ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Eylül 2014 Perşembe - 14:20

‘İnternetle Hayat Kolay’ diyecekler

TTNET, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (Undp) Ve Habitat Kalkınma Ve Yönetişim Derneği’nin Desteğini Yanına Alarak “İnternetle Hayat Kolay” Sosyal Sorumluluk Projesini Kalkınmada Öncelikli 20 İle Yayarak Genişletiyor.

‘İnternetle Hayat Kolay’ diyecekler

~~TTNET, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (Undp) Ve Habitat Kalkınma Ve Yönetişim Derneği’nin Desteğini Yanına Alarak “İnternetle Hayat Kolay” Sosyal Sorumluluk Projesini Kalkınmada Öncelikli 20 İle Yayarak Genişletiyor. Proje kapsamında, 3 yılda daha önce internetin sunduğu olanaklardan faydalanmamış 35 yaş üstü, çoğu kadın yaklaşık 30 bin kişiye internet öğretilmesi hedefleniyor. 123 gönüllü gencin görev aldığı projede katılımcılara internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, online bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı gibi konularda eğitimler verilecek.
 Türkiye’nin lider internet şirketi TTNET, “İnternetle Hayat Kolay” sosyal sorumluluk projesinin yeni dönemini, işbirliği yaptığı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile birlikte tanıttı.
TTNET’in bilgiye erişimde herkesin eşit imkâna sahip olmasına katkıda bulunma vizyonuyla başlattığı proje, yeni döneminde UNDP ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğiyle kalkınmada öncelikli 20 ilde hayata geçiyor.
 Katılımcılara internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları tanıtımı, görüntülü haberleşme, online bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı gibi konularda 2 günlük eğitimlerin verildiği projede 123 gönüllü genç görev alıyor.
 Amasya, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kahramanmaraş, Karaman, Manisa, Mardin, Mersin, Ordu, Şanlıurfa, Şırnak ve Yozgat illerinde hayata geçecek projenin tanıtım toplantısında konuşma yapan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, “Türkiye’nin lider internet şirketi olarak hayata geçirdiğimiz İnternetle Hayat Kolay projesi ile bilgiye erişimin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı ve ülke kalkınmasına destek olmayı hedefliyoruz. Proje ortaklarımızla birlikte 3 yılda yaklaşık 30 bin kişiye “İnternetle Hayat Kolay” dedirtmeyi istiyoruz. Ülkemizin kalkınmasına destek olmak amacıyla dijital ekosistemimizi genişletmek ve geliştirmek için yaptığımız çalışmaları artırarak sürdürmek arzusundayız” dedi.
 Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra ise toplantıda yaptığı konuşmada “Birleşmiş Milletler bu yüzyılın başında “Kalkınma İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri”ni küresel bir öncelik olarak belirlemiştir. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve TTNET işbirliğiyle Türkiye’nin her yerinde herkes için BT olanakları yaratarak sayısal uçurumu kapatmayı ve nüfusun en çok mahrum bırakılmış ve kenara itilmiş kesimlerini küresel bilgi toplumunun nimetlerinden faydalandırmayı amaçlamaktadır. Hedefimiz BT’nin imkânlarından yararlanarak herkes için daha güçlü, daha adil ve daha müreffeh bir geleceğe sıçrama yapmaktır” dedi.
 Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır da bir konuşma yaptı. Hazır, "Bilişim teknolojilerinin etkin kullanımı bilgiye erişim, etkileşim ve katılım açısından sosyal kalkınmada bizim önceliklendirdiğimiz bir alan. Uzun zamandır uluslararası çok paydaşlı ortaklıklarla bu alanda yürüttüğümüz programımızın en yeni projesi TTNET ve UNDP ile uygulamaya başladığımız İnternetle Hayat Kolay. Bu proje için eğittiğimiz genç gönüllülerimizin vereceği eğitimlerle sürdürülebilir sosyal kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

 
Cumartesi Kent Meydanı’nda halter şöleni var
 
BEAH’dan Erzurum Sağlık Vizyonuna katkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çınar müftülük projelerini değerlendirdi
İl Müftüsü Hasan Çınar, müftülük olarak hizmetlerini cami dışına taşıdıklarını ...
‘Yaylacılık, milli kültürümüz’
Evliya Çelebi “ Mülkü Osmanlı’daki yetmiş yaylanın hepsini temaşa ettim. ...
Erzurum’da havza bazlı planlamada ilk adım
Orman Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı Oltu Orman İşletme Müdürlüğünün ...
 
Eğilmez IŞID olayını irdeledi
Eğilmez, “IŞİD’in faaliyetlerinin, bağımsız Kürt devletinin kurulması ...
Uyuşturucu gerçeğine tarımsal yaklaşım
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde, kenevire bağlı olarak uyuşturucu ...
Erzurum ve Kuzeydoğu’da bilişim gerçeği
DİLEK BAYRAK-ÖZEL-Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır’ın ...
 
Tarımda kayıtlı çalışan yok gibi
TZOB Genel Başkanı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi ...
Gölet kazası ders oldu
AFAD, Aşkale Belediyesine göl, gölet ve baraj gölleri ile akarsularda ...
Güvenlik sistemlerine talep arttı
M.COŞKUN-Güvenlik Sistemleri Uzmanı Şinasi Güngör, “Erzurum’da son 5 yıldır ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva