ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EĞİTİM
24 Eylül 2019 Salı - 03:02

İstihdam garantili lise sayısı kadar 200’e ulaşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında ‘Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü imzalandı.

İstihdam garantili lise sayısı kadar 200’e ulaşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında ‘Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren 11 okula, 2020 yılında 39 okul daha eklenerek sayı 50’ye çıkartılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk arasında, ‘Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü’ imzalandı. İki bakanlık arasında imzalanan protokol kapsamında Turizm Meslek Liselerinin hedefleri büyütüldü. Konaklama ve seyahat hizmetleri, yiyecek içecek hizmetleri alanlarında var olan 11 istihdam garantili lise sayısı her yıl artışla 2023’e kadar 200’e ulaşacak.

Turizm alanında mesleki eğitim alan gençlerin hayallerindeki işe yerleşebilmeleri, yüksek eğitim almak isteyenlerin ilgili alanlara devam edebilmelerini öncelik kabul eden Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yeniden masaya oturdu. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda halen Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanında 11 bin 507, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında 53 bin 751 öğrenci olmak üzere, toplamda 65 bin 258 öğrenci eğitim görüyor. Protokolle ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Turizm’de turist sayısını 2023’e kadar ciddi oranlarda artırmak gibi bir hedefimiz var. Binaları, otelleri arttırarak bu işi başaramıyorsunuz. Paralelinde insan kaynağını da yetiştirip, sektörün hizmetine sunmanız gerekiyor. Bu anlamda en etkili çalışma Milli Eğitim Bakanlığı’yla geçen sene yapmaya başladığımız protokolümüz var. Bu bağlamda geçen sene 11 adet okulla başladık. Turizm Meslek Liseleri’ni otellerle eşleştiriyoruz ve sektörün ihtiyacını olan öncelikli lisanların eğitimini veriyoruz. Burada lise 1’de İngilizce, lise 2’de Rusça, lise 3’ten itibaren; Almanca, Fransızca, Çince ve Arapça’dan en az birini öğrenerek mezun oluyor. Yüksek sezon dediğimiz 20 Nisan-20 Ekim tarihleri arasında öğrenciler eğitimlerinin uygulamalı kısımlarını anlaşmalı otellerde alarak derslerinin uygulamalarını yapıyor. Bu öğrenciler belli bir burs alıyor. Bu bağlamda ilk 11 okulla yapılan uygulama gayet başarılı geçti. 2023’te protokol dahilinde genişletme kararı aldık. 2020 itibariyle 39 tane ilave okul ekleniyor ve sayı 50’ye çıkıyor. 2021’de bu sayı 100’e, 2022’de 150’ye, 2023 yılında ise 200’e çıkıyor. 200 okulla birlikte çok ciddi bir sayıda turizm öğrencisi sektörün ihtiyaçları doğrultusunda eğitilmiş olacak. Bu durum öğrencilerin kariyerleri açısından da çok önemli” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki eğitimde turizm sektörünün çok önemli olduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nda sürekli vurguladığımız bir şey eğitimin; ekonomi ve demokrasiyle birlikte sac ayağı şeklinde bütünleşik olarak hayata geçirilmesi meselesi. Ekonomiyle sağlıklı bir iletişimi olmayan, demokrasiye hizmet etmeyen bir eğitim sisteminin böyle bir amaca yönelik olarak fonksiyonel olmayacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin de dünya ekonomisiyle etkileşim konusunda en hızlı yol alan sektörlerinden bir tanesi turizm. Özellikle bu sene inanılmaz bir işlevsellikle ortaya çıkıyor. Bu başarıyı dikkate aldığımızda mevcut potansiyeli çok daha iyi değerlendirmek, turizm sektörüne nitelikli bireyler yetiştirmek konusundaki hedefimiz güçleniyor. Verilen eğitimin herkes açısından tatmin edici bir seviyeye ulaşması çok önemli. Bu kapsamda iş birliği içerisinde yürüttüğümüz bu proje son derece önemli. Öğrencilerimizin gelecekte bu alandaki gelişmeleri gördüklerinde mesleki eğitime olan ilgilerinin daha artarak devam edeceğini görüyoruz. Ben turizm sektörünü mesleki eğitimde motor sektörlerden birisi olarak görüyorum. Bu iş birliği içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla son derece önemli sonuçlara ulaşmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

 
Soylu ihraç verilerini paylaştı
 
“Hiç kimse kardeşliğimize leke süremez”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ 5 alanda dünya listesinde
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic ...
Fedakar öğretmenler okulu yeniledi
Bingöl'de bir köyde 126 öğrencinin eğitim gördüğü 8 derslikli ilkokulda ...
87 İş Paketi üretildi
Atatürk Üniversitesi sekreteryasını Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) ...
 
ATAUNİ’den Rusya açılımı
P.A. Kostıçev Ryazan Agroteknik Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Nikolay ...
Oltu’da İlköğretim Haftası kutlaması
İlköğretim Haftası münasebetiyle Oltu’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Milli Eğitimde bir ilk
Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında, öğretmen ...
 
‘Erzurum Harekete Geçme’ çalıştayı düzenlendi
Atatürk Üniversitesi’nde ‘Erzurum Harekete Geçme’ çalıştayı düzenlendi.
Harran’dan ATAUNİ’ye işbirliği köprüsü
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcısı ...
ETÜ’de dijital dönüşüm
ETÜ, değişime ayak uydurarak “Karma Öğrenme (Blended Öğrenme)”, “Ters-yüz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva