ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
23 Kasım 2017 Perşembe - 14:12

İş adamlarına Ekonomi Bakanlığı desteği

Ekonomi Bakanlığı’nın iş dünyasına yönelik destek ve uygulamalarının işletme sahiplerine daha iyi anlatılması amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı odalarda, ‘Ekonomi Bakanlığı İletişim Noktaları’ oluşturuluyor.

İş adamlarına Ekonomi Bakanlığı desteği

Ekonomi Bakanlığı’nın iş dünyasına yönelik destek ve uygulamalarının işletme sahiplerine daha iyi anlatılması amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı odalarda, ‘Ekonomi Bakanlığı İletişim Noktaları’ oluşturuluyor.
Bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı’nda, Ticaret ve Sanayi Odalarının temsilcilerinin katıldığı, “Ekonomi Bakanlığı İletişim Noktaları Eğitim Programı” düzenlendi. Ekonomi Bakanlığı destek ve uygulamalarının Bakanlık yetkililerince bizzat anlatıldığı eğitim programı, Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Sayın Salih Zeki Murzioğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.
Bakan Yardımcısı Fatih Metin yaptığı konuşmada, ana hedeflerinin dış ticareti artırmak olduğunu söyledi. Metin, "Ekonomi Bakanlığı olarak ihracatta üç hedefimiz var; yeni ihracatçı, ihracatta ürün çeşitliliğinin sağlanması, sürdürülebilirliğin artırılması için yeni pazarlar." dedi. İhracatın tabana yayılmasını istediklerine işaret eden Metin, bu amaçla TOBB, Türkiye İhracatçılar Meclisi, sanayici ve iş adamları dernekleriyle çalıştıklarını dile getirdi. Metin, bugüne kadar 341 dış ticaret eğitiminde 16 bin 528 katılımcıya eğitim verdiklerini, bu yıl 53 ilde 71 eğitim programı düzenleyerek 3 bin 866 iş insanına bu hizmeti sunduklarını bildirdi.
25 ilde, bin 109 firmaya ziyaret
2017'de 25 ilde iş insanlarının kapısını çalarak, bin 109 firmayı ziyaret ettiklerini ifade eden Metin, "Son 15 yılda hükümetlerimiz döneminde oluşan güven ve istikrar sayesinde ekonomimiz büyüdü. Makro göstergelerin tamamında büyük bir ivme yakaladık. Bunun merkezinde ihracat var. İhracata dayalı büyüme modelini hayata geçirdik." diye konuştu. Metin, Eximbank sayesinde finansa erişimi kolaylaştırdıklarını vurguladı. Bakanlık olarak KOBİ'lerin kapasitelerini geliştirerek rekabet güçlerini artırmak istediklerinin altını çizen Metin, ihracatçılara ve sanayicilere yılda 4 milyar lira destek sağladıklarını belirtti.
Metin, "Sizlerin eğitimleriyle KOBİ'lerimizin sayısı yükselsin. Ekonomi Bakanlığı olarak ihracatta üç hedefimiz var; yeni ihracatçı, ihracatta ürün çeşitliliğinin sağlanması, sürdürülebilirliğin artırılması için yeni pazarlar. İhracatçımızın 'Ben ihracat yapmak istiyorum.' demesi yeterli. Bakanlık olarak biz onların her adımını destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
“Bakanlık olarak önerilere açığız”
Türkiye'nin orta gelir tuzağından çıkması için Ar-Ge'ye dayalı, katma değeri yüksek, inovasyonu ve tasarımı esas alan anlayışla yoluna devam etmesi gerektiğine dikkati çeken Metin, şunları kaydetti;
"Ar-Ge'ye dayalı, katma değeri yüksek ürünleri ve teknolojileri destekliyoruz. Türkiye her alanda yeteneklerini geliştirdi. Sizler aldığınız eğitimlerle onları daha fazla bilgilendirerek, daha iyi şekilde yönlendirmekle sorumlusunuz. Yatırım ortamının iyileştirilmesi ve ihracatımızın artırılması konusunda ne varsa bize aktarın. Bu işte sizlerin gayreti önemli Ne gerekiyorsa Bakanlık olarak önerilerinize açığız."
Toplantıda yapılan konuşmalarda ayrıca, Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcilerinin, Ekonomi Bakanlığı destek programları ve uygulamaları konusunda bir “iletişim noktası” görevini üstlenmesinin ve bu bilgilerin ülke genelinde yatırımcılara ve ihracatçı firmalara daha kolay ulaştırılmasının amaçlandığı vurgulandı.
Bakanlıkta 3 gün boyunca süren eğitim programında katılımcılara, “Ekonomi Bakanlığı Vizyonu”, “Mal ve Hizmet İhracatına Sağlanan Destekler”, “Yatırım Teşvikleri”, “Serbest Bölgelerde Sağlanan Avantajlar”, “Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri”, “Vergi Resim ve Harç İstisnası Uygulamaları”, “İthalat Politikaları ve Ürün Güvenliği ile ilgili uygulamalar”, Ekonomi Bakanlığı üst düzey yöneticileri tarafından aktarıldı.
Başarılı katılımcılara sertifika verildi
Eğitim programı sonunda ise katılımcılara yazılı sınav yapılarak başarılı olanlara sertifika verildi. Sertifika törenine katılan Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Ekonomi Bakanlığı’nın, reel sektörün kamudaki en önemli hizmet noktası olduğuna dikkati çekerek, “Bizim görevimiz ve gayemiz; üretimle beraber ihracat süreçlerinde, uluslararası ticari diplomaside ülkemizin milli menfaatlerini tüm uluslararası kuruluşlarda korumak ve dünya refahında ülke olarak daha fazla pay almaktır” dedi.
Bu çerçevede en temel eksiklerden birisinin, yatırımcılara ve küçük ölçekli işletmelere ulaşmada yaşanan sıkıntılar olduğunu anlatan Şenel şunları söyledi; “Bize iletilen sorunları dinlediğimizde en temel eksikliğin bilgi eksikliği olduğunu görüyoruz. Aslında zamanında sanayicimiz, iş adamımız o bilgiye sahip olsaydı, o sorunla meşgul olmayacaktı. Boşu boşuna para kaybına uğramayacak, boşu boşuna bu süreçleri kendisine doğurmayacaktı. Bu noktada siz değerli Ticaret ve Sanayi Odalarının temsilcilerine büyük sorumluluklar düşüyor. Artık bu eğitimle önemli bir başlangıç yapmış olacağız. Bu süreç çok dinamik aktif bir süreç ve biz burada bir bütün olarak aynı ailenin fertleri olarak aynı amaca yönelmiş insanlar olarak iş aleminin, sanayicilerimizin, iş adamlarımızın, tacirlerimizin her aşamada yanında olmak gayretindeyiz. Sizler artık bizim oradaki bir temsilcimizsiniz, sizler artık bizim oralara uzanan elimizsiniz.”
İbrahim Şenel konuşmasının ardından 180 katılımcıya sertifikalarını verdi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası adına Ekonomi Bakanlığı’ndaki eğitim programına katılarak başarılı olan Derya Çizmeli de sertifikasını Müsteşar İbrahim Şenel’den aldı.

 
Aydemir Orman Bakanlığı Bütçesinde konuştu
 
Deligöz, taşıma sorununu çözdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dr. Küçükyılmaz Erzurum’da 15 Temmuz’u anlattı
Küçükyılmaz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Genç Vizyon Kulübü ve Erzurum ...
Saygın Etkili İletişimi anlattı
Tatbikat İlköğretim Okulu Müdürlüğü 'nün düzenlediği ''Etkili İletişim'' ...
Mucit Bank’ta geri sayım
DAP İdaresi ile Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) arasında imzalanan protokolle ...
 
Erzurum ‘ÇATAK’ programına dahil edildi
N.ÇETİNKAYA-Toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların ...
ATA Teknokent’te yeni yönetim
DİLEK BAYRAK-ATA Teknokent Genel Kurul toplantısı sonrası yeni Yönetim ...
Ilıcalı, Aziziye Destanını paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 93 Harbi olarak ...
 
Turizm Fakültesinden iki büyük proje
DİLEK BAYRAK-Turizm Fakültesi Atatürk Üniversitesi adına iki büyük proje ...
Güneş Vakfı'ndan Kerkük paneli
Güneş Vakfı, Erzurum ve Kerkük gündemine Atatürk Universitesi Nene Hatun ...
Azizoğlu gündemi değerlendirdi
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Kardelen TV’deki "Gündem Özel" programına konuk oldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva