ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>BÖLGEDEN
22 Eylül 2014 Pazartesi - 17:33

KUDAKA’dan kültürel destek

Baksı Müzesi, “Kültür Turizminin Bölgesel Kalkınmadaki Rolü” başlıklı sempozyuma ev sahipliği yapıyor.

KUDAKA’dan kültürel destek

Bayburt Baksı Müzesi, “Kültür Turizminin Bölgesel Kalkınmadaki Rolü” başlıklı sempozyuma ev sahipliği yapıyor. Baksı Kültür Sanat Vakfı öncülüğünde; Bayburt Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Bayburt il Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle, KUDAKA destekli “Geleceğe Açılan Kapılar” isimli proje kapsamında düzenlenen sempozyum, 2 gün sürecek.
 BAYRAKTAR KÖYÜ YENİ MEYDANINA VE KONUK EVLERİNE KAVUŞTU
 Sempozyum öncesi, KUDAKA destekli “Geleceğe Açılan Kapılar” projesi kapsamında, Bayraktar Köyü meydan düzenlemesinin ve restorasyonu gerçekleşen konuk evinin açılışı yapıldı.
Açılışa Kültür ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Bayraktar Köyü sakinleri, sempozyum için Baksı’da bulunan akademisyen ve uzmanlar, kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Bayraktar Köyü’nde gerçekleşen açılış ve incelemelerin ardından, konuklar yürüme yolunu takip ederek Baksı Müzesi’ne geçti.
 Baksı Müzesi Konferans Salonu’nda başlayan sempozyumun açılış konuşmasını Prof. Dr. Hüsamettin Koçan yaptı. Koçan, konuşmasına projeye destek veren tüm STK, kurum ve kişilere teşekkür ederek başladı. Koçan, özetle şunları söyledi:
“KOÇAN: BİZİM İNSANIMIZ BURADA ‘MUTLU’ OLARAK KALSIN İSTİYORUZ”
 “Yaşamı zenginleştirmekten anladığım şu: Göçü durdurmak… Bizim insanımız burada kalsın istiyoruz. Ve burada mutlu olarak kalsınlar istiyoruz. İnsanımız; buradan gitme hayali yerine, burada kalmanın, gelecek yılların hayalini kurmalı. ‘Bir yolunu bulsam da gitsem’ yerine, ‘daha başka neler yapabiliriz ve burada mutlu bir şekilde kalmaya devam edebiliriz’ demeli.
 Bir evi, bir konağı restore etmek, bir meydan düzenlemesi yapmak, yaşanılır alanlar oluşturmak, tıpkı Baksı Müzesi’nin ilk adımları gibi şu an için sembolik olabilir. Ama bunların hepsi birer adımdır. Her hayal, her düşünce hemen ve hızlı olmuyor, adım atıyorsunuz, filizleniyor ve büyüyor.”
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise açılış programında yaptığı konuşmada “Bayburt ve Bayburt kültürüne dair yapılacak çok iş var” dedi. Coşkun, özetle şunları söyledi:
 COŞKUN: “BAYBURT’UN KÜLTÜR TURİZMİNİN LOKOMOTİFİ BAKSI MÜZESİ’DİR”
 “Kültür ve turizm… Bu iki kavram üzerine tartışmalar sürüyor ve hala tam olarak bir tanımlama yapılabilmiş değil. Bayburt ve Bayburt kültürüne dair yapılacak çok iş var. Bu noktada, Bayburt’ta kültür turizmine ivme kazandıran Baksı Müzesi var. Bayburt’un kültür turizminde Baksı Müzesi şu anda lokomotif görevi görmektedir.”
MEMİŞ: “BAYBURT’UN KÜLTÜR VE TURİZM DESTİNASYONUNDA ÇOK ÖNEMLİ BİR POTANSİYELİ VAR”
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise hükümetin kültür ve turizm vizyonundan daha fazla pay almak için uğraş vereceklerini söyledi.
 Bayburt’un kültür turizmini projelendirirken, Baksı Müzesi’nin yanı sıra tüm kültür değerleri ile ele alınması gerektiğinin altını çizen Başkan Memiş, “Evet, Bayburt olarak kültür ve turizm konusunda eksiklerimiz var ama Bayburt’un kültür ve turizm destinasyonunda çok önemli bir yeri olabileceğini düşünerek bunu başarabiliriz. Çünkü bu potansiyel Bayburt’ta mevcut.” Dedi.
 VALİ ÜNLÜER’E İLK VEDA, BAKSI MÜZESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
Bayburt’ta son günlerini geçiren ve vedaya hazırlanan Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer’e, Baksı Müzesi’ne verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Vali Ünlüer’e teşekkür plaketini Baksı Kültür Sanat Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Oya Koçan birlikte sundu.
 Programda daha sonra oturumlara geçildi. Çok sayıda akademisyen ve uzmanın katıldığı sempozyumun ilk gününde 3 oturum gerçekleşti.
 Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun başkanlığında gerçekleşen 1. Oturumun başlığı “Kültür ve Turizm ilişkisi”ydi. Oturumda; Bahattin Yücel (TURAD), Doç. Dr. Ebru Günlü (Dokuz Eylül Üniversitesi) ve Yard. Doç. Dr.Candan Ölçer (Okan Üniversitesi) birer sunum gerçekleştirdi.
 Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurinisa Esenboğa’nın başkanlığında gerçekleşen 2. Oturumun konusu ise “Turizmin Bölgesel Kalkınmadaki Önemi” oldu. Oturumda; Yard. Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz (Bayburt Üniversitesi), Doç. Dr. Onur Gülbahar (Okan Üniversitesi), Yard. Doç. Dr.Erkan Sağlık (Atatürk Üniversitesi) ve Yüksel Türemez (TÜRSAB) birer sunum gerçekleştirdi.
İlk günün “Bölge İçin Önermeler” başlıklı 3. ve son oturumuna ise Bahattin Yücel (TURAD) başkanlık yaptı. Bu oturumun konuşmacıları ise Bahri Akbulut (Bayburt İl Kültür Müdürü), İbrahim Yumak (Ticaret Odası Başkanı), Mete Emir (BEKDER) ve Lokman Altunbilek (KUDAKA) oldu.
 Kültür ve turizm ilişkisi, turizmin bölgesel kalkınmadaki önemi, bölge için önermeler, yerel kültürel dinamikler ve turizm çeşitliliği adı altında düzenlenecek oturumların ardından Baksı Kültür Sanat Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan başkanlığında bir genel değerlendirme yapılacak.
 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un da katılacağı sempozyumun 2. Gün oturumlarının ardından konuklara, program kapsamında ‘Huykesen Dilek Ağacı’ ziyareti, Çoruh Nehri kıyısında piknik ve Bayburt gezisi düzenlenecek.

 
Erzincan yolunda 482 kilo esrar ele geçirildi
 
Türk Kızılay’ı imdada yetişti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Off-Road heyecanı yaşandı
Erzincan’da off-road heyecanı yaşandı. Erzincan Off-Road ve Doğa Sporları ...
Erzincan, 4,3'lük depremle uyandı
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde sabah karşı orta şiddetli bir deprem meydana geldi
Gaziler’e törenli vefa
Mustafa Kemal Atatürk’e ''Mareşal'' rütbesi ve ''Gazi'' unvanı verişinin ...
 
Mert Aydın Davası başladı
Kars'ta 6 Nisan 2014 tarihinde kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan 9 ...
Kars - Erzurum Karayolunda sis engeli
Kars-Erzurum Karayolunda yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 1 metreye ...
‘Allah daha da artırsın’
AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Erzurum bizim en yakın ...
 
Silah zoruyla gasp yapan şahıs yakalandı
Iğdır'da yoldan geçen araçları durdurup silah zoruyla gasp yapan bir kişi gözaltına alındı.
Aşkaleli öğrencilere ‘Arif’ desteği
Aşkale Arifler Derneği’nce yurtlarda misafir ettikleri öğrenciler ve yardıma ...
Ovit Tüneli inşaatında kaza
Rize’nin İkizdere İlçesi Sivrikaya Köyü’nde yapımı devam eden Ovit Tüneli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva