ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
20 Temmuz 2020 Pazartesi - 09:56

İslam Dünyasında büyük sevinç

İslam dünyasından dini liderler, Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması kararından duydukları memnuniyeti dile getirmek için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a tebrik mektupları gönderdi.

İslam Dünyasında büyük sevinç

İslam dünyasından dini liderler, Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması kararından duydukları memnuniyeti dile getirmek için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a tebrik mektupları gönderdi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılmasından dolayı İslam dünyasından tebrikler geldi.Ayasofya Camii’nin 86 yıl sonra yeniden müminlerle buluşması ülkemizde olduğu gibi İslam dünyasında da büyük bir sevinçle karşılandı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a yaşadıkları sevinci ifade eden mektuplar gönderen İslam dünyasındaki dini liderler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.
Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı telefonla arayarak Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi, tebriklerini iletti.
Avustralya İslam Konseyi Federasyonu Başkanı Dr. Ratep Jneid gönderdiği tebrik mektubunda, Ayasofya'nın yeniden ibadet açılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettiklerini ifade ederek, karara olan desteklerini belirttiler.
Kuzey Makedonya İslam Dini Birliği adına mektup gönderen başkan vekili Hafız Şakir Efendi Fetahu, karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Ayasofya'nın cami olarak asli görevine dönüştürülüp Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmiş olması başta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olmak üzere hem Makedonya Müslümanları olarak bizleri hem de bütün Müslümanları ziyadesiyle sevindirmiştir. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya Müslümanları ve mazlumlar nezdinde yükselen bir yıldız ve vazgeçilmez bir ümit kaynağı olduğunu ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.
LİTVANYA MÜSLÜMAN DİNİ DERNEKLER MECLİSİ
Litvanya Müslüman Dini Dernekler Meclisi adına tebrik mektubu gönderen Litvanya Müftüsü Aleksandras Beganskas ise, Ayasofya Camii’nin İslam alemi açısından önemini ve Fatih Sultan Mehmet Han tarafından tüm İslam alemine vakfedilmiş bir mabed olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Bu kutlu mabedin 1934 yılından beri zincire vurulmuş olması bütün Müslümanların göğsünde bir yaraydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vesilesi ile Ayasofya Camii'nin tekrar özgürlüğüne kavuşturulması ve aslına uygun olarak dünya Müslümanlarının mabedi haline getirilmesi kalbinde İslam inancı taşıyan tüm kardeşlerimizin sevincine vesile olmuştur. Bu mübarek caminin idaresinin Diyanet İşleri Başkanlığımıza devredilmesi de ayrıca bir güven ve sevince vesile olmuştur. Biz inanıyoruz ki tevhidin sembolü olan bu mübarek cami Diyanet İşleri Başkanlığımız uhdesinde din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin tüm insanlığı kucaklayacaktır. Bu vesileyle başta zat-ı alinizi ve şahsınızda tüm dünya Müslümanlarını tebrik ediyor ve insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”
Yurtdışı Filistinli Alimler Derneği
Yurtdışı Filistinli Alimler Derneği Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasından duydukları memnuniyeti şu ifadelerle dile getirdi:
“Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılması kararını büyük bir şükran ve sevinçle karşıladık. Alınan bu tarihi ve değerli kararla İslam aleminin sevincine ortak oluyor ve paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kardeş Türk halkını tebrik ediyoruz. Bu tarihi kararda gösterilen devlet ve millet mutabakatına değer veriyoruz. Karar ile hak tecelli etmiştir. Kutsal mekan hakkettiği değere kavuşmuştur. Maddi, manevi imarı ve korunması yeniden yapılmıştır. Bu kararı, ulusumuzu ve halkımızı ateşe veren batı hakimiyeti karşısında verilen İslam’ın büyük bir egemenlik zaferi olarak görüyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi konuşmasında, ‘Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması esaret altında olan el-Aksa Camii’nin kurtuluşuna işarettir.’ açıklaması takdire şayandır. Rabbim Türkiye'yi ve İslam alemini her türlü kötülükten, fitne ve beladan korusun.”
FAS ALİMLER BİRLİĞİ
Fas Alimler Birliği mektubunda Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasına karar veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm mahkemeleri, Türk halkını ve İslam aleminin tebrik ederek, “Cuma günü açıklanan kararın çok büyük ve tarihi bir karar olduğuna inanıyor ve İslam ümmetinin mutluluğunu paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
UMMAN SULTANLIĞI
Umman Sultanlığı Başmüftüsü Ahmet Hamadı el Khlili ise, şu ifadelerle memnuniyetini dile getirdi:
“Ayasofya’nın yeniden cami olmasına, gece gündüz Allah'ın adını anılmasına ve ezan sesini yükselmesine sebep olan başta tecrübeli ve ufku açık olan lider Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Müslüman asil Türk kardeşlerimi ve İslam alemini tebrik ediyoruz. Muzaffer Fatih Sultan Mehmet'in döneminden Osmanlı hanedanının son sultanına kadar cami olan Ayasofya'da din-i mübin-i İslam öğretilirdi.”
GÜNEY AFRİKA
Güney Afrika'nın Lenasia kentindeki uluslararası İslam üniversitesi, Darül Ulum Zekariyya’nın rektörü Şubeyr Ahmet Al-Saloci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, Danıştay’ın aldığı karara verdiği onayla modern İslam tarihinde altın harflerle yazılacak çok kıymetli ve değerli bir karar aldığını dile getirdi.
FİLİSTİN VAKIFLAR VE DİN İŞLERİ BAKANLIĞI
Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı Filistinli Dr. Abdulhadi Sait al Ağa ise mektubunda şu cümlelere yer verdi: “Tarihi Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması vesilesiyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere zatıalinizi ve tüm Türk halkını tebrik ediyorum. Alınan bu karar, 1934 yılından bu yana İslam ümmetinin duyduğu hasret ve acıya merhem olmuştur. Bu karar, Türk milletine ve İslam alemine hayırlı olsun.

 
3 PKK’lı etkisiz hale getirildi
 
Engelli memur sayısında rekor artış
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
OSMANLI KARTALI 20 Temmuz 2020 Pazartesi 14:44

FETONYA HU CHP VE BİZANS ARTIKLARI ÜZÜLÜYOR ÜZÜLSÜNLER ÖFKELERİYLE BERABER GEBRSİN ŞEREFSİZLER

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EMS, ‘Sokakta’yla Akçabat sahnesinde
Akçaabat Belediyesinin Açık Hava Tiyatro Günleri, senaryosu Dario Fo'ya ...
AYK’den 3 yeni eser
Temmuz ayında “Tanin Gazetesinde Çanakkale Savaşları”, "Türkiye'ye Amerikan ...
15 Temmuz'u buzla anlattılar
Atatürk Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye’nin ilk buz müzesi kapılarını ...
 
Tarih Milli İrade Destanına tanık oldu
Erzurum'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ...
ETÜ’de 15 Temmuz sergisi açıldı
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli ...
Buz Müzesi 15 Temmuz’da hizmete açılacak
Atatürk Üniversitesi Buz Müzesi 15 Temmuz’da kapılarını açıyor.
 
TYB’den Ayasofya Camisi teşekkürü
TYB Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada ...
Medya Sanat Evi 3 oyunla Karadeniz’de
Doğu’nun ilk ve tek oda tiyatrosu olan Medya Sanat Evi (MSE), Karadeniz ...
Ardahanlı: ‘86 yıllık zulüm bitti’
Ardahanlı, Ayasofya’nın Camiinin vasfını ve vakfiyesini yok sayan gayrı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva