ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
20 Aralık 2011 Salı - 08:00

İspir’de markalaşma atılımı

Atatürk Üniversitesi ve Podova Üniversitesi’nden öğretim elemanlarının katılımı ile düzenlenen “Uluslararası Yerel Ürünler ve Markalaşma Konferansı” İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi.

İspir’de markalaşma atılımı

ERZURUM  - ”Atatürk Üniversitesi ve Podova Üniversitesi’nden öğretim elemanlarının katılımı ile düzenlenen “Uluslararası Yerel Ürünler ve Markalaşma Konferansı” İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi.
KUDAKA tarafından desteklenen “Sürdürülebilir Yerel Marka: İspir Kuru Fasulyesi” projesinin bir faaliyeti olan Konferansa öğretim üyeleri, İspir ve Pazaryolu ilçesinde görev yapan Kamu kuruluşları görevlileri, bölgede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve kuru fasulye üreticileri ve öğrenciler katıldı.
“GELECEĞİMİZ İÇİN İSPİR KURU FASULYESİ” SUNUMU
Konferansın açılış konuşmasında Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan “Geleceğimiz için İspir Kuru Fasulyesi” isimli açılış konuşmasında bölgede yapılan bilimsel çalışmalar, edinilen tecrübeler ile bölgenin kalkınması için değişik potansiyelleri gündeme getirdi.
“Bu potansiyellerden en önemlileri İspir Kuru Fasulyesi, İspir Balı ve kırsal turizmdir” diyen Erdoğan, İspir’in geleceği için İspir Kuru Fasulyesine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
İspir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Süphan Şahin Feyizoğlu, bu proje ile İspir Kuru Fasulyesine yöre halkının sahiplenmesini sağlamayı ve bu yerel ürünün ülke piyasasında yerini almasını hedeflediklerini belirtti.
KORKMAZ’IN DEĞERLENDİRMESİ
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ise konuşmasında, projenin üniversiteler ile değişik toplum kesimleri arasında gerçekleştirilen işbirliğine güzel bir örnek olduğunu belirtti. Korkmaz, “Kurufasulyesi ve balı gibi yerel ürünleri ile İspir’in kalkındırılabileceğinin farkına varılması gerekiyor” diye konuştu.
İspir kaymakamı Faik Oktay Sözer, İspir Kuru fasulyesi yetiştiriciliğinde modern uygulamaların yapılması için verdikleri destekler ile bu yıl yaklaşık 70 tonluk bir üretim artışı elde ettiklerini belirtti. Birkaç yıl içinde Ovit ve Köprüköy tünellerinin tamamlanması ile İspir’in bir geçiş bölgesi olacağını ve geriye göçün gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. ve Dr. Alessandra Scudeller çalışmalarıyla katkıda bulundular.
Prof.Dr. Edi Defrancesco Avrupa Birliğinin gıda kalitesi ve yerel ürünler politikası hakkında bilgi verdiği sunumunda, İspir kuru fasulyesinin marka değerinin korunması için Avrupa Birliğinden de tescillenmesi gerektiğini vurguladı.
Doç.Dr. Ayhan Yıldırım İtalya’da İspir’e benzer coğrafyalara sahip bulunan ve ürünlerini markalaştırmayı başarmış örnekleri anlattığı sunumda İspir kuru fasulyesinin marka değerinin korunması ve sürdürülebilir olması için önerilerde bulundu.
PADOVA’DAN KONFERANSA KATILDI
Dr. Alessandra Scudeller İspir’de ilk kez gerçekleştirilen uluslar arası video konferans ile İtalya, Padova’dan konferansa katıldı. Dr. Scudeller dağlık alanlarda yaşayan ve gelir düzeyleri düşük çiftçilerin ürünlerini markalaştırarak gelirlerini nasıl artırabileceklerini İtalya örnekleri ile anlattı.
Prof. Dr. Fahri Yavuz, markalaşmış yerel ürünler ile kırsal kalkınmanın nasıl gerçekleştirilebileceği hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Yavuz İspir’de marka olmuş ve marka olabilecek yerel ürünler ile kırsal turizmin nasıl ilişkilendirilebileceğini Uzakdoğu ülkelerinden örnekler ile açıkladı.
Yrd. Doç. Dr.Yavuz Topçu, Erzurum ilinde yaşayan kuru fasulye severlerin İspir Kuru Fasulyesini tercih etme nedenleri hakkındaki çalışmasını sundu.

 
Öğrenciler ‘Yerli Malı’ dedi..
 
At arabacılardan ilginç çözüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2012'ye istikrarlı gidiş..
Erzurum’da bu yılın 11 ayında il gelirinin gideri karşılama oranı yüzde ...
Organik Tarım, Doğu’nun geleceği
Kalkınma Bakanlığı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Atatürk ...
İspir’de arıcılık atılımı
İspir ilçesinde düzenlenen arıcılık kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ...
 
Pasinler Balı, Anzer Balıyla yarışıyor
Karadeniz arıcılarının Erzurum ve Bayburt bölgelerine gezginci arıcı olarak ...
Mahallebaşılılar Altınok’a minnettar
Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ...
KUDAKA meslek edindirdi
Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odası, KOSGEB tarafından uygulanan girişimcilik ...
 
Vergide Kasım Vizyonu
Erzurum’da kasım ayı bazında Vergide tahsilatın tahakkuka oranı ekim ayına ...
Türk Büro Sen’den SGK tepkisi
Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, 666 sayılı kanun hükmünde ...
Yoksulluğa besicilik çözümü
Karaçoban ilçesinde sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara Simental ırkı büyükbaş hayvan verildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva