ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
22 Eylül 2014 Pazartesi - 04:33

KÜNİB’den ‘Kafkasya’ya Genç Bakış’

Kurucuları arasında Atatürk Üniversitesi’nin de yer aldığı ve,Kuruluşundan bu yana çok sayıda bilimsel, sosyal, sportif ve kültürel etkinliğe imza atan Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), bölgesel ve küresel çapta ses getirecek bir organizasyon daha gerçekleştirdi.

KÜNİB’den ‘Kafkasya’ya Genç Bakış’

Kurucuları arasında Atatürk Üniversitesi’nin de yer aldığı ve,Kuruluşundan bu yana çok sayıda bilimsel, sosyal, sportif ve kültürel etkinliğe imza atan Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), bölgesel ve küresel çapta ses getirecek bir organizasyon daha gerçekleştirdi.
İlk olarak 14-15 Kasım 2011 tarihleri arasında Nahçıvan’da “Kafkasya’ya Genç Bakışlar” adlı programı düzenleyen KÜNİB, bu sefer de İran’ın köklü şehirlerinden Tebriz’de, Tebriz Üniversitesi işbirliğiyle “Kafkasya’ya Genç Bakışlar II” adlı sempozyum gerçekleştirdi. 15-17 Eylül 2014 tarihleri arasında, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı’nın da desteğiyle, 108. Doğum Yılı dolayısıyla Muhammet Hüseyin (Behçet) Şehriyar anısına yapılan organizasyonda KÜNİB üyesi üniversitelerde lisansüstü eğitim almakta olan öğrenciler bir araya geldi. Çok sayıda medya mensubu tarafından takip edilen sempozyumda “Muhammet Hüseyin Şehriyar” ve “Kafkasya edebiyatları” alanları çerçevesinde dil, edebiyat, halkbilim, karşılaştırmalı edebiyat, edebiyat sosyolojisi, edebiyat felsefesi ve metinlerarasılık ana başlıklarında birbirinden zengin çeşitli bildiriler sunuldu.
 Tebriz Üniversitesi İktisat ve Coğrafya Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen sempozyuma, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pour Mohammadi, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, Kilis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Gülşen Seyhan Alışık ve Türkiye Tebriz Başkonsolosu Güven Begeç ile Türkiye, İran, Kırgızistan, Azerbaycan, Kıbrıs’tan birçok üniversite yöneticisi, akademisyen ve lisansüstü eğitim almakta olan öğrenciler katıldı.
15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayan sempozyumun ilk açış konuşmasını yapan Tebriz üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pour Mohammadi, Tebriz Üniversitesi’nin Türkiye ve dünyadaki birçok üniversiteyle yaptığı çeşitli işbirliklerine değindi. KÜNİB’le birlikte organize ettikleri Kafkasya’ya Genç Bakışlar II Sempozyumu’nun anlam ve öneminden de bahseden Prof. Dr. Mohammadi “Kafkasya Üniversiteler Birliği, Tebriz’de bu önemli sempozyumu yaparak, hem üstat Muhammed Hüseyin Şehriyar’ın anılmasına hem de Kafkasya coğrafyasında yaşayan halklar arasındaki bağların daha da güçlenmesine katkı sunmaktadır” dedi.
 KÜNİB Başkanı Rektör Korkmaz: “KÜNİB, Bu Toprakların Rüyasını Gören Nesilleri Ortak Bir Gelecek Duygusu Etrafında Birleştirmeyi Amaçlamıştır.”
Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, KÜNİB’in 14 ülkeden 81 üye üniversiteyle yoluna devam eden büyük bir birlik olduğunu belirtti. “Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin kuruluş amacı, bu toprakların rüyasını gören nesilleri gelecekte de birleştirmektir. Ortak bir gelecek duygusu etrafında gelecek nesilleri yetiştirmektir.” sözleriyle, KÜNİB’in kuruluş hedeflerini hatırlatan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Çünkü coğrafya insanın kaderidir. Biz o kaderden kaçamayız. Nitekim Kafkasya coğrafyası, Tebriz Üniversitesi Rektörünün belirttiği gibi, çok kadim kültürler, devletler ve değerlerin oluştuğu bir yerdir. Kafkasya coğrafyası insanlığın hafızasıdır. Bu hafıza yaşamalıdır. Bu hafızaya dünyanın ihtiyacı vardır. Her şeyin parayla, maddeyle ve petrolle ölçüldüğü bir zamanda Kafkasya coğrafyasına ait kadim kültürlerin dünyaya söyleyecek sözleri vardır. Yeni nesiller bu sözleri birlikte söylemelidirler.” şeklinde konuştu.
 Gelecek nesilleri Kafkasya coğrafyasının kadim kültür ve değerleri etrafında birleştirmenin, insanlık tarihi açısından önemli olduğunu dile getiren KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Kafkasya Üniversiteler Birliği gelecek nesilleri kadim kültürümüz etrafında birleştirerek, onların daha duyarlı olmalarını amaçlamaktadır. Bu kültürel birliktelik, gelecekte UNESCO ve Birleşmiş Milletler vb. uluslararası kuruluşlarda daha iyi kararlar alınmasını sağlayacaktır.” diyerek, gençlerin ve akademisyenlerin İran’daki tarihi buluşmasının insanlık geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.
“SEMPOZYUM, KAFKASYA’DAKİ İNSAN HAZİNELERİNİ KEŞFETMEDE ÖNEMLİ BİR ADIMDIR.”
Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, Tebriz’in tarihi ve kültürel dokusuyla İran’ın en önemli şehirlerinden biri olduğunu söyleyerek, “Çünkü bu değerli şehir tarih boyunca İran Türklerinin önemli merkezlerinden biri olmuş ve zengin bir edebi kimliğiyle önemli isimlerin çıkmasını sağlamıştır. Özellikle Türk dünyası için bunlardan en önemlilerinden biri Muhammed Hüseyin Şehriyar’dır.” diye konuştu. Bu nedenle Tebriz’de düzenlenen sempozyuma değinen Prof. Dr. Karataş, “Bu tür toplantılar, Kafkasya coğrafyasında yaşayan insan hazinelerimizin uluslararası nitelikteki araştırma ve tanıtmalara mühim bir kaynak sağlayacaktır.” diyerek, sempozyumda bir araya gelen öğrencilerin birbirinden zengin tebligatlar sunacak olmasının önemli olduğunu aktardı.
Açış konuşmalarının ardından Türkiye, Kıbrıs, İran gibi çeşitli ülkelerden gelen bilim insanları başkanlığında sempozyum oturumları başlatıldı. Açılış oturumunda “Muhammed Hüseyin Şehriyar” ve “Kafkasya edebiyatları” çerçevesinde hazırlanan bilimsel bildiriler tanıtıldı.

 
Doğu’da Taşlıova acısı
 
Kore Gazisi, Gaziler Günü’nde vefat etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görmez’den şekilcilik uyarısı
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü ...
Kanal geçişleri bu gece yapılacak
Türksat 4A’ya geçecek olan televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri ...
ASİMDER uyardı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ...
 
Koçak ATAÜNİ’yi tanıttı
Ankara’da düzenlenen, "3. Erzurum Günleri" etkinliği sona erdi.
Enerji piyasasında Erzurum damgası
Yağız konuşmasında; “Geleceğimizi inşa etmek için çok çalışmamız gerekiyor. ...
Ceyhan, sporda teşviki değerlendirdi
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, geçtiğimiz ...
 
Emniyet Altınbulak’ta traktör sürücülerini bilgilendirdi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince ...
Altıparmak’tan ‘ortak akıl’ vurgusu
Altıparmak, “Erzurum Kadim Kültürün yaşadığı ve yaşatıldığı eğitim, kültür ...
Mülkiye Müfettişleri seminer için Erzurum’da buluştu
İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı 2014 Yılı Yaz Semineri Erzurum’da Başladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva