ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
30 Kasım 2017 Perşembe - 06:28

KOSGEB’ten yerli ve milli ürüne 5 milyon lira destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla üreteceklere 5 milyon liraya kadar destek verecek.

KOSGEB’ten yerli ve milli ürüne 5 milyon lira destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla üreteceklere 5 milyon liraya kadar destek verecek. Programın tanıtım toplantısında açıklamada bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, destek oranlarının yüzde 70’inin geri ödemesiz, yüzde 30’unun geri ödemeli olarak uygulanacağını açıkladı.
KOSGEB, “Stratejik Ürün Destek Programı” kapsamında yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla üreteceklere 5 milyon liraya kadar destek verecek. Destek programı kapsamında düzenlenen protokol imza töreninde bir konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ithalata karşı yerli üretim seferberliğini başlattıklarına dikkat çekerek, “Yerli ürün seferberliği, teknoloji seferberliğimizin çok önemli bir parçasıdır. Kendi işletmelerimizle, finansmanımızla, insan kaynağımızla, kendi ürünlerimizi üreteceğiz. Bu amaçla, ithal ettiğimiz bir ürünü bunu yapabilecek bir KOBİ’yle eşleştirmek için çalışıyoruz. Bunları bir defaya mahsus tasarıma, geliştirme ve piyasaya sürme masraflarının tamamını veya bir kısmını biz üstleneceğiz. Böylece ithalat azalacak, yerli malı üretim artacaktır. Eğer 2023’te en güçlü 10 ekonomiden birisi olacaksak, ekonomik performansımıza katkı sağlayacak unsurları harekete geçirmeliyiz. Bu unsurlardan biri de cari açığı azaltmaktır. KOBİ’lerin Hızır’ı konumundaki KOSGEB aracılığıyla başlatacağımız bu programla cari açık problemini azaltmaya katkıda bulunan yatırımları destekleyeceğiz. KOSGEB adeta KOBİ’lerin Hızır’ı olacak. İthalat miktarı yüksek stratejik ara malların yerli üretimini teşvik edeceğiz. Böylelikle ülke ekonomisine katma değer sağlanacak, yerli imalat sanayinin gelişmesi desteklenecektir. Hazırladığımız bu program ile ithalatı yüksek olan stratejik ürünlerin yerlileştirilmesini ve millileştirilmesini hedefliyoruz. Yerli ve milli üretimi güçlü bir şekilde teşvik ediyoruz. Bu program kapsamında proje başvurularını dönemsel olarak alacağız. Proje süresi en çok 36 ay olup, kurum kararıyla 6 aya kadar da ek süre veriyoruz” diye konuştu.
Program kapsamında verilecek desteklerin toplam üst limitinin 5 milyon lira olduğunu söyleyen Özlü, destek programına ilişkin şu bilgileri verdi:
“Destek alanların yüzde 70’i geri ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olarak uygulanacaktır. İşletmeler, desteklenmesi öngörülen tutarın yüzde 25’i kadar avans ödemesi alabilecekler. Destek kapsamında istenen teminat mektubu giderlerini yüzde 100 oranında destekliyoruz. Program çerçevesinde hazırladığımız projeksiyona göre 500 projenin desteklenmesiyle 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacak. KOBİ’lerin imalat sanayinde oluşturduğu cari açık yüzde 10 azalacak. Verdiğimiz bu destekle KOBİ’lerimiz 250 milyon liralık bir katma değer oluşturacaktır.”

“Hükümetimizin son yıllarda attığı adımlar sayesinde kendinden emin, gücüne inanan bambaşka bir Türkiye ile karşı karşıyayız”
Programa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. AK Parti hükümeti tarafından son yıllarda atılan adımlar sayesinde kendinden emin ve gücüne inanan bambaşka bir Türkiye ile karşı karşıya kalındığını belirterek konuşmasına başlayan Bakan Arslan, “Hükümetimizin son yıllarda attığı adımlar sayesinde kendinden emin, gücüne inanan bambaşka bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Gelişen, değişen dünyaya ayak uyduran ve bu anlamda her adımını planlayarak atan, geleceğe küresel oyuncu olarak ilerleyen bir Türkiye. Ancak yerli sanayimiz olmazsa, kendi araçlarımızı, kendi tekerimizi, kendi rayımızı üretemezsek, kendi iletişim altyapımızı kuramazsak herhalde küresel oyuncu olmaktan bahsetmek mümkün değildir. Bu anlamda çağın gerektirdiği bütün donanımlara sahip olmak için var gücümüzle çalışmalı ve her daim yapılanı bir adım öne taşımalıyız. Türkiye zaten her anlamda yerli üretici için fırsatlar sunmakta, ülkenin her yerini yatırım alanı ve şantiye haline getirdik. Türkiye’de hafif raylı sistemler, metrolar, hızlı tren, iletişim hizmetlerine büyük yatırımlar yapıyoruz. Yerli sanayimizi geliştirerek ithal ettiğimiz sanayi ürünlerinin miktarını düşürmek ve ürettiğimiz milli ürünlerle dünya çapında küresel bir üretici ve ihracat ülkesi olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
KOBİ’lerin güçlendirilmesi, yerli ve milli üretimin teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilen “Stratejik Ürün Destek Programı” hakkında açıklamada bulunan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Yaklaşık 1 ay önce çağrısına çıktığımız KOBİ’lerin teknolojik yatırımlarını desteklemeye yönelik olan KOBİ Tekno Yatırım Destek Programı ile bugün çağrısına çıktığımız Stratejik Ürün Destek Programı ile yurt dışından ithal ettiğimiz teknolojik ürünleri ve ara malları kendi imkanlarımızla yerli ve milli şirketlerimizle ve KOSGEB desteğiyle üretmek için bir seferberlik başlattığımızı ifade etmek isterim. KOSGEB olarak hayata geçirdiğimiz bu programlar aynı zamanda gelecek dönem içinde kurumumuzun odaklanacağı alanlar ve yön haritamız hakkında da önemli ipuçları taşımaktadır. Bizler bir taraftan KOBİ’lerimizin teknolojik altyapılarını güçlendirmeye devam ederken, diğer taraftan da cari açığımızı kapatacak KOBİ’ler vasıtasıyla teknoloji üretimini tabana yayacak öncelikli ve stratejik alanlarda uluslararası oyuncularımızı çıkartacak adımlar atmaya devam ediyoruz. Sloganımız, teknoloji odaklı yerli ve milli üretim olacaktır” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), KOSGEB, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında “Stratejik Ürün Geliştirme Programı” kapsamında protokol imzalandı.

 
“Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor”
 
Ankara’da Erzurum zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“E-ticaret artık tercih değil, ihtiyaçtır”
 Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Ekonomi Bakanlığı’nın desteklerinden ...
Tarım zirvesine Aydemir desteği
Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu öncülüğünde, 01-04 Mart 2018 ...
Milletvekili Aydemir’den Maliye bazında 3 talep
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yeminli Mali Müşavirlik ...
 
375 eserden Erzurum da payını alacak
Erzurum’da Hizmete Alınacak Eserlerin Toplam Yatırım Bedeli 43,5 Milyon TL’yi Buluyor
Erzurum’da araç sayısında yüzde 5’lik artış
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da trafiğe kayıtlı araç sayısı bir yılda yüzde 4.94, ...
Erzurum’da on ayda 7 bin konut satıldı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Ekim 2017 dönemi Konut Satışı iller dağılımını açıkladı.
 
Erzurum 10 ayda 202 marka çıkardı
MAHMUT AKDAĞ-Türk Patent ve Marka Kurumu(TÜRKPPATENT) 2017 ekim dönemi ...
Şirketleşmede yüzde 144’lük artış
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da ekim ayında kurulan şirket sayısı, 2016 yılının ...
Aydemir Orman Bakanlığı Bütçesinde konuştu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK Parti’yle beraber bir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva