ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum GM’den ‘Uzay çadırı yolculuğu’ projesi
Erzurum GM’den ‘Uzay çadırı yolculuğu’ projesi
Gençlig’de şampiyonlar belli oldu
Gençlig’de şampiyonlar belli oldu
Çiftçi Oltu esnafını dinledi
Çiftçi Oltu esnafını dinledi
Tablet hayalini Çiftçi gerçeğe dönüştürdü.
Tablet hayalini Çiftçi gerçeğe dönüştürdü.
 Vali Çiftçi’den Başkan Çelebi’ye ziyaret
 Vali Çiftçi’den Başkan Çelebi’ye ziyaret
HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2015 Pazartesi - 02:34

İşte Erzurum’un tapu gerçeği

M.AKDAĞ-Erzurum’da gayrimenkul sahipliğinde erkekler önde. TÜİK Konut verilerine göre 2014 yılında Erzurum’da devredilen konutların bin 336’sı kadınlar, 4 bin 775’i de erkeklere ait.

İşte Erzurum’un tapu gerçeği

Erzurum’da gayrimenkul sahipliğinde erkekler önde. TÜİK Konut verilerine göre 2014 yılında Erzurum’da devredilen konutların bin 336’sı kadınlar, 4 bin 775’i de erkeklere ait. İlde Gayrimenkul sahipliğinde kadınların oranı yüzde 21, erkeklerin oranı ise yüzde 74 olarak hesaplandı. Erzurum kadınlara ait tapu sayısında 44’üncü oldu.
ERZURUM 2014
TÜİK İllere göre cinsiyet ayrıntısında konut satış sayıları, 2014  sonuçlarına göre, Erzurum’da bir yılda devredilen 6 bin 377 konuttan bin 336’sı kadın, 4 bin 725’i erkeklere ait çıktı. 59 konut sahipliği diğer kategorisinde yer alırken, 257 konutun tapusu ise ortak olarak belirlendi. Erzurum’un ülke payı  kadınlara ait tapu sayısında yüzde 0.38, erkeklere ait tapu sayısında ise yüzde 0,67 olarak ölçüldü.    
BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM
2014 yılında devredilen konutlardan tapusu kadınlara ait olanların sayısı Erzurum’da bin 336, KUDAKA istatistik Bölgesinde 2 bin 24, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 2 bin 914, Doğu Anadolu Bölgesinde 9 bin 658; erkeklere ait tapu sayısı ise Erzurum’da 4 bin 725, KUDAKA istatistik Bölgesinde 6 bin 569, Kuzeydoğu’da 9 bin 881, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 27 bin 815 olarak kaydedildi.
ERZURUM 45’İNCİ
Erzurum tapusu kadınlara ait olan konut sayısında Türkiye iller sıralamasında 44’üncü oldu. Türkiye’de tapusu kadınlara ait konut sayısının en yüksek olduğu iller;  İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Balıkesir, Aydın, Konya, Tekirdağ, Kocaeli, Kayseri, Adana, Sakarya, Eskişehir, Samsun, Muğla, Gaziantep, Manisa, Hatay, Denizli, Diyarbakır, Çanakkale, Yalova, Trabzon, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Ordu, Edirne, Kütahya, Çorum, Kırklareli, Bolu, Afyonkarahisar, Osmaniye, Giresun, Niğde, Zonguldak, Düzce, Isparta, Sivas, Erzurum olarak sıralandı.
TAPUDA ERKEK EGEMENLİGİ
Erzurum 2014 yılı bazında satışı yapılan konutlarda erkeklere ait tapu sayısı bakımından 32’inci oldu. Türkiye sıralaması,  İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ, Mersin, Konya, Kayseri, Gaziantep, Aydın, Balıkesir, Adana, Sakarya, Şanlıurfa, Eskişehir, Samsun, Manisa, Hatay, Diyarbakır, Muğla, Kahramanmaraş, Malatya, Denizli, Trabzon, Elazığ, Çanakkale, Ordu, Çorum, Yalova, Erzurum olarak kaydedildi.
BÖLGE İLLERİ KADINLARA AİT TAPU SAYILARI
Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde kadınlara ve erkeklere ait tapu sayısı bakımından Malatya ve Elazığ’ın ardından üçüncü sırada yer aldı. Bölge illerinde kadınlara ait tapu sayısı Malatya’da 3 bin 139, Elazığ’da 2 bin 370, Erzurum’da bin 336, Erzincan’da 599, Van’da 593, Kars’ta 358, Ağrı’da 220, Tunceli’de 314, Iğdır’da 285, Bitlis’te 150, Muş’ta 131, Bingöl’de 101, Hakkari’de 35, Ardahan’da 27 olarak bildirildi.
BÖLGE İLLERİ ERKEKLERE  AİT TAPU SAYILARI
TÜİK Verilerinde, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde erkeklere ait tapu sayısı dağılımı, Malatya’da 7 bin 259, Elazığ’da 6 bin 362, Erzurum’da 4 bin 725, Erzincan’da bin 576, Van’da 2 bin 148, Kars’ta bin 268, Ağrı’da bin 98, Tunceli’de 769, Iğdır’da 818, Bitlis’te 634, Muş’ta 470, Bingöl’de 451, Hakkari’de 109 ve Ardahan’da ise 128 olarak belirtildi.
TÜRKİYE’DE GAYRİMENKUL SAHİPLİĞİNDE ERKEKLER ÖNDE
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gayrimenkul sahipliğinde 81 ili içerisine alan güncel kadın ve erkek sayılarını açıkladı. Güllüce, Türkiye’de her geçen yıl gayrimenkul sahipliği oranı artarken, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre gayrimenkul sahipliğinde birinciliği erkekler aldığını söyledi. Güllüce, doğudan batıya doğru gidildikçe kadınların gayrimenkul sahipliği oranın arttığını ifade etti.
 Ankara’da 2 milyon 880 bin 616 gayrimenkulün tapusunun kadınlarda, 4 milyon 494 bin 883 gayrimenkulün tapusunun ise erkeklerde bulunduğunu açıklayan Bakan İdris Güllüce, “İstanbul’da 2 milyon 227 bin 336 gayrimenkulün tapusu kadınlarda, 4 milyon 145 bin 426 gayrimenkulün tapusu ise erkeklerde, İzmir’de 1 milyon 294 bin 759 gayrimenkulün tapusu kadınlarda, 1 milyon 987 bin 835 gayrimenkulün tapusu ise erkeklerde bulunuyor” dedi.

 

 

 
Çetin yeni tarifeyi açıkladı
 
Erzurum'da 2014’te 135 şirket kuruldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zalimce 26 Ocak 2015 Pazartesi 19:13

Tapudada eşitlik olsa kötü mü olur.Kendini bir şey zanneden erkek yarın öbürsü gün kadını evden kapı dışarı ediyor.

Yorumu oyla      7      4  
vatandaş 26 Ocak 2015 Pazartesi 08:45

habere bak tapuda erkek egemenliği!!!! kendi kazandığım ev, ev de yaşadığım kadının üzerine olsa ne olur olmasa ne olur?

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çetin yeni tarifeyi açıkladı
M.COŞKUN-Berber ve kuaförlere, 2015 yılıyla beraber zamlı tarife geldi ...
Erzurum paydasında buluşma
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Orhan Akgüloğlu, ...
Bayır güvenoyu aldı
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi’nin yapılan ...
 
TÜMSİAD Kongreye gitti
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin olağan kongresinde, Cafer Burucu yeniden başkan seçildi.
Tarım’da ortak akıl yaklaşımı
Tarım sektörünün sorunlarını yerinde tespit etmek ve paydaşların taleplerini ...
‘Doğu, ülke tarımının can damarı’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin ...
 
Erzurum 2014 konut performansı açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK 2014 yılı Aralık ayı ve ocak-aralık dönemi konut satış istatistiklerini paylaştı.
Oltu Taşı Dünya vitrininde
Erzurum, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz ...
Erzurum’un 2014 gelir performansı açıklandı
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2014 yılı iller bazında gelirin gideri karşılama ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva