ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>ASAYİŞ
14 Haziran 2017 Çarşamba - 18:08

Jandarma Teşkilatı 178. Gurur Yılında

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. yıl dönümü Erzurum’da törenle kutlandı

Jandarma Teşkilatı 178. Gurur Yılında

Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığında yapılan törende konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu “Bugün Erzurum ve civarında vatandaşlarımız günün yirmi dört saatinde huzur ve güven içinde yaşıyor, yaylalarında, dağlarında, yollarında köylerinde ve kasabalarında huzur içinde dolaşıyorlarsa, bunu sağlayan birinci güç ,bu gördüğünüz Mehmetçikler sayesindedir .Bu güç Türk Jandarmasının gücüdür” dedi.
Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü Erzurum’da Törenle Kutlandı. Jandarma Bölge Komutanlığında düzenlenen törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu 9.Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu , Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güler Alpar Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik ,Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı , İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan Şehit aileleri ile Gazilerimiz ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasın ardından törenin açılış konuşmasını yapan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güral Alpay ,Jandarma teşkilatının dünü ve bugünü hakkında bilgiler verdi. Jandarmanın Kurumlara güven düzeyinde vatandaşın en çok güvendiği kurumları arasında ilk sırada yer almasından dolayı büyük bir onur duyduklarını ifadede eden Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güral Alpar yaptığı konuşmada “vatandaşımız bu güvenine layık olmak adına daha fazla gayret göstermek gibi bir sorumlulukta bizlere yüklemektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Jandarma Yurt ve Ulusuna yürekten bağlı feragat ve fedakarlık örneği bir kanun ordusudur” sözünün takipçisi olarak görevimizi kanunlar çerçevesinde ve sadece ulusal çıkarlar doğrultusunda milletimizin hizmetinde ve vatandaşlarımızın güvenlik ihtiyacına yönelik olarak yerine getireceğimize söz veriyor, katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’da yaptığı konuşmada iç güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde büyük emek ve gayreti olan Jandarma Teşkilatının ,sürekli gelişmekte olduğunu , yeni silah ve teçhizatla donatılıp, eğitim imkanları artırılarak ülkemizin her karış toprağında kendisinden beklenen görevi en büyük gayret ve özveri ile yerine getirmekte olduğunu belirtti. Vali Azizoğlu “bu sebeple erinden en üst komutanına kadar bütün Jandarma Teşkilatı mensuplarımızı Türk Milleti adına gerçekten saygı ve şükranla selamlıyorum. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar , bu kutsal vatan, bütün dünyanın iştahını kabartan önemli bir coğrafya üzerindedir. Bu sebeple yurt savunmasında Jandarma Teşkilatının tarihten bu güne kadar gelen önemi bugünde kendini daha da hissettirmektedir. Ve onlardan ülkemizin milletimizin beklentisi daha da artmaktadır. Şunu büyük bir memnuniyetle belirtmek isterim ki kahraman Jandarma Teşkilatımız kendisinden beklenen görevide hakkıyla yerine getirmiştir. Bugün Erzurum ve civarında vatandaşlarımız günün yirmi dört saatinde huzur ve güven içinde yaşıyorlarsa, yaylalarında, dağlarında, yollarında köylerinde ve kasabalarında huzur içinde dolaşıyorlarsa, bunu sağlayan birinci güç, işte bu gördüğünüz kahraman Mehmetçikler sayesindedir. Türk Jandarmasıdır. Ben onları komutanları önünde, insanlarımızın önünde, şehit aileleri ve gazi ailelerimizin önünde tekrar şükranla selamlıyor, Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor herkesi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından jandarma şiirleri okundu. Jandarma konulu resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve görevlerinde üstün başarı gösteren jandarma personeline düzenlenen ödül töreninden sonra, Erzurum JÖH Timinin gösterisi törene damgasını vurdu. Uzun süre izleyiciler tarafından alkışlanan gerçeği aratmayan gösteride JÖH timleri ani bir baskınla terör unsurlarını etkisi hale getirdiler.
Erzurum’da düzenlenen Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü töreni köpek timleri gösterisi ,geçiş töreni ve jandarma silah araç ve gereçlerinin tanıtıldığı serginin gezilmesiyle son buldu.

 
Ölümden döndü
 
5 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 terörist öldürüldü
Pülümür vadisi içinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü terör operasyonunda ...
FETÖ operasyonunda 7 tutuklama
Erzurum'daki FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan aralarında Horasan ...
FETÖ sanığından şok eden itiraf
sözde Doğu Anadolu ve Karadeniz imam yardımcısı eski biyoloji öğretmeni ...
 
ESOB Davası sonuçlandı
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ...
1 kilo 32 gram toz esrar ele geçirildi.
Erzurum’da polisin düzenlediği operasyonda 1 kilo 32 gram toz esrar ele geçirildi.
Denetimli serbestlik hükümlüleri spor yapacak
Erzurum Valiliğinde yapılan Protokolle, Denetimli Serbestlik Hükümlüleri ...
 
İspir Aşağı Özbağ'da trafik kazısı: 1 ölü
Erzurum'un İspir İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.
Emniyetten patlayıcı madde satıcılarına operasyon
Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından, Ramazan ayında il genelinde eğlence ...
Şaka yaparken katil oldu
Erzurum’da boş sandığı tüfekle şaka yaparak arkadaşına doğru tetik düşüren ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva