ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
HABERLER>SPOR
23 Eylül 2020 Çarşamba - 12:24

İspir’de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliği

İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, “Çoruh Vadisi, Kaçkar Dağları ve Çoruh’u besleyen su kaynaklarının oluşturduğu eşsiz vadileri görülmeye değerdir.' dedi

İspir’de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliği

İspir Belediye Başkanlığı, Avrupa Birliği Delegasyonu ve Türkiye Belediyeler Birliğinin düzenlemiş olduğu “Herkes için Sıfır Emisyon” ve “Fiziksel Aktivite” temalı “Avrupa Hareketlilik Haftasına” tam destek vererek düzenlemiş oldukları aktiviteler ile bizde varız dedi.
İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, “Avrupa Hareketlilik Haftası”nı Sıfır Emisyon ve Karbonsuz hareketlilik olarak kutladıklarını belirterek, gelecek nesillere yaşanabilir temiz bir dünya ve huzur dolu bir yaşam bırakabilmek için 16-22 Eylül tarihleri arasında Sıfır Emisyon ve Fiziksel Aktiviteye farkındalık oluşturmak adına İspir ilçesinde farklı noktalarında birbirinden anlamlı ve adrenalin dolu fiziksel aktivite etkinlikleri düzenlendiğini kaydetti.
İspir'in coğrafyası itibari ile dokusu bozulmamış hem endemik açıdan hem eko-turizme dönük muazzam yapısı ile keşfedilmesi gereken bir belde olduğunu dile getiren İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, “Çoruh Vadisi, Kaçkar Dağları ve Çoruh’u besleyen su kaynaklarının oluşturduğu eşsiz vadileri görülmeye değerdir. Avrupa Hareketlilik Haftasını da vesile kılarak 'Sıfır Emisyon ve Fiziksel Aktivite' temasına algı oluştururken aynı algının keşfedilmeyi bekleyen bu muazzam coğrafya üzerinde de büyütülmesi hedeflenmiştir. Merkezine insanı ve çevreyi oturtmuş kurumsallaşmış bir yönetim ve hizmet anlayışı ile belediyecilikte öncü olmayı amaç edinerek bu tür organizasyonlarla da hedefine koşan İspir Belediyemiz 'Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında ilçemizin turizme dönük noktalarında farklı bir yaklaşım sergileyerek bir hafta boyunca hem sıfır emisyon ve karbonsuz yaşama algı oluşturmak hem de fiziksel aktivite ve adrenalin sevenleri düşünerek bir etkinlik takvimi hazırladı. Hazırladığımız bu program kapsamında hem potansiyelimizi açığa çıkarmak hem de doğaya, diğer canlılara ve bizden sonraki gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzun olduğuna vurgu yaptık. Açılış aktivitemizi 3200 rakımlı Kaçkarların zirvesinde İspir Yedigöller’de profesyonel dağcı arkadaşlarımız ile başlattık. 2. günümüzü ilçemizin içinden geçen Çoruh Nehri’nin coşkun sularında adrenalin hissiyatını kol kaslarımızda yaşayarak rafting etkinliği ile gerçekleştirdik. 3. gün ise belirlemiş olduğumuz rotada pandemiden dolayı sınırlı katılım ile koşu parkurumuzu tamamladık. Koşu parkurumuzun ardından 4. günümüzde Çoruh Nehrimizin oluşturduğu Arkun Baraj gölünde su sporları başlığı altında kano eğitimi ve yarış aktiviteleri düzenledik. 5. günümüzde 'Dört teker bedeni, iki teker ruhu taşır' sloganımızla sporcu arkadaşlarımız eşliğinde vadi boyunca pedallara asılarak ana hedefimiz bisiklet aktivitemizi gerçekleştirdik. Bisiklet etkinliğimizin ardından 6. günümüzde Uluslararası Tarihi İspir Panayır alanında belediye personelimiz ile halkımız dart aktivitemizi gerçekleştirerek belediyemizi halkımız ile bütünleştirdik.
Etkinliğimizin son gününde ise bir sokağımızı trafiğe kapatarak triatlon aktivitemizi (Koşu-Bisiklet-Rafting) gerçekleştirdik. Ardından trafiğe kapattığımız Cumhuriyet caddemizde kültür ve sanat faaliyetleri gerçekleştirerek halkımızın ruhunu dinlendirdik.
Tüm bu etkinlikler pandemi münasebetiyle halkımızın sınırlı katılımında maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami riayet edilerek gerçekleştirilmiştir. Sürdürülebilir sağlıklı bir yaşam için bu tür aktivitelerde İspir Belediyesi olarak daima var olacağız” diye konuştu.

 
ETÜ Öğretim üyesi Duman’dan bilimsel başarı
 
Sağlık Hak Sen’den tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamroun 2, Oltan 6 hafta sahalardan uzak kalacak
Erzurumspor Kulüp Doktoru Selçuk Gül mavi beyazlı kulüpte sakat futbolcular ...
Son 40 sezonun en kısır 2’inci haftası
Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan 10 karşılaşmada 17 gol atıldı. ...
Sissoko’dan minik taraftara sürpriz ziyaret
Erzurum’da Çocuk Onkoloji bölümünde tedavi gören küçük Kerem, BB Erzurumspor ...
 
Süper Lig’de beraberlik haftası
Süper Lig'de ikinci haftanın ardından Galatasaray ile Aytemiz Alanyaspor, ...
Erzurumspor’da Kayserispor mesaisi
BB Erzurumspor, Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda oynayacağı Kayserispor ...
Kayserispor’da moraller bozuk
Süper Lig’in 2.haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 2-0 mağlup ...
 
Emrah Başsan: ‘Futbol böyle bir şey’
Erzurumsporlu futbolcular Sivasspor karşılaşmaları sonrasında sosyal medya ...
TOHM kayakçıları Erzurum kampında
Erzurum TOHM’da spor yaşantısını sürdüren kayakçılar yaz kampıyla kondisyon ...
Çalımbay’dan takıma galibiyet izini
Süper Lig’in 2. haftasını BB Erzurumspor galibiyeti ile kapatan DG Sivasspor’da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva