ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
2 Kasım 2012 Cuma - 07:32

KUDAKA’dan bölgesel açılım

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) “2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Erzincan İli Bilgilendirme” toplantısı yapıldı.

KUDAKA’dan bölgesel açılım

COŞKUN MENEK
ERZİNCAN (İHA) - Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) “2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Erzincan İli Bilgilendirme” toplantısı yapıldı. Erzincan Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılan katılımcılar mali destek sağlanacak projeler hakkında bilgilendirildi.
Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yükselm Çakır, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan’ın yanı sıra proje hazırlayan kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantı da KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan açılış bölümünde yaptığı konuşmada KUDAKA Mali Destek projeleri çalışmalarında bu yıl Turizmi geliştirme çalışmalarına yoğunluk vereceklerini söyledi.
ALTAN SUNUM YAPTI
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada “Bu sene 3 mali destek programı hazırladık. Bunlardan birincisi Turizme yönelik küçük ölçekli alt yapı mali destek programı olup bütçesi 6 milyon 500 bin TL’dir. İkincisi ise Turizmin geliştirmesi Mali destek programıdır. Bütçesi ise 6 milyon 500 bin TL’dir. Üçüncüde Bayburt ilinde et ve süt sektörlerinin geliştirilmesi mali destek programı olup bütçesi 2 milyon TL’dir. Bu destek projeleri sayesinde hem Bayburt ilimiz hızlı bir şekilde kalkınma gösterecek hem de Doğu Anadolu Bölgesi Turizmde önemli yerlere gelecektir. Yapılan destekler hem bölge halkı için hem de ülkemiz için faydalı olacaktır. Bu yıl en öncelikli hedefimiz Turizm sektörünü daha aktif hale getirmek. Amacımız turizm faaliyetleri tek mevsimle sınırlı tutmak yerine dört mevsime yaymak. Ayrıca iyi bir tanıtımla bölgemiz turizminin markalaşmasını sağlamak. Bunlar için de toplumu turizmi içselleştirmesinin sağlanması, sektör gelişimini hızlandıracak sosyal ve kültürel ortamın güçlendirmek ve turizm girişimciliğinin desteklenmesi gerekiyor” dedi.
VALİ YENİGÜN’ÜN KONUŞMASI
Ardından konuşan Vali Selman Yenigün ise geçtiğimiz yıllarda Erzincan’da gerçekleştirilen KUDAKA Projeleri ile ilgili davetlilere bilgi verdi. Erzincanlıların KUDAKA’ya büyük ilgi gösterdiğinin altını çizen Vali Yenigün; “Ajansımızın kuruluşundan bu yana geçen üç yıl içerisinde Erzincan ilimizden Ajansımıza toplam 224 adet proje sunulmuş ve bu projelerin 88 adedine ise Ajansımız tarafından teknik ve mali destek sağlanmıştır. Bu da Ajansımıza gönderdiğimiz projelerin yaklaşık olarak yüzde 39’unun desteklendiği anlamına gelmektedir. Ajansın faaliyet alanını kapsayan tüm bölgeyi göz önüne aldığımızda, tüm bölgemizden Ajansa sunulan projelerin yüzde32’isi Erzincan ilimizden sunulmasına karşılık, başarılı projelerin % 33’ü ve toplam mali kaynağın yüzde 37’si Erzincan ilimize aktarılmıştır. Şimdiye kadar uygulanan mali destek programlarımızdan Erzincan ilimize yaklaşık olarak 14 Milyon TL kaynak aktarılmıştır.
Erzincan İl nüfusumuzun Bölge nüfusuna oranının yaklaşık olarak yüzde 20 olduğunu düşünürsek, Ajansımızın kaynaklarından yararlanmada Erzincan ilimizin oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu başarının devamını sağlamak amacıyla ilgili tüm kurum ve kuruluşları bu teklif çağrısına proje sunmak için çalışması gerekmektedir. İlimizin tüm turizm değerlerini projeler haline getirmeli, bu çalışmaları yaparken de Ajansımızın özellikle yatırım destek ofislerinden en azami şekilde yararlanmalıyız. Ticaret odamızın üst katında olan ofisimizde yer alan uzmanlarımız ve yardım masalarımız sizlere destek vermek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir” dedi.
 

 
Pasinler’de kaçakçılık operasyonu
 
Metzemor için imza kampanyası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA ilçelere açılıyor
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı bilgilendirme toplantıları başladı. ...
DASİDEF’ten gençlere destek
Gençler, DASİDEF’in proje yazma eğitimlerine ilgi gösteriyor
ÇOKAB hizmet ağını genişletiyor
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği, Bayburt, Demirözü ve Konursu beldelerinin üyelikleri kabul edildi.
 
KUDAKA Turizme yoğunlaşacak
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) “2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı ...
KUDAKA destek programları açıklanıyor
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2013 Yılı Mali Destek Programları ...
Hızlı tren 2018'de
Bakanlığın hızlı tren alanında çalışmalarını sürdürdüğünü ve 2015’te Sivas’a ...
 
Erzurum 2. OSB’yi bekliyor
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da birinci OSB bölgesinde yatırım alanı kalmaması, ...
ERGİAD, 2’inci OSB’yi ele aldı
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği Gıda Tarım ve Hayvancılık komitesi ...
4 günde 80 ton kıyma çektiler
Erzurum’un Oltu İlçesi’nde kesilen kurban etleri market ve kasaplarda kıymaya çevrildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva