ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Gazzeli mazlumlar için yürüdüler
Gazzeli mazlumlar için yürüdüler
HABERLER>EKONOMİ
13 Kasım 2012 Salı - 16:12

KUDAKA’dan tarımsal atılım

Bayburt’ta tarım sektöründe kalite ve verimliliği artırarak ilin refah seviyesini yükseltmek için KUDAKA tarafından hazırlanan Bayburt ilinde et ve süt sektörlerinin geliştirilmesi mali destek programı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

KUDAKA’dan tarımsal atılım

BAYBURT (İHA) - Bayburt’ta tarım sektöründe kalite ve verimliliği artırarak ilin refah seviyesini yükseltmek için KUDAKA tarafından hazırlanan Bayburt ilinde et ve süt sektörlerinin geliştirilmesi mali destek programı bilgilendirme toplantısı düzenledi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Vali Hasan İpek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Toplantıda, KUDAKA yetkililerince proje hakkında bilgiler verildi.
Projenin amacının Bayburt ilinde tarım sektöründe kalite ve verimliliği artırarak ilin refah seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak olduğu belirtildi.
Proje hakkında gerekli bilgilendirmenin yapılmasının ardından sorulan sorular KUDAKA yetkilileri tarafından cevaplandırıldı.
İPEK’İN DEĞERLENDİRMESİ
Toplantıda Vali Hasan İpek ise şöyle konuştu:
“Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bu proje Bayburt’a özel bir proje, KUDAKA’nın sınırları içerisinde olan Erzincan ve Erzurum faydalanmayacak bu projeden Bayburt’un hayvancılığın gelişsin için yönetim kurulunun uygulamaya koyduğu bir projedir, bundan dolayı KUDAKA Yönetimine teşekkür ediyorum. Ayrıca Erzurum’dan gelen arkadaşlarıma ve KUDAKA’nın çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu projeleri yaparken siz çiftçi olarak destek almadan bu işi yapamazsınız. Yani Gıda ve Tarım İl Müdürlüğündeki gibi evrakları verip gidin şu formu doldurun hemen işinizi halledelim gibi bir uygulama KUDAKA’ da yoktur. KUDAKA’daki olay bir yarışma ve bu yarışmada da tarafsızlık ilkesi var. Tüm projeler bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirilecektir. Vali olarak benim bile müdahale şansım yok. Projenizi Bayburt’la ilgisi olmayan insanlar değerlendirerek, puanlar verecekler. Bunun içinde sizlerin çok iyi projeyi yazmayı bilmeniz lazım, ya da danışmanlık firmalarından yardım alarak bu projeleri yazmanızı tavsiye ediyorum. Danışmanlık firmalarına yazdırdığınız projeler kabul edilirse, danışmanlık ücretini projeden ödeyebiliyorsunuz. Projenin yüzde 2 kadar yani projeniz kabul edilmezse para cebinizden çıkmış olacaktır. Yani bu projeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılan projeler gibi değil. Bu yarışma projesi ikincisi bazı sorular Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzle ilgiliydi, nasıl bir destek alabilirim derseniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdüründen soracaksınız. 15 bin Liranın altındaki desteği nasıl alırım İl Müdürümüzden soracaksınız. Yani devletin bu konulara desteği yok değil, fakat bu program çerçevesinde değil yani burada olmayan destekleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdüründen sorup öğrenebilirsiniz. Ben Bayburt’un geleceği için gerçekten çok ümitliyim bu toplantı sonrasında. Belki destek çok az bilmiyorum ama çok güzel projeler gelirse bu desteği Ankara ile görüşerek belki arttırabiliriz. Ciddi işletme yapan insanların gelecekle ilgili ciddi projelerini desteklemek amacımız. Bu güne kadarki olumsuz şeyleri engellemek içinde bazı sınırlamalar konuldu. Sizler Bayburt’ta gerçek çiftçilersiniz hayvancılıkla uğraşan çiftçiler olduğunu biliyoruz. İnşallah Bayburt’a özel Türkiye’de ilk defa böyle bir kredi mekanizması çıkıyor bir ile özel. Bunun da kıymetini sizlerin çok iyi bilmesi gerekiyor. KUDAKA’nın Turizmle ilgili projeleri de var. Geçen sene biz özel sektör olarak KUDAKA’nın imkânlarından çok az faydalandık. Turizmle ilgili özel bir üretim yapabilirsiniz mesela tel peyniri özel bir pakette sunun turizm amaçlı satışa suna bilirsiniz. Bu sadece hayvancılıkla ilgili değil, Turizme ilgili çok özel girişimcilerimiz çıkacaktır. Bu amaçla da proje yapabilirsiniz.”
 

 
Çoruh rehabilite edilecek
 
A2’de 2’inci yarıya kötü başladık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Harb-İş’ten vergi adaleti talebi
Türkiye Harb-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı’nca “Vergi yüküne adalet ...
Eski futbolcudan girişimcilik dersi
Erzurumlu Eski profesyonel futbocu Kenan Pirim (42) İş dünyasına adım ...
KUDAKA değerlendirici arıyor
KUDAKA destekleyeceği projelerin teknik ve mali analizini yapacak bağımsız değerlendirici arıyor.
 
Erzurum’dan ‘Adım Adım Anadolu’
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Sanayici ve İş Adamları ...
KUDAKA’dan proje eğitimi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2013 Yılı Mali Destek Programları ...
ATAÜNİ’de Girişimcilik Konferansı
Global Girişimcilik Haftası münasebetiyle, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Genç ...
 
Karadayı, projelerini anlattı
Karadayı Grup Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, iş hayatını, ...
Kredi talebinde artış
Merkez Bankası 2012 yılı Ocak-Eylül dönemi Nakdi Kredi dağılımını açıkladı. ...
Girişimcilikte fırsat yaklaşımı
Dünya Bankası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TÜSİAD ile birlikte ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva