ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
12 Aralık 2009 Cumartesi - 00:30

İnsan hakları ödülleri dağıtıldı

İHA/10 Ocak İnsan Hakları Günü dolayısıyla Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş Başkanlığında toplanan İl İnsan Hakları Kurulu Toplantısında insan haklarının önemine vurgu yapılırken bu konuda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

İnsan hakları ödülleri dağıtıldı

 10 Ocak İnsan Hakları Günü dolayısıyla Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş Başkanlığında toplanan İl İnsan Hakları Kurulu Toplantısında insan haklarının önemine vurgu yapılırken bu konuda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
//AKTAŞ SUNUM YAPTI
Erzurum Valiliği Kalkınma Ajansı toplantı salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş; 1946 yılında Birleşmiş Milletler Bünyesinde insan haklarının geliştirilmesi amacıyla bir İnsan Hakları Komisyonu kurulduğunu ve BM Genel Kurulu veya Konseyin istemiyle harekete geçebilen bu komisyonun görevinin insan haklarıyla ilgili her konuda inceleme ve tavsiyelerde bulunmak olduğunu söyledi.
//İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ
Birleşmiş Milletler Antlaşmasında önemli bir yer tutan insan haklarının, ilk kez 10 Aralık 1948 tarihinde BM Genel Kurulunca kabul edilen “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi” ile özel bir düzenlemeye konu olduğunu da ifade eden Vali Yardımcısı Aktaş: “Türkiye Beyannameyi 6 Nisan 1949’da onaylamıştır. Devletimiz özellikle Avrupa Birliğine giriş sürecinde işi ciddiye alarak temel kriter olan Kopenhag Kriterlerinin de ortaya koyduğu gibi “Çağımızın temel kalite standardı, insan haklarına saygı ve bunu garanti edebilecek istikrarlı kurumların varlığıdır” diyerek ciddi bir çalışmanın içine girmiştir. Devletimiz uluslararası sözleşmelerin gereği gibi görünse de hak ihlallerinin önüne geçilmesinin yolunun ancak milletiyle birlikte gerçekleştirilebileceğinin farkına vararak halkın sorunlarını ve beklentilerini süratli ve etkin biçimde devlet çarkına ulaştıracak bir yol, tabiri caizse bir “katalizör” arayışı içine girmiştir.”dedi.
//İNSAN HAKLARI KURULLARI
İnsan Hakları Kurullarının oluşma safhası hakkında bilgi veren aktaş şunları kaydetti: “Bir anlamda devlet, ülke çapında yayılmış, esnek çalışabilen ve uzmanlık bilgisinden de yararlanılan yeni birimler aracılığıyla, milletin bazen yargı, parlamento, basın gibi demokrasinin ana unsurlarına duyuramadığı sesini en düşük frekanslarda bile duyabilmeyi ve doğru algılayabilmeyi hedeflemiştir. İl ve İlçe İnsan Hakları Kurulları, işte bu yeni arayışın sonucu olarak, 2 Kasım 2000 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik” ile 81 il ve 850 ilçede tesis edilmiştir. Temel amacı insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması olarak belirlenen Kurulların üstlendiği görev, ülkemizin hepimizi gururlandıran ve “toprağı vatanlaştıran” değerlerinin arasına evrensel insan hakları kriterlerini eklemek şeklinde ifade edilebilir. Söz konusu Yönetmelik’te 23 Kasım 2003 tarihinde yapılan değişiklikle kurul üyelerinin sivil karakteri daha da güçlendirilmiştir. Kurulumuz da bu yönde güzel çalışmalara imza atarak, tüm başvuruları titizlikle inceleyerek gereğini yapmış, böylelikle de diğer illere örnek gösterilebilecek bir kurul olmuştur. Bugüne kadar büyük gayretler gösteren Kurul Üyelerimizin misyonu, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerden yararlanmalarının önündeki engellerin kaldırılarak ülkemizdeki insan hakları standardının yükseltilmesidir. Milletimizi oluşturan bireylerimizin, muhtemel insan hakları ihlallerine karşı bizlerin varlığını somut bir güvence olarak hissetmeleri için var gücümüzle çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Hiç kuşkusuz yargının yerini alacak veya ona alternatif oluşturacak bir güvenceden söz etmiyoruz. Kurulumuz, kazanılmış insan hakları değerlerinin toplumsal ve siyasal düzlemde korunması ve geliştirilmesi anlamında sürekli bir çaba içerisinde olacaktır”
//ÖDÜL ALANLAR
Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş’ın konuşmasının ardından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeni ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İnsan Hakları Günü dolayısıyla yarışmaya giren ve yapılan değerlendirmede ödüle layık görülen öğrenciler ve dereceleri şu şekilde oldu:
RESİMYARIŞMASI:
1. Mücahit Çalışkan Mehmetçik İlköğretim Okulu
ŞİİR YARIŞMASI:
1. Oğuzhan Akpınar Turgut Özal İlköğretim Okulu
2. Özlem Toksoy Mehmetçik İlköğretim Okulu
3. Yusuf Öztekin 70.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu
KOMPOZİSYON YARIŞMASI:
1 .Hilal Kadıoğlu Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi
2. Nazime Bingöl 3 Temmuz Lisesi
3. C. Elif Albayrak Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da “Sosyal Market Projesi”
GHA/Oltu Halk Eğitimi Merkezi’nin “Sosyal Market Projesi” ihtiyaçlıları sevindiriyor.
Türk Ulaşım-Sen’den 25 Kasım Teşekkürü
İHA/Türk Ulaşım-Sen Erzurum Şube Başkanı Mükremin Aktaş, yaptığı yazılı ...
PTT’den Milli Piyango açılımı
GHA/Milli Piyango İdaresi ile PTT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ...
 
2009 hüsran dönemi
TOBB 2009 yılı Ocak-Kasım aylarını kapsayan 11 aylık şirketleşme istatistik ...
"Hepimiz Sözün Bittiği Yerdeyiz"
İHA/Şehit er Cengiz Sarıbaş'ın Edirnekapı Şahitliği'ndeki kabri, gün boyu ...
Şehide vefa
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde terörist saldırıda şehit düşen Fatih Yüce'nin ...
 
Kasımpaşa Bulvarı açılış safhasında
GHA/Cedit Caddesi’ni, Kasımpaşa üzerinden Kongre Caddesi’ne bağlayacak ...
Büyükşehir’den kar hazırlığı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce, 2009 - 2010 kış sezonu olumsuz hava ...
Hınıslı ailenin feci sonu
Erzurum'dan Adıyaman'a gelen ve karısının kendisini aldattığı gerekçesiyle, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva