ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
6 Kasım 2012 Salı - 06:22

İnternet kullanım haritası hazırlandı

Türk Telekom, Türkiye’nin İnternet Kullanım Haritasını Çıkardı Türk Telekom A.Ş. Doğu 1 Bölge Müdürü Timur Sevim, yapılan araştırmanın detaylarını ve araştırma sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İnternet kullanım haritası hazırlandı

ERZURUM (İHA) - Türk Telekom, Türkiye’nin İnternet Kullanım Haritasını Çıkardı Türk Telekom A.Ş. Doğu 1 Bölge Müdürü Timur Sevim, yapılan araştırmanın detaylarını ve araştırma sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Timur Sevim, çalışmanın sektörde önemli bir boşluğu doldurmak üzere çok iyi tasarlanıp ciddi bir katılımcı sayısı ile sonuca ulaştırıldığını vurguladı.
Günümüzde Bilişim Teknolojileri’nin içinde bulunduğumuz çağı şekillendirdiği gerçeğini hatırlatan Sevim; bu çalışma ile ülkemizde bilgisayar kullanım oranın ve internet kullanım oranın arttığının ortaya çıkmasının çok sevindirici bir tablo olduğunu belirterek, çağa ayak uydurma noktasında yakalanan bu ivmeden ötürü ziyadesiyle mutlu olduklarını ifade etti. Sevim, Türk Telekom A.Ş. olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Ülkenin bu alanda göstereceği gelişim trendine yoğun bir şekilde destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
ARAŞTIRMA SONUÇLARI
Türk Telekom, Ipsos KMG tarafından 2012 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilen, Türkiye’de bilgisayar ve internet kullanım detayları ile alışkanlıklarımızı ortaya koyan araştırmanın sonuçlarını yayımladı. Türkiye genelinde 38 ilde yüz yüze gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, ülkemizdeki 19.1 milyon hanenin yüzde 52’sinde bilgisayar, yüzde 41’inde ise internet bağlantısı mevcut.
Araştırmaya göre, bilgisayarı olan hane sayısı çoğalırken, internet kullanımı da buna bağlı olarak artış kaydediyor. Araştırma verilerinin ortaya koyduğu en çarpıcı sonuç ise internet kafelerden internete bağlanmanın gözle görülür şekilde düştüğü. Türkiye’deki internet kullanıcıları internete daha çok evden bağlanırken hanelerde en çok tercih edilen internet bağlantısı ADSL olarak gözlenmiştir.
İKİ EVDEN BİRİNDE BİLGİSAYAR VAR
Türk Telekom adına Ipsos KMG tarafından Türkiye profilini yansıtan, 38 ilde 15.000 üzeri hane ile yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirilen çalışma, ortaya ilginç sonuçlar çıkardı.
Buna göre Türkiye’deki 19,1 milyon hanenin yüzde 51,7’sinde yani yaklaşık 9,9 milyon hanede bilgisayar bulunuyor. Tüm hanelerin yüzde 34,6’sında masaüstü, 20,6’sında dizüstü bilgisayar bulunuyor. Hem masa üstü hem de dizüstü bilgisayar bulunan hane sayısı ise yüzde 4,2. Yeni nesil bilgisayar ürünleri olan netbook (%0,7) ve tablet (%0,2) bulunurluğu ise hayli düşük.
İNTERNETE EVDEN BAĞLANMAYI SEVİYORUZ
Araştırma sonuçlarının ortaya koyduğu başka bir gerçek de evlerdeki bilgisayar sayısı ve buna bağlı olarak evde internet kullanımının artış göstermesi. İnternet kullanımında evden bağlanma oranı 2010 yılında % 58 iken, 2012 yılında bu rakam %66’ya ulaştı. Geçmiş yıllarda Türkiye’deki internet kullanım alışkanlıklarında önemli bir yer tutan internet kafelerden internete bağlanma oranı ise düşüş gösterdi.
ADSL’İ TERCİH EDİYORUZ
2010 yılında 7 - 65 yaş arası nüfusun %43’ü olan internet kullanıcısı oranı 2012 yılında artış göstererek %45 oldu. Türkiye’deki hanelerin %31,2’si ADSL bağlantısını kullanırken 3G modem, kablo ve fiber gibi diğer bağlantı türlerinin sahipliği oranı %9,9 oldu. İnternet bağlantısına sahip olan hanelerin %96’sı mevcut internet bağlantısını değiştirmeyi düşünmüyor. ADSL bağlantısı olan hanelerin yüzde 74,6’sı yeni bağlantı için yine ADSL’i düşünürken, ikinci sırada fiber geliyor. Araştırma sonucunda internet bağlantısı olmayan hanelerin internet bağlantısı yaptıracakları zaman tercihlerinin ADSL olacağı bulgusu da çıktı.
 

 
ABİGEM’den KUDAKA’ya destek
 
Büyükşehir payları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ seri yakaladı
Atatürk Üniversitesi Hentbol Takımı, galibiyet serisini sürdürüyor.
ATAÜNİ’de Ring Seferler başladı
Atatürk Üniversitesi içerisinde öğrencilerin ulaşımına katkıda bulunmak ...
Eğitimcilerden ETÜ’ye destek
Eğitim-Bir-Sen Erzurum 1 nolu Şube yönetimi Erzurum Teknik Üniversitesi ...
 
ATAÜNİ’de sporculara destek
Rektör Koçak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda ikinciliği ve üçüncülüğü ...
Bölge üniversitelerinden yeni başarı
Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı ...
ETÜ-İTÜ işbirliğinde ilk adım
ETÜ Kampüs alanında incelemelerde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi ...
 
ETÜ ödeneği arttı
Erzurum Teknik Üniversitesi 2013 yılı ödeneğinin bir önceki yıla göre ...
Pasinler Lisesi Akıllı Tahtaya geçti
Pasinler’de, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Pasinler Lisesi akıllı tahta teknolojisine geçti.
Sinir Bilim Zirvesi 10 Kasım’da
IV. Hücresel Sinir Bilim Toplantısı 10-11 Kasım 2012 tarihlerinde Atatürk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva