ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Ekim 2012 Cumartesi - 18:10

KAB 5’inci hizmet yılında

Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu (KAB) Başkanı İsmail Yıldız ve KAB Platformu Genel Sekreteri Abdurrahman Katlan İhlas haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ile bir süre görüşen KAB Platformu Başkanı Yıldız ve Genel Sekreteri katlan, KAB platformu çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KAB 5’inci hizmet yılında

ERZURUM (İHA) - Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu (KAB) Başkanı İsmail Yıldız ve KAB Platformu Genel Sekreteri Abdurrahman Katlan İhlas haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ile bir süre görüşen KAB Platformu Başkanı Yıldız ve Genel Sekreteri katlan, KAB platformu çalışmaları hakkında bilgi verdi.
YILDIZ HİZMET AMAÇLARINI ANLATTI
Ziyarette konuşan KAB Platformu Başkanı İsmail Yıldız, Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformunun, Kur’an ve Sünnet çizgisinden sapmadan, bilişim ve iletişim çağının tüm araç ve gereçlerini kullanarak, insanlığı doğruluğundan şüphe duyulmayan bilgi kaynaklarına yönlendirme, insanlığın maddi ve manevi sıkıntı ve bunalımlarından kurtulabilmesi için önlerine uygulanabilir ilahi reçeteler koyma vizyonuyla 2007 yılında kurulduğunu belirterek, geçen 5 yılda birçok önemli hizmetlere öncülük ve önderlik yapmanın verdiği huzurla emin adımlarla yollarına devam ettiklerini söyledi.
KURANA BAKIŞ AÇISI
KAB olarak Türkiye genelinde bilimsel bir anket çalışması yaptırarak toplumumuzun Kur’an’a bakış açısını görmek istediklerini dile getiren Yıldız, “Bu anketten çıkan sonuçlara göre halkımızın yüzde 94’ünün evinde Kur’an-ı Kerim’in olduğu, yüzde 78’inin evinde meal ya da tefsirlerin de olduğu, yüzde 37’sinin orijinalinden Kur’an okumayı bildiği ancak sadece yüzde 5’lik bir kesiminin düzenli bir şekilde anlamıyla buluştuğu görülmüştür. Bu durumu değiştirmek için yola çıkan platform, yurdumuzun her bir köşesine yayılmış 80’eyakın üye STK’larıyla birlikte halkımızı Kur’an’ın buluşturma noktasında sayısız toplantılar yapmıştır. Geçtiğimiz yıllarda 600 bin insanımızı Hasan Tahsin Feyizli tarafından hazırlanan Feyzü’l Fûrkan Kur’an-ı Kerim Meali ile tanıştırmıştır. 2009 yılında aynı anda 41 ilimizde ilk kez düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Mealini Güzel Okuma Yarışması vasıtasıyla geniş kitlelerin Rabbimiz’in mesajıyla tanışmasına vesile olmuştur. Hazırlanan kitapçıklar, broşürler, bültenler, tv ve radyo programları hep aynı hedefe matuf çalışmalar olarak hizmet görmüşlerdir. Cezaevlerindeki mahkûmları bu en zor günlerinde manen huzura kavuşturma gayesiyle ziyaretler yapılmış ve mealler hediye edilmiştir. Yine üye STK’lar tarafından her bir camimize Feyzü’l Fûrkan Kur’an-ı Kerim mealleri hediye edilmiş, öğrenciler arasında meal bilgi yarışmaları düzenlenerek Kur’an’ın anlaşılarak okunması ana mantığı verilmeye çalışılmıştır. Tertiplenen senaryo yarışmasına katılan 500’e yakın ese arasından seçilenlerden bazıları Elham bu ve kılavuzsuz olmaz isimleriyle animasyon filmi ve radyo seslendirmeleri haline getirilmiş ve halkımızın büyük beğenisine mazhar olmuştur. www.kuranımız.net adıyla kurulan web sitesi ve sosyal medya aracılığıyla toplumsal bilinç vermeye gayret edilmiştir.” diye konuştu.
KURANIN İLAHİ MESAJI
“2011 yılında yine üye STK’larla birlikte “Kur’an nedir, nasıl bir kitaptır ve niçin indirilmiştir; Kur’an’ı anlamanın yöntemleri nelerdir” konularında 200 merkezde düzenlenen programlara 250 bine yakın kişi katılmış olup nu seminerler vasıtasıyla Kur’an’ın mesajının daha geniş kitlelere ulaşması sağlanmıştır” diyen Yıldız daha sonra şunları kaydetti; “Kur’an gönüllülerince temin edilen mealler insanlarımıza işin özünü izah ederek hediye edilmiş ve okunması titizlikle takip edilmiş, bu kapsamda tespit edilen özel kesimlere yönelik çalışmalarda bulunulmuştur.
Platformun etki alanını genişletmek ve nitelikli desteğini artırmak amacıyla farklı kademelerden mülkî erkân ve müftülüklere ziyaretler yapılmış, KAB Platformu’nun hizmetleri, hedefleri ve çalışma şekilleri ile ilgili bilgi verilmiş, tanıtım ve destek için güzel bir vesile oluşturularak ilgililere mealler takdim edilmiştir.Niteliği artırmak amacıyla Kur’an lisanı Arapça’nın öğrenilmesi için kurslar açılmış, bu amaçla “Ana kaynağın ana dilden öğrenilmesi” vurgusu yapılmıştır.2012 yılına gelince de, Kur’an sünnet birlikteliği, Kur’an’a karşı itirazlara cevaplar, Allah’ın sevdiği kulların özellikleri vb… 6 ana konu tespit edilmiş ve bu konu başlıklarında yurt sathında seminerler düzenlenmeye başlanmıştır.
Önümüzdeki günlerde web sitesi üzerinden uzaktan eğitim çalışmaları ile sanal sınıflar oluşturularak e-seminer, e-dersler verilerek toplumumuzun Kur’an’la buluşması kolaylaştırılacaktır.”
KAB Platformu Başkanı İsmail Yıldız, ziyaret sonunda İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez’e platform olarak hazırladıkları Kur’an-ı Kerim Meali ve çalışmaların yer aldığı CD’leri hediye etti.

 
Şüpheli paketten çöp çıktı
 
Sağlıkta 33 yıllık başarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk etkinlik Tortum’dan
Tortum Müftülüğü tarafından Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle ...
Medrese Geleneğine bilimsel bakış
Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, 1933’te üniversite reformu yapıldığı ...
Elmalı Mağarası turizme açılıyor
Erzurum İl Genel Meclisi Ekim dönemi toplantılarına dün yapılan oturum ile devam edildi.
 
Doğu’da caz rüzgarı esecek!
Türkiye’nin en yenilikçi ve geniş kapsamlı festivallerinden biri olan ...
Olcay Türkiye 3’ncüsü oldu
Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) ...
Din görevlileri sorunlarını paylaştı
Tortum Müftülüğü farklı bir etkinliğe imza atarak din görevlileri haftasında ...
 
Bunun adı: Peygamber Sevgisi
Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi en çok ...
İhmal Camisi ibadete hazır
Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan toplantıda yaptığı değerlendirmede “Projelerimiz ...
Erzurum’da Ekim ayı, Kültür ayı
Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin sosyo kültürel ve sosyo ekonomik aydınlanmasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva