ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EKONOMİ
21 Ocak 2010 Perşembe - 04:26

İşçi emeklileri zammı bekliyor

İHA/İşçi emeklilerinin maaşlarına zam yapılmasını öngören Torba Kanun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülüyor. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Bu iyileştirmenin kamuya yıllık maliyeti 3 milyar 42 lira olacak" dedi.

İşçi emeklileri zammı bekliyor

//TASARI PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNDA
AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 'Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başladı. İçinde çeşitli konularda düzenlemeler barındıran ve Torba Kanun olarak nitelendirilen tasarı hakkında komisyona bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, tasarıda öncelikle emeklilerin maaşlarında iyileştirmeyi öngören maddenin yer aldığını söyledi.
Düzenlemeyle işçi emeklilerinin maaşlarına, düşük gelir veya aylıklara daha yüksek oranda artış yapılması suretiyle bir iyileştirme yapılmasının amaçlandığını kaydeden Dinçer, 2002-2009 yılları arasında SSK emeklisi için yüzde 27.6, Bağ-Kur emeklisi için yüzde 71.7, Tarım Bağ-Kur sigortalıları için yüzde 161.3, kamu emeklileri için ise yüzde 15.8 reel artış sağlandığını kaydetti. Emeklilerin çok daha fazlasını hak ettiğine inandıklarını dile getiren Dinçer, bütçe imkanlarını zorlayarak onların şartlarını daha da iyileştirmenin çabası içinde olduklarını ifade etti.
//EN DÜŞÜK MAAŞA YÜZDE 20.4’LÜK İYİLEŞTİRME
Düzenlemeyle ilk 6 ay için en düşük emekli aylığını yüzde 20.4, en yüksek aylığı ise yüzde 4.64 oranında artıracaklarını dile getiren Dinçer, 2010 Temmuz ayı TÜFE artışlarıyla birlikte en düşük emekli aylığındaki artış yüzde 24.2, en yüksek emekli aylığındaki artışın ise yüzde 7.8 oranında gerçekleşeceğini bildirdi. Bu artışlar sonucunda en düşük SSK emeklisinin aylığının 601 liradan 683 liraya, en düşük SSK tarım emeklisinin aylığının 403 liradan
480 liraya, en düşük esnaf emeklisinin aylığının 476 liradan 555 liraya, en düşük Bağ-Kur tarım emeklisinin aylığının ise 306 liradan 380 liraya çıkacağını açıklayan Dinçer, bu iyileştirmenin kamuya yıllık maliyetinin 3 milyar 42 milyon lira olacağını söyledi.
Açılış aşamasında bir kereye mahsus olmak üzere finansal faaliyet harcına tabi tutulan her banka şubesi için her yıl ve nüfus esasına göre farklı tutarlarda harç tahsil edilmesi uygulamasına geçileceğini de belirten Dinçer, nüfusu küçük olan illerde her banka şubesinden yılda bir kere 24 bin lira, orta büyüklükteki nüfusa sahip illerde yılda 36 bin lira ve daha büyük illerde 48 bin lira harç tahsil edileceğini kaydetti.
//İŞSİZLİK SİGORTASI
Tasarıda işsizlik sigortasından kısa çalışma ödeneği ödenmesine ilişkin düzenlemenin süresinin uzatılmasının öngörüldüğünü belirten Dinçer, kısa çalışma ödeneği düzenlemesiyle ilgili sürenin 2010 yılı sonuna kadar uzatılacağını ifade etti. Dinçer, 2009 yılında krizin etkilerinin azaltılması ve işsizlik sorununa çözüm bulunması konusunda etkili bir tedbir olduğu için düzenlemenin süresini uzattıklarını belirtti. 2009'da kısa çalışma ödeneği vesilesiyle 3 bin 48 firmada 192 bin kişiye 162.5 milyon TL kısa çalışma ödeneği sağlandığını kaydeden Dinçer, "Aslında kısa çalışma ödeneğiyle 2009
yılında biz 192 bin insanımızın işsiz kalmasına mani olduk. 2010 yılında da kısmen krizin devam edeceğini varsayarak kısa çalışma ödeneğinin 2010 yılı sonuna kadar uzatılmasının yararlı olacağı kanaatini taşıyoruz" diye konuştu.
//İŞVEREN TEŞVİK PAYI
Tasarıyla işsizliğin önlenmesiyle ilgili yeni bir teşvik düzenlemesi getirildiğini ifade eden Dinçer, geçen yıl hayata geçirilen SGK'ya bildirgede belirtilen istihdama ilave olarak yeni işe alınan işçiler için Sosyal Güvenlik priminin işveren payının Hazine tarafından ödenmesi uygulamasının 2010 yılı sonuna kadar uzatılmasını öngördüklerini belirtti. Dinçer, 49 ilde uygulanan istihdamla ilgili teşviklerin 2012 yılı sonuna kadar uzatılmasıyla ilgili düzenlemenin de tasarıda yer aldığını ifade etti.
Tasarıda yabancıların çalışma izinleriyle ilgili bürokratik işlemlerin azaltılmasına yönelik tedbirlerin de bulunduğunu belirten Dinçer, Türkiye'de çalışmayı arzu eden bir kişi çalışabilir nitelik taşıyorsa bunun bürokratik işlemlerinin en az 3 ayda tamamlanabildiğini hatırlattı. Dinçer, düzenlemeyle sürelerin kısaltılmasını öngören bir düzenleme yaptıklarını ifade etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamber boztaş 2 Ocak 2011 Pazar 23:14

umarım hayal kırıklığına uğramayız

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bütçe açığında lider il olduk
ANKA/ERZURUM2009 yılında 69 ilin bütçesi açık, 12 ilin bütçesi fazla verdi. ...
Şekerde ihale süreci durduruldu
İHA/Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye ait (Portföy B) Elazığ, Malatya, ...
Bina inşaatı maliyeti yükseldi
İHA/ Türkiye'de bina inşaatı maliyet endeksi, 2009 yılının dördüncü çeyreğinde ...
 
Markalaşmayı bilmiyoruz
Sanayi yatırımlarının yok denecek düzeyde olduğu Erzurum’da markalaşma ...
Esnaflık bitiyor mu?
GHA/Erzurum’da 2009 yılına ait yeni açılan ve kapanan işyerleriyle ilgili ...
“Esnaf borç çıkmazında”
İHA/ Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı ...
 
Sönmezler Otomotiv, tanıtım yaptı
ERZURUM(CİHAN)- Erzurum Sönmezler Otomotiv, 2010 yılı N serisi kamyon ...
Protestolu süreç..
Erzurum’un sosyo ekonomik panoraması protestolu senet sayısında kendini ...
Bir verdik, 4 aldık
Türkiye'de geçen yıl 12 il kendi ayakları üzerinde durabildi. 2009 yılında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva