ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
3 Aralık 2018 Pazartesi - 14:08

İşaret dili ile milli coşkuyu paylaştılar

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliğinde neşeli dakikalar yaşandı.

İşaret dili ile milli coşkuyu paylaştılar

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliğinde neşeli dakikalar yaşandı. Sazlı sözlü etkinlikte, Gençlik Merkezleri Tiyatro ekibi gösteri yaptı. Programın sunuculuğunu yapan Down Sendromlu Serhat Yener ayakta alkışlandı. Salonda işaret dili ile İstiklal Marşı okundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Erzurum’da da kutlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Engelli ve Dezavantajlılar Birini ile Gençlik Merkezlerinin ortaklaşa organize ettikleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği Yakutiye Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. Program İşitme Engelliler Özel Meslek Lisesi öğrencilerinin işaret dili ile İstiklal Marşını okuması ile başladı. Ay-yıldızlı ti-shörtlerle Milli marşımızı okuyan öğrenciler ayakta alkışlandı.

Oldukça neşeli bir ortamda geçen etkinlikte programın sunuculuğunu ise Gençlik Merkezi’nin gönüllü üyesi olan Down Sendromlu Serhat Yener Yaptı. Down Sendromlu Genç, başarılı sunuculuğu ile salondaki davetlilerden yoğun alkış aldı. Down Sendromlu genç Serhat Yener, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sunuculuk yapmanın gururunu yaşadı.

HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile şenlendi. GHSİM Engelli ve Dezavantajlılar Birimi ile Gençlik Merkezleri’nin organize ettiği, ‘Onlara Engel Olmayın’ sloganı ile yaptığı etkinlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil anlamlı bir konuşma yaptı.

Taşkesenligil, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle bir farkındalık oluşturduklarını belirterek, engelli ve özel öğrencilerinde büyük işler başaracağını yaptıkları programda gördüklerini ve bunun da mutluluğunu duyduklarını söyledi.

‘Engelsiz bir Erzurum için biz varız! Peki ya siz var mısınız?, ‘Engel Siz Olmayın’ ve ‘Engelleri Sporla aşalım’ gibi projelerle Engelli vatandaşlarımızı sporun içine çektiklerini belirten Taşkesenligil, “Bir çok engelli sporcumuz uluslararası arenada ülkemize madalyalar kazandırdı. Bugünde 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bir aradayız, hepimiz birer engelli adayıyız, onun için engellileri en az onlar kadar anlamamız gerekir. Bu etkinliği organize eden tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

ASIL ENGEL SİZE YAPAMAZSINIZ DENİLDİĞİ ANDIR

Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edildiğine işaret eden Taşkesenligil, 3 Aralık’ın o gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek için belirlenmiş bir gün olduğuna vurgu yaptı.

“Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir” diyen GSİM Müdürü Taşkesenlgil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Birçok yerde duyduğumuz gibi, “asıl engel yüreklerde” de değildir. Hem ülkemizde, hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür. Yani sizler bir yerden bir yere rampa ve asansör olmadığı için gidemiyorsanız, sokakta kaldırımlar erişilebilir olmadığı için hareket edemiyorsanız, toplu taşıma araçları size uygun olmadığı için kullanamıyorsanız, araçlarınız için ayrılmış otoparklara başka araçlar park ediyorsa ve siz ne yapacağınızı bilemez duruma düşüyorsanız, işe girmek istediğinizde reddediliyorsanız, insanların “sen bunu yapamazsın” cümlelerine maruz kalıyorsanız, asıl engel burada demektir. Yani asıl engel, hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve “sen bunu yapamazsın” şeklinde ortaya çıkan önyargılardır. Üstelik bizim bu taleplerimiz, sağlanmasını istediğimiz ayrıcalık ya da lütuflar da değildir. Bunlar, herkesle birlikte eşit ve adil bir ortamda yaşayabilmemiz için gerekli düzenlemelerdir ve hem ulusal, hem de uluslararası yasalarda var olan haklarımızdır. Bu nedenle; yapılacak her düzenleme günün birinde engelli olma ihtimaline karşı değil de, bireysel farklılıklar dikkate alınarak, toplumda yaşayan her bireyin hayatın her alanına eşit ve özgür bir şekilde erişimini sağlamak bakış açısıyla yapıldığında, daha iyi sonuçlar vermektedir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun.”

Vali Vekili Yakutiye Kaymakamı Mahmuthan Arslan da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir konuşma yaptı. Arslan, böylesi bir anlamlı etkinliği düzenleyen GSİM’i kutlarken, engelli çocuklarını spora ve çeşitli gençlik etkinliklerine gönderen ailelere teşekkür etti.

TİYATRO GÖSTERİSİ ALKIŞ ALDI

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde Gençlik Merkezleri Tiyarro ekibi gösteri yaptı. Engelli tiyatrocuların Çanakkale Zaferini konu alan oyunu, alkış aldı.

SAZLI SÖZCÜ KUTLAMA

Yakutiye Gençlik Merkezi’nde engelli gençler kendi günlerinde sazı ve sözü ile davetlilere unutulmaz anlar yaşattı. Güvendik Marketler Zincirinin sponsorluğunda davetlilerin onuruna bir kokteyl verildi ve engelli öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

 
Aşkale’de muhtarlara bilgilendirme toplantısı
 
Tanfer: “Hepimiz birer engelli adayıyız”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den çözüm odaklı hizmet vurgusu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
Sekmen: ‘Hedef 1 milyon turist’
Başkan Sekmen, yerli ve yabancı turist sayısında 2019’daki hedefin 1 milyon olduğunu bildirdi.
Ve sezon açıldı
Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken’de kış sezonu ...
 
Erzurum’dan drone ile beyaz manzara
Türkiye'de, kara kışın en sert geçtiği illerden Erzurum, kar yağışının ...
7 yıldır havalimanında onarılmayı bekliyor
AHMET AKBUĞA-Van'daki depremde depremzedelere yardım malzemesi getiren ...
Palandöken’de sezon 1 aralıkta başlıyor
Memiş,‘1 Aralık Cumartesi günü şehrimizde muhteşem bir törenle kayak sezonuna ...
 
Vali Memiş muhtarlarla istişare etti
Erzurum Valisi Okay Memiş’in başkanlığında, Palandöken ve Yakutiye ilçe ...
Sekmen: “Gönül seferberliğimiz devam edecek”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Her alanda gelişen ...
Aydemir: 'Hayırlı olsun'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva