ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
24 Ekim 2017 Salı - 06:07

KADEM'den alkışlanacak çalıştay

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından organize edilen 'Çocuk İstismarının Nedenleri ve Koruyucu Önlemler Çalıştayı’ Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

KADEM den alkışlanacak çalıştay

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından organize edilen 'Çocuk İstismarının Nedenleri ve Koruyucu Önlemler Çalıştayı’ Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.
İki gün süren çalıştayın birinci günü Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonunda, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Milletvekilli Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Kadın ve Demokrasi Derneği Erzurum Temsilcisi Fatime Alkan, çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri, sosyal hizmetler uzmanları, çocuk ve ergen psikiyatristleri, psikologlar, pedagoglar, eğitmenler, basın ve iletişim uzmanları, avukatlar, adli tıp uzmanları, emniyet ve din görevlileri, sosyologlar ile Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı ve Erzurum KADEM katılımlarıyla gerçekleşti.
Çalıştayın açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Çocuk istismarının en mühim sebeplerinin bir dizi ihmalden kaynaklandığı belirterek “Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre ihmal, çocuğa bakmakla yükümlü kimsenin, çocuğun gelişimi için gerekli ihtiyaçları karşılamaması veya bu ihtiyaçları dikkate almamasıdır. Bu ihtiyaçlar sağlık, eğitim, duygusal gelişim, beslenme, barınma ve güvenli yaşam şartlarıdır. Ebeveyn veya bakıcının çocuğa sahip olduğu kaynaklarla orantılı bir yaşama alanı sağlaması gerekir” dedi.
“Bu Sorunlar Toplumun Her Kesimini İlgilendiren Sorunlardır”
Toplumların ekonomik, sosyal, kültürel ve politik yapıları göz önüne alınarak, üniversitelerin içinde bulunduğu toplumların gelecekleri için temel misyonlar üstlendiğine ve lokomotif görevi yaptığına dikkat çeken Rektör Çomaklı, “Çocuk ihmal ve istismarı konusunda alınacak her türlü önlemde, her türlü uygulamada, uygulamaların plan aşamasında, sorumluluk sadece bir kuruma yüklenmemelidir. Bu sorun bir sosyal sorundur ve sosyal sorunlar toplumun her kesimini ilgilendiren sorunlardır. Multi-disipliner bir bakış açısıyla örneğin tüm bakanlıkların, devlet kurumlarının işbirliği içinde olduğu bir çalışma yürütülerek ancak başarılı sonuçlar alınabilir. Çocuk ihmal ve çocuk istismarına karşı kurumlar gibi doktor, hemşire, polis, çocuk gelişimci, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, avukat gibi meslek elemanları da-bir arada çalışmalıdır Yukarıda bahsedilen tüm çocuk istismarına sebep olan etmenlerin önüne geçecek plan ve programların hazırlanması, uygulanması gereklidir” diye konuştu.
“Öğretmen Adaylarının Bu Konuda Eğitim Alması Bizim Açımızdan Oldukça Önemli”
Çocuk istismarını anlamadan korumanın mümkün olmadığının altını çizen Çomaklı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ortaya çıkarılması, önlenmesi ve koruma konusunda daha nitelikli olunması gerektiğini biliyoruz. Hem gelecekte çocukları istismar etmeme hem de başkaları tarafından istismar edilmesini önleme açısından özellikle öğretmen adaylarının bu konuda eğitim alması bizim açımızdan oldukça önemli.
İnancımız çocuklara melek sâfiyeti yükleyerek onları melekle eşdeğer tutmuştur. Onların bu sâfiyetleri üzerine şekillenmeleri için gerekli zemini hazırlamak, ebeveyn başta olmak üzere tüm yetişkinlerin ve özellikle biz eğitimcilerin en temel görevidir. Bu vesile ile çalıştayın gerçekleştirilmesinde özverili katkıları olan Kadem Erzurum İl Temsilciliğinin değerli mensuplarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalıştayın verimli geçmesini, çocuklarımızın korunmasına yönelik, sürdürülebilir, etkin sonuçların, tedbirlerin alınmasına vesile olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Çalıştayın ikinci gününde katılımcılar Atatürk Üniversitesi Turizm ve Uygulama Oteli konferans salonunda bir araya geldi. Çalıştaydaki oturumlarda öncelikle cinsel istismarın tanımının yapıldığını anlatan Kadın ve Demokrasi Derneği Erzurum Temsilcisi Fatime Alkan şöyle konuştu: "18 yaşını doldurmamış her bireye karşı yetişkin ya da bir gurup tarafından güç hiyerarşisinden kaynaklanan bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimi etkileyecek fiziksel ve ruh sağlığına zarar verecek önlenebilir tutum ve davranışların tümünü çocuk istismarı olarak tanımladık. Cinsel istismarın fiziksel, duygusal ve ihmal olarak çeşitli türlerini alt konu başlıklar halinde ele aldık" ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 200 katılımcının bulunduğu ve 2 gün süren çalıştayda, çocuk istismarlarının tanımı ve sebepleri, istismarı önleyici genel yapılabilecekler ve çocuk istismarının hukuksal boyutları alanında uzman katılımcılar tarafından değerlendirildi.

 
EKDV 219 öğrenciyi sevindirdi
 
İlk Işık 2020'de alınacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteler patentte yarışacak
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ilk defa düzenlenecek olan üniversite ...
Eğilmez: 'Peşmergeler cepheyi bırakıp kaçtı'
Eğilmez, Türkmenlerin, Arapların ve Kürtlerin birlikte yaşadığı kenti ...
ATATEKNOKENT'ten İTÜ'yle 'Çekirdek İşbirliği'
İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent bünyesinde yürütülen ve Ülkemizin ...
 
Yüksek Öğretimde “Erişilebilir Üniversiteler' gündemi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel ...
Kafkas Üniversitesi’nden Kafkasya Halk Kültürü kongresi
Kafkas Üniversitesi’nde Kafkasya Bölgesi ve ülke halklarının kültürlerarası ...
Dağdeviren başarı öyküsünü paylaştı
Forbes dergisinin 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde yer alan ve Harvard ...
 
Suriyeli mülteciler için adres güncelleme projesi
NESRİN ÇETİNKAYA-Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından geçici koruma ...
Erzurum için 'Biyolojik' Proje
İncekara, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, proje ile biyolojik ...
Uluslararası İlaç Sempozyumu başladı
Uluslararası İlaç Sempozyumu Atatürk Üniversitesinde başladı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva