ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>GUNCEL
11 Mayıs 2018 Cuma - 16:19

İsrail ve ABD’ye tepki yağdı

Erzurum’da cuma namazı sonrası sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasını protesto etti.

İsrail ve ABD’ye tepki yağdı

Erzurum’da cuma namazı sonrası sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasını protesto etti.

Lalapaşa Camii önünde toplanan STK temsilcilerine binlerce vatandaş destek verdi. Programda ABD’ye ve İsrail’e karşı sloganlar atıldı. Kutsal kitap Kur'anı Kerim'e yapılan saldırının da protesto edildiği programda ortak basın bildirisini Muhammet Hanefi İspirli okudu. İsrail'in 70 yıldan beri Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescidi Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden soykırım yaptığını söyleyen İspirli, Türk milleti olarak sonuna kadar Filistinlilerin yanında olduklarını söyledi.

İspirli, "Terörist İsrail ve askerleri, kirli postallarla Kıble Camii'nin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırarak, camide bulunan Kur'anı Kerimleri yerlere atıp üstlerine basarak barbarlığa hız kesmeden devam etmektedir. Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler, İsrail zulmü altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. İşgalci terörist İsrail ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. Olayların başlangıcından bugüne kadar İsrail askerlerinin kurşunlarıyla ve müdahalesiyle 48 kişi şehit edildi, 8 binin üzerinde kişi de yaralandı. İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin, 1948 yılından beri korsan olarak kurulan Siyonist ve terörist İsrail işgali altındadır. Siyonist İsrail, Kudüs'ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam'ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal mekanı olan Mescidi Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Miraç'a yükseldiği o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

ABD'nin ve İsrail'in hukuksuz kararını ve uygulamalarını reddettiklerini aktaran Muhammet Hanefi İspirli, "Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Tüm uluslararası mekanizmaları ve insanlığını kaybetmemiş olan herkesi harekete geçmeye ve terörist İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz" dedi.

"Kur'anı Kerim'e dil uzatmak kimsenin haddine değildir”

Muhammet Hanefi İspirli, Kur'anı Kerim'e yapılan saldırıları da sert bir dille kınayarak, "Fransa'da yaşlı bir Yahudi kadının öldürülmesi üzerine ortaya çıkan birtakım tartışmalara bağlı olarak, bazı şer odakları tarafından kutsal kitabımız Kur'anı Kerim'e karşı bir iftira kampanyası başlatıldığı ve haddi aşan provokatif teklifler dile getirildiğini takip etmekteyiz. Fransa'da 300 kişinin bir bildiri hazırlayarak Kur'anı Kerim'den bazı ifadelerin çıkarılmasını istemesi ahlaksız bir tavırdır. Bu terbiyesiz duruma destek olanları en ağır bir şekilde lanetliyoruz. Söz konusu anlayışa sahip bir grup tarafından hadsiz bir tavırla Kur'anı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını teklif etme saygısızlığında bulunulmuştur. Bütün Müslümanların istisnasız ortak inancına göre Kuranı Kerim Allah'ın indirdiği son kitaptır. Bu ilahi kelam, hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir, kıyamete kadar da değişmeyecek ve değiştirilemeyecektir. Kuranı Kerim'e göre inancı ne olursa olsun insan hayatı değerlidir, dokunulmazdır. hatta bir insanın haksız yere öldürülmesi bütün insanların öldürülmesi, bir insanın yaşatılması ise bütün insanlığın yaşatılması gibidir. Bütün bu gerçeklere rağmen münferit ve faili meçhul bir takım olaylar üzerinden algı oluşturarak İslam'a, Müslümanlara ve Kur'anı Kerim'e iftira edilmesi akla, ilme, tarihe, hakka, hukuka ve vicdana aykırıdır. Bu ön yargılı çaba özellikle son zamanlarda Müslümanların temel hak ve hukukunu tehdit eden İslam düşmanlığına hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bütün Müslümanları incitecek bu tür provokatif eylemleri şiddetle lanetliyor, tüm dünya kamuoyunu daha insaflı ve hakkaniyetli olmaya davet ediyoruz” diye konuştu

 
ABİGEM’den öğrencilere kültürel moral
 
Tarihi Kalelere bilimsel yaklaşım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de Atatürk Üniversitesi gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir bazı muhalefet milletvekillerinin ...
Yağmur su baskınlarına yol açtı
Erzurum’da etkili olan sağanak nedeniyle bazı binaların bodrum katındaki evleri su bastı.
Sekmen: ‘Çözüm üretmek önceliğimizdir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
‘En Büyük Engel Sevgisizliktir’
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 10-16 mayıs ...
Azizoğlu’ndan Engelliler Haftası mesajı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, ...
‘Bir Bilenle Bilge Nesil’
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın “Bir Bilenle Bilge Nesil‘’ adı altında ...
 
Vakıflar Haftası başladı
Her yıl 7-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası bu yılda ...
Meteorolojiden sağanak yağmur uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Doğu Anadolu Bölgesi’nde şiddetli sağanak yağmur uyarısı yaptı.
Doğu Anadolu'da sağanak yağış
Doğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak yağış etkili oldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva