ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>BÖLGEDEN
14 Ocak 2015 Çarşamba - 04:19

KUDAKA’dan bölgesel bilgilendirme açılımı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Şair zihni Kültür sitesinde düzenlediği bilgilendirme toplantısında mali destek programlarını açıkladı.

KUDAKA’dan bölgesel bilgilendirme açılımı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Şair zihni Kültür sitesinde düzenlediği bilgilendirme toplantısında mali destek programlarını açıkladı. KUDAKA Genel Sekreter V. Murat Karapınar 2015 yılı teklif çağrısı hakkında bir konuşma yaparak, Mali Destek Programları hakkında bilgi verdi.

YUMAK’IN DEĞERLENDİRMESİ

Daha sonra işletme sahiplerinden çok iyi projeler yapmaları isteyen Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Kudaka yönetimi olarak kendilerinin de bu iyi projelere destek vereceklerini belirtti.

“Bir ülkenin kalkınması ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkabilmesi için mutlaka tasarruf yapılması gerektiğini” belirterek konuşmasına başlayan Vali Yusuf Odabaş, “Tasarrufun; istihdamı artıracak, milli geliri artıracak, yatırıma dönüşmesi lazım her halükarda işletmenin kurulması, istihdamı artıracak bir üretim yapar seviyesine gelmesi lazım.

Efendim biz küçük bir iliz yapamayız, edemeyiz düşüncesinde hareket edersek, biz istiklal savaşı neticesinde zaten küçüktük, istihdam ve üretim yapamıyorduk. Ama bu gün sayılı ülkeler arasında yerimizi aldık. Bayburt her ne kadar nüfus itibariyle küçük bir il olsa da gelirlerinin bir kısmını tasarruf edecek, tasarruf ettiği gelirin bir kısmını veya büyük bir kısmını istihdam yaratacak milli geliri artıracak üretim yapacak bir alana bir yatırıma dönüştürmek zorundadır.

Biz özel sektör olarak mutlaka yatırım yapmak zorundayız, işte bu kalkınma ajansları olarak bu yatırımlara tabana yayılmış bu özel sektörün yatırımlarına mali destek yapmak amacıyla bu ajanslar kuruldu. Bu ajanslar her vilayete imkânları ölçüsünde belli şartlar ve projeler doğrultusunda mali destek veriyor. 2015 yılı itibariyle de bu mali desteğin esasları burada açıklanacak hangi alanlarda hangi kuruluşlar nasıl proje yapar ve nasıl destek alır şekliyle sizlere bilgiler verilecek. Dolayısıyla biz bu projeleri destekleyeceğiz, yardımcı olacağız. Bu kalkınma ajanslarının bize ayırmış olduğu özel sektörümüze ve KOBİ’lere ayırmış olduğu bu desteklerden projelerimizle birlikte yararlanarak ülkenin kalkınmasını istihdamını sağlayacak, üretimini sağlayacak yeni yatırımların yeni oluşumların sağlanmasına yardımcı olacağız. Bir gayret ve çalışma gerekiyor, ben bu gayretin içerisinde olacağınızı umut ediyorum. Biz imkânlarımızı, kalkınma ajansları imkânlarını, mali kaynaklarını bize seferber ediyor.

Tabi şunu açıklıkla belirtmek isterim ki; imkânlar kaynaklar sınırlıdır, ihtiyaçlar sınırsızdır. İhtiyaçların taleplerin önünde en fazla en iyi en ayağı yere değebilecek projeler bu imkânlardan yararlandırılacak. Biz ayağı yere değebilecek projeler üretirsek işte önümüzde kalkınma ajansının açıklayacağı ve şartlarını esaslarını belirleyeceği hususlar üzerinde projelerimizi hazırlayalım müracaat edelim bizimde kalkınma ajansının üyelerinin desteği ile bu projeleri hayata geçirelim.

Bu projeler ki, gelişmemiş veya gelişmeye namzet illerimiz, bu dar boğazdan yukarıya çıkarak istihdam, üretim ve sanayileşme yönünde adımlar atmış olabilsin. Bu güne kadar kalkınma ajansımıza emeği geçen herkese ve projeleriyle bu kalkınma ajansından pay almak isteyen herkese, proje hazırlayan herkese ben teşekkür ediyorum, ülkemiz için ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum hepinize bir kere daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”diye konuştu.

Toplantının son bölümünde KUDAKA Bayburt yatırım ofisi koordinatörü Hasan İskender tarafından sunum eşliğinde 2015 yılı mali destek programları hakkında bilgi verildi.

 
Altıparmak gıda teminatı verdi
 
Erzurum’un teşvik payı yüzde 12’ye çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çaykara çığ faciasında son gelişme
5 işçiden 3’ünün cesedi çıkartılırken, çığ altından dün akşam saatlerinde ...
‘En ağa adamımız Akif İnan’dı’
“Yedi Güzel Adam”ın “Ağabeyi” olarak tanımlanan yazar-yayıncı Nuri Pakdil, ...
4 işçiden 2'sinin cesedine ulaşıldı
Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde ...
 
Tarabya’dan İspir’e kardeş okul köprüsü
İstanbul Özel Tarabya Anadolu Lisesi tarafından kardeş okul olarak seçilen ...
Doğu’dan Doğu Türkistan için dua
Anadolu Öğrenci Birliği üyeleri, sabah namazında Hz. Ömer Camii’nde Çin’in ...
Çığ Bölgesinde arama çalışmaları devam ediyor
Erzurum ve Bayburt AFAD ekipleri bölgeye ulaşırken, Türkiye’nin çeşitli ...
 
Erzurum AFAD çığ bölgesinde
Trabzon-Bayburt sınırındaki bölgede Balkodu Deresi üzerine inşa edilen ...
Sarıkamış’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükran
Toksoy, “Bu vatanın toprağındaki özün, yüzüne nakış olduğu isim, bizi ...
Doğu’da beyaz kabus..
Doğu Anadolu Bölgesinde hafta içinde etkili olan kar yağışı, etkisini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva