ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
29 Nisan 2016 Cuma - 04:26

‘İslam Dünyası’nın umudu Türkiye’dir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son bir kaç yüzyıldır dünyaya hâkim olan düzen, artık çatırdamaktadır. Yaşanan sancılar, üst üste gelen krizler yeni bir değişim dalgasının habercisidir. Bu süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. İslam dünyasının umudu Türkiye’dir.'dedi

‘İslam Dünyası’nın umudu Türkiye’dir’

“Müslümanlar dünyada ciddi sıkıntılarla karşı karşıya” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu zulümlerin çoğu Müslümanların kendi kendine yapmasıdır. Allahüekber diyerek öldüren Müslüman. Aynı şekilde Allahüekber diyerek ölen de Müslüman. Canlı bomba ile kendini patlatan sözde Müslüman o patlamada ölenler yine Müslüman. Bu yürek paralayıcı manzara bize şu üç önemli tehlikeye karşı dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor” ifadesini kullandı.

İMAM HATİP GENÇLİK BULUŞMASI

İmam Hatipliler Derneği ÖNDER tarafından düzenlenen İmam Hatip Gençlik Buluşması programına katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son bir kaç yüzyıldır dünyaya hâkim olan düzen, artık çatırdamaktadır. Yaşanan sancılar, üst üste gelen krizler yeni bir değişim dalgasının habercisidir. Bu süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. İslam dünyasının umudu Türkiye’dir, bunu böyle bilesiniz. Türkiye’nin umudu da sizlersiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatipliler Derneği ÖNDER tarafından düzenlenen İmam Hatip Gençlik Buluşması programına katıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende program kapsamında düzenlenen etkinlikleri izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, geçen hafta kutlanan Kutlu Doğum haftasına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl dönümünün herhangi bir yıl dönümü gibi değil, manevi bir yeniden diriliş olarak kutlandığı ölçüde anlamlı olduğunu söyledi.

“GENÇLER, SADECE BU MİLLETİN DEĞİL AYNI ZAMANDA TÜM ÜMMETİN DE UMUDUSUNUZ”

İmam Hatip Okulu mezunu oluşunu, bugüne kadar taşımaktan daima şeref duyduğu ve bundan sonra da gururla taşımayı sürdüreceği bir unvan olarak gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dinin ve son Peygamberin bendeleri ve günümüzdeki hizmetkârları olarak, rahmetli Mehmet Akif Ersoy’un özlemini çektiği ‘Asım’ın Nesli’ olarak, üstat Necip Fazıl’ın ‘Zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik’ diyerek tarif ettiği gençler olarak unutmayın; sadece bu milletin değil, aynı zamanda tüm ümmetin de umudusunuz” diye konuştu.

Bu bilince sahip olmayan bir İmam Hatip okulu mezununun, sıradan bir diploma sahibi olmanın ötesinde bir anlamının olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer ‘İmam Hatipliyim’ diyorsanız, hayatınızın sonuna kadar gururla, şerefle ama bir o kadar da sorumlulukla taşıyacağınız bir görev üstlenmişsiniz demektir. Bizler, İmam Hatip’te okumanın fikir ve gönül dünyamıza neler kattığını çok iyi biliyoruz” sözlerine yer verdi.

“İMAM HATİPLER SEÇKİN EĞİTİM KURUMLARINA DÖNÜŞTÜ”

Türkiye’de bir dönem inancından, tarihinden, kültüründen ve kendisine ait tüm değerlerden uzak bir nesil yetiştirme projesinin uygulandığını, bunun için eğitim sisteminin altüst edildiğini, hatırlandığında utanç verici haksızlık ve hukuksuzlukların yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Bilmiyorlardı ki, milletin bağrında yetişen bu tohumların boy vermesinin, meyveye durmasının önüne geçilemez. Nitekim milletimiz eline geçen her fırsatta bu okullara destek oldu, İmam Hatipleri adeta küllerinden yeniden inşa etti. Kapısına kilit vurulmak, öğrencilerinin geleceği karartılmak istenen İmam Hatipler, bu ülkeye Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan, milletvekili, belediye başkanı, bürokrat yetiştiren seçkin eğitim kurumlarına dönüştü. Daha yakın zamanda, 28 Şubat döneminde boğulmak istenen, öğrenci sayıları 600 binden 60 bine indirilen İmam Hatip nesli, günümüzde kolejlerle yarışıyor. Bu okullara mecbur kalan veya mecbur bırakılan değil; kendisine iyi bir gelecek hazırlamak ve bunu inancına, kültürüne, tarihine, medeniyetine sahip çıkarak yapmak isteyen gençlerimiz gidiyor.”

“İMAM HATİP GENÇLİĞİ HAMDOLSUN DİMDİK AYAKTA”

28 Şubat süreci sonrasında 60 bine düşen İmam Hatip okullarının öğrenci sayısının, bu yıl 1 milyon 207 bine yükseldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki, bu okulları kapatmak için her yola başvuranlara ne oldu derseniz? Evet, onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler. İmam Hatip gençliği ise, işte burada hamdolsun dimdik ayakta” dedi ve İmam Hatip öğrencilerine şu tavsiyede bulundu: “Benim İmam Hatip neslinden bir isteğim var. İtikadınızdan şüphem yok; ibadetinizde muamelatınızda ahlak anlayışınızda sizleri örnek bir gençlik olarak görüyorum. Böyle olmalısınız. Eğer böyle olmazsanız, o zaman anneleriniz babalarınız, biz büyükleriniz çok ama çok üzülürüz.”

“DÜNYADA OYNANAN BÜTÜN OYUNLAR, HALKI MÜSLÜMAN OLAN ÜLKELERDE OYNANIYOR”

Dünyanın her yerinde Müslümanların ciddi sıkıntılar, krizler ve baskılarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “Asıl acı olanı da, bu zulümlerin çoğunu Müslümanların kendi kendilerine yapmalarıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Dünyada oynanan bütün oyunlar, halkı Müslüman olan ülkelerde oynanıyor. Bakıyorsunuz, ‘Allahü Ekber’ diyerek öldüren Müslüman, aynı şekilde ‘Allahü Ekber’ diyerek ölen de Müslüman. Böyle bir durum olabilir mi? İstisnalar hariç, canlı bomba eyleminde kendini patlatan sözde Müslüman, o patlamada ölenler yine Müslüman. Bu yürek paralayıcı manzara bize, şu 3 önemli tehlikeye, şu 3 önemli fitneye karşı dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.”

Bu tehlikelerin mezhepçilik, ırkçılık ve terör olduğunu söyleyen ve bu tehlikelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlar yeniden izzetlerini, onurlarını, haysiyetlerini yükseltmek istiyorlarsa, öncelikle bu 3 fitneyi bertaraf etmek mecburiyetinde olduklarını vurguladı. Dinin sahibinin Allah olduğunu, Müslümanlara düşenin ise kendi varlık ve geleceklerine sahip çıkmak olduğunu ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef, Müslümanların en büyük çatı örgütü olan İslam İşbirliği Teşkilatı içinde, en temel konularda dahi uzlaşmaya varabilmek, eyleme dönüşecek kararlar alabilmek bile mümkün olamıyor. İnşallah bu iki yıllık dönemde bunu başarmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“İMAM HATİPLER, İLAHİYAT FAKÜLTELERİ ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER İFA EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanların dünyada hak ettikleri yere gelebilmek ve arzu ettikleri itibarı elde edebilmek önce dinlerini ve tarihlerini iyi öğrenmesi gerektiğine vurgu yaptı ve şu değerlendirmelerde bulundu: “Açık konuşuyorum; Osmanlı'nın son dönemlerinde, ülkenin en önemli ilim ve irfan kaynakları olan medreselerin yozlaşması büyük sıkıntıya yol açmıştır. Cumhuriyetle birlikte bunların toptan kaldırılması ise daha büyük bir kayba ve boşluğa neden olmuştur. Onca badireye rağmen bugün dahi, ilim ve irfan bakımından öne çıkan kişilerin önemli bir bölümünün, bu vasıflarını geleneksel medrese eğitimine borçlu olduklarını görüyoruz. İmam Hatipler, İlahiyat Fakülteleri elbette çok önemli hizmetler ifa ediyorlar. Ama eğitim gücü ve derinliği bakımından bu kurumların, medrese geleneğinin binlerce yıllık birikimine henüz yetişemediği ortadadır. İlim, irfan ve gönül kapılarının kapandığı, zayıfladığı yerlerde ortaya çıkan boşluğu, ya kendi çıkarları için ülkelerini ateşe atmaktan çekinmeyen diktatörler, ya da terör örgütleri doldurdular”

“SON BİR KAÇ YÜZYILDIR DÜNYAYA HÂKİM OLAN DÜZEN, ARTIK ÇATIRDAMAKTA”

Müslümanları zalim diktatörler ile onlardan daha zalim terör örgütleri arasında seçim yapmaya zorlamanın adil olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini dinleyenlere hitaben, “Son bir kaç yüzyıldır dünyaya hâkim olan düzen, artık çatırdamaktadır. Yaşanan sancılar, üst üste gelen krizler yeni bir değişim dalgasının habercisidir. Bu süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. İslam dünyasının umudu Türkiye’dir, bunu böyle bilesiniz. Türkiye’nin umudu da sizlersiniz, bunu da iyi bilesiniz. Bunun büyük bir sorumluluk olduğunu biliyorum. Ama bu kaçışı, mazereti, telafisi olmayan bir görevdir.” diye seslendi.

Sezai Karakoç’un, “Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır / Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır” dizelerini okuyarak, “Kaderin üstündeki kader ne karar vermişse, bizim yaşayacağımız da odur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben, İmam Hatiplilere, Türkiye’yle birlikte tüm ümmetin, hatta tüm insanlığın geleceğini inşa etme vazifesinin adeta verildiğine inanıyorum. Her bir İmam Hatipli kardeşimden bu şuurla çalışmasını, kendini yetiştirmesini, mücadele etmesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“TARİHİNİ UNUTAN BİR MİLLET HAFIZASINI DA YİTİRİR”

Konuşmasında tarih öğrenmenin önemine değinerek, tarihini unutan bir milletin hafızasını da yitireceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihimizle irtibatımızı kesmek için okul kitaplarından filmlere kadar her alanda öylesine planlı ve titiz bir çalışma yapılmıştır ki, milletimizin önemli bölümü hayata ve geçmişine bu yalanlar üzerinden bakar olmuştur” eleştirisinde bulundu.

“Yıllarca bize, Birinci Dünya Savaşı’nda her yerde yenildiğimiz, tamamen çöktüğümüz, hezimete uğradığımız öğretilmiştir, değil mi? Hâlbuki yabancı harp tarihi uzmanlarının eserlerine, döneme ilişkin hatıratlara, askerî belgelere bakıyorsunuz, bambaşka bir manzara.” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanlının; doğu, batı ve güney cephelerinde, hem sayısal, hem teknolojik olarak kendinden kat kat üstün kuvvetlere karşı, inanç ve cesaretle mücadeleler verdiğini, kimi cephelerde yenip kiminde yenildiğini; ama mücadeleyi asla bırakmadığını söyledi.

“KUTÜ’L AMARE ZAFERİ MİLLETİMİZİN HAFIZASINDAN KAZINMAYA ÇALIŞILMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zor şartlarda verdiğimiz mücadelede kazandığımız zaferlerin dahi, birileri tarafından özellikle milletten gizlendiğine dikkat çekti ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çanakkale Savaşı, geçtiğimiz yüzyılın en önemli savaşlarından biri olmasına rağmen, yakın zamana kadar hakkıyla anılmamış, yeni nesillerin zihnine nakşedilmemiştir. Hele, yarın 100’üncü yıldönümünü idrak edeceğimiz bir Kutü’l Amare zaferimiz var ki, adeta unutturulmaya, tarih sayfalarından ve milletimizin hafızasından kazınmaya çalışılmıştır. 1915’te başlayıp 1916’nın 29 Nisan gününe kadar devam bu büyük zaferin kahramanlarını, Süleyman Askeri’yi, Ali İhsan Sabis Paşa’yı, Nurettin Paşa’yı, Halil Paşa’yı rahmetle, saygıyla, minnetle yâd ediyorum. İngilizlerin, çoğunluğu Hintlilerden oluşan güçlü bir orduyla kısa sürede Bağdat’ı ele geçirme hayalleri, önce Selman-i Pak’ta, sonra Kutü’l Amare’de hezimete dönüşmüştür. O güne kadar verdikleri onbinlerce kayba ilave olarak, 29 Nisan 1916’da 5’i general 500 subay ve 13 bin askerle Halil Paşa’ya teslim olan İngiliz Ordusu için bu tarih, kara bir gündür. Ama sanki bu tarih İngilizler için değil de bizim için utanç günüymüş gibi, Kutü’l Amare’yi kendi milletimizden, özellikle yeni nesillerden adeta sakladılar.”

Yarın kendisinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın da katılımıyla gerçekleşecek törende bu zaferi şanına yakışır bir şekilde resmen anılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Savaşı, Sarıkamış Harekâtı, Kutü’l Amare, Kanal Seferi ve Gazze Savunması gibi savaşlara işaret ederek, “Herkesin Osmanlı ordusunun dağılıp gideceğini sandığı Birinci Dünya Savaşı şartlarında verilen bu mücadeleler sayesinde bugünkü vatanımızı muhafaza edebildik. Bu bakımdan, tarihimizin ayrılmaz bir parçası olan bu mücadelelerin hepsi de, en az Kurtuluş Savaşımız kadar önemlidir, değerlidir. Esasen İstiklal Harbimiz, bu savaşların son ve yeni devletimizin kuruluşuyla neticelenen bir halkasından ibarettir” değerlendirmesini yaptı.

“BU DAVA ZOR BİR DAVADIR”

Bugün Türkiye sınırlarında ve terör örgütünün eylem yaptığı ilçe ve şehirlerde kahramanca mücadele eden asker, polis ve korucuların, aynı mücadeleyi farklı bir biçimde verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Bu vesileyle, Malazgirt’ten beri, bu toprakları bize vatan kılmak uğrunda hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ömürlerini İlayı Kelimetullah davasına adayan tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. İmam Hatip neslini, işte bu kadim davanın günümüzdeki temsilcileri olarak görüyorum. Evet, Üstadın dediği gibi ‘bu dava zor bir davadır’; ama ben burada bulunan her bir arkadaşımın gözünde buna talip olacak azmi, kararlılığı, cesareti görüyorum”

İmam Hatip okullarının, Kur’an ve diğer temel bilimlerin yanı sıra, Hz. Peygamber’in hayatını öğretmeleri sebebiyle ayrıca önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi ve dört çocuğu bu okullardan mezun olmuş biri olarak, okul döneminde aşılanan Peygamber muhabbetini büyük bir ayrıcalık olarak gördüğünü ifade etti.

“Dikkat ediniz, Peygamberimizin aziz hatıraları başta olmak üzere, İslam medeniyetinin değerlerine bizim kadar hürmet gösteren, bizim kadar samimiyetle sahip çıkan pek az millet vardır. İmam Hatipler, bu kutlu geleneğin önümüzdeki en önemli temsilcileri haline gelmiştir” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, programı düzenleyen İmam Hatipliler Derneği ÖNDER’e teşekkür ederek tamamladı.

 
Oğur ve Demircioğlu öğrencilerle buluşacak
 
Ala: "Terör Türkiye'den hak ettiği cevabı aldı"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KHB’de AR-GE zirvesi
Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü Erzurum KHB Genel ...
‘Kendi Karanlıklarında Boğulacaklar’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “bizi birbirimize düşürmek isteyen ...
Ala'dan 1 Mayıs açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs kutlamaları için açıklama yaptı
 
Ala: “Tarihimizi Unutturmak İstediler”
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Bu ülkede bir dönem tarihimizi unutturmak ...
Cumhurbaşkanı’ndan tarihi vurgu
İnsanlığın karşı karşıya bulunduğu terör tehdidinin herkese yönelik olduğunu ...
Kalın gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye’de ilan edilen ateşkese ...
 
‘Kahramanlarımız destan yazıyor’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün kahraman askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız ...
‘Şehitlerimizin Aileleri bize emanettir’
Şehit ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımlara da ...
‘Bu Milletin kaderi birdir’
Başbakan Davutoğlu: "Bu milletin kaderi birdir. Ya hep beraber var olacağız ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva