri arasında Ardahan'da düzenleyeceği konferans öncesi önemli açıklamalar yaptı. Ardahan’da düzenlenecek uluslararası organizasyonun Kafkasya coğrafyasının ruhunu yansıtan bir nitelikte olduğunu kaydeden KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Dünyada şu anda 7000 dil, şive ve lehçe konuşulmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalarda 2100 yılına kadar 7000 dil, şive ve lehçenin %80’inin kaybolma tehlikesi altında olduğu söylenmektedir. Bu çok önemli bir kayıptır. Zira her dil Tanrı’nın ayeti gibidir ve kutsaldır. Dolayısıyla bizim dillere ve kültürlere karşı daha duyarlı ve saygılı olmamız, bu insanlık değerlerini ve ülküsünü korumamız gerekiyor. Bu nedenle proje, Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin insanlığa karşı bir saygı duruşu olacak.” diyerek, 13 - 16 Ekim 2014 tarihleri arasında Ardahan’da yapılacak konferansın anlam ve önemini aktardı.
“HER DİL, TANRI’NIN AYETİ GİBİDİR VE KUTSALDIR.”
Genel olarak modernizm, küreselleşme ve teknolojik ilerlemelerin dünyayı giderek küçülttüğünü ve bu durumun zayıf diller açısından büyük bir risk içerdiğini söyleyen KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Her dil kutsaldır ve Tanrı’nın insanlığa armağanıdır. Onları insanlığın hafızasına kaydetmek mümkündür. Bu dillerin şarkılarını, efsanelerini, masallarını ve gramer yapısını derleyerek insanlığın hafızasına kaydetmemiz ve 1000 yıl sonra gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor.” diyerek, KÜNİB’in insanlığın geleceğine yönelik yaşamsal bir rol üstlendiğini ifade etti.
“İNSANLIĞA KARŞI ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET OLACAK.”
Çeşitli medeniyetler tarafından günümüze kadar miras bırakılan maddi-manevi değer ve ürünlerin, zamanla insanlığın kaderini değiştirdiğini bildiren KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Sözgelimi Maya Uygarlığı var, biliyorsunuz; onların bir alfabe sistemi var. İnsanlığın kaderini değiştiren bilgisayar yazılım sistemi, maya alfabesinin örgülü sisteminden ilham alınmıştır. Bize düşen, o dilleri derleyip toparlamak, onların ebediyen tükenmelerini önlemektir. Dolayısıyla KÜNİB’in 13 - 16 Ekim 2014 tarihleri arasında, Ardahan’da tertip edeceği ‘I. Uluslararası Tehlike Altındaki Diller Konferansı’nın, insanlığa karşı çok önemli bir hizmet olacağını düşünüyorum.” sözleriyle, KÜNİB’in yaşayan tehlike altındaki dillerle ilgili organizasyonunun dünyanın çeşitli kültürlerine büyük katkılar sunacağını dile getirdi.
 DÜNYANIN EN SEÇKİN BİLİM İNSANLARI ARDAHAN’DA BULUŞACAK
 KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, konferansa dilbilim alanında dünyanın en seçkin 40 bilim insanının katılacağını da belirterek sözlerini tamamladı.
 

 
Atletizme bilimsel yaklaşım
 
Köse’de trafik kazası: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 ilde bin 287 konut satıldı
MAHMUT AKDAĞ-Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde inşaat sektörünün ...
Adliyede paralel yapı operasyonu
Iğdır’da, paralel yapı iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda, yargı ...
ASİMDER’den Rojava’ya destek
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
 
145 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Erzincan’da 145 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
KÜNİB'ten uluslararası organizasyon
Atatürk Üniversitesi’nin kurucusu ve üyeleri arasında bulunduğu KÜNİB uluslararası ...
Karadeniz’de Erzurumlu kadını arama seferberliği
59 yaşındaki kadının aslen Erzurum ili nüfusuna kayıtlı olduğu iki ay ...
 
Doğu Anadolu’dan bir ‘marka öyküsü’
Malatya’dan 41 yıl önce ayrılıp dev bir marka oluşturan Karaca ailesi, ...
ASİMDER’den Şarmazanov’a tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Doğu’ya yılın ilk karı düştü
Ardahan’ın yüksek kesimlerine yılın ilk karı düştü.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva