ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Ağustos 2015 Cumartesi - 00:47

İlk hac kafilesi yola çıktı...

Doğu Anadolu Bölgesinden Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adayları yola çıktı. Erzurum Hac Kafilesinin ise 4 eylül’de Kutsal Topraklara gideceği açıklandı.

İlk hac kafilesi yola çıktı...

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 00.05’te hareket eden ilk kafile Medine’ye hareket etti. Ankara 'dan hareket edecek 450 kişilik ilk kafile ise 18.45'te Esenboğa Havalimanında düzenlenen törenin ardından Medine’ye hareket edecek.

Bu yıl ülkemizden kutsal topraklara gidecek 59 bin 200 hacı adaylarından son kafile ise 17 Eylül’de yurttan uğurlanacak.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adaylarından ilk kafile 27 Eylül’de hac görevini yerine getirmiş olarak yurda dönecek. 19 Ekim’de dönecek son kafile ile tüm hacılar yurda dönmüş olacak.

BU YIL 59 BİN 200 HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEK…

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri verilerine göre, 1 milyon 244 bin 629 vatandaş hac görevini ifa edebilmek için müracaatta bulundu.

Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulunun bütün ülkelere yönelik kota kararı ile Kabe ve etrafında yapılan düzenlemeler nedeniyle bu yıl ülkemizden 59 bin 200 kişi kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirebilecek. Ülkemizden kutsal topraklara gidecek 59 bin 200 hacı adayından 30 bin 775’ini erkek, 28 bin 425’ini ise kadın hacı adayları oluşturuyor.

3 BİN 661 GÖREVLİ PERSONEL İLE HAC ORGANİZASYONU HİZMETİ…

Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 bin 661 görevli personel ile hacılara hizmet sunacak. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da fetva, irşat ve eğitim, sağlık, denetim, gözetim ve rehberlik, kiralama, iskan ve koordinasyon, karşılama, nakil ve ayniyat ekipleriyle 59 bin 200 hacı adayına hizmet verecek.

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA 600 KİŞİLİK KONTENJAN…

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, şehit yakınlarına, gazi ve gazi ailelerine 600 kişilik kontenjan ayrıldı. Ayrılan kontenjanın tamamına kayıt yapıldı. Şehit yakınları ile gazi ve gazi aileleri kutsal topraklarda hac görevini yerine getirebilecek.

EN YAŞLI HACI ADAYI 96 YAŞINDA, EN GENÇ HACI ADAYI İSE 3 AYLIK…

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre hacıların yaş ortalaması 60’ı buluyor. Bununla birlikte bu yaş ortalamasının oldukça üstünde hacı adayları da yer alıyor. Mersin’de yaşayan 1919 doğumlu Ayşe Şimşek bu yılın en yaşlı hacı adayı olarak görülüyor. Kocaeli’de yaşayan Esmira Ecrin Yavuz ise ülkemizde bu yılının en küçük hacı adayı olarak kayıtlara geçti. 29 Temmuz 2015 tarihinde doğan Esmira Ecrin Yavuz, 3 aylık.

MALATYA’DAN İLK HACI KAFİLESİ UĞURLANDI

Kurban Bayramı’na bir ay gibi bir zaman kalırken Malatya’dan ilk hacı kafilesi özel bir seyahat acentesi ile kutsal topraklara uçtu.

Malatya’da 2015 yılının ilk hacı kafilesi Puan Tur ile dün havayolu ile kutsal topraklara gitti. Malatya Erhaç Hava Meydanı’ndan sabah 05.30’da hareket eden ilk hacı kafilesi direk Malatya’dan Medine’ye uçtu. Mustafa Karmış başkanlığındaki kafilenin 8 gün Medine’den kaldıktan sonra Mekke’ye geçeceği ve 32 günlük hac ziyaretinin ardından 29 Eylül’de yeniden Cidde’den direk Malatya’ya gelecekleri belirtildi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla kutsal topraklara gidecek olan 555 hacı adayı da 28 Ağustos’tan itibaren yola çıkacak. 495 kişiden oluşan ilk hacı kafilesinin 28 Ağustos günü Malatya’dan Medine’ye havayolu ile gideceği öğrenilirken 80 Kişilik 2 kafile ise bir gün sonra Elazığ Havalimanı’ndan aynı şekilde kutsal topraklara gidecek.

VAN’DAN İLK HACI KAFİLESİ YOLA ÇIKTI

Van’da 159 kişilik ilk hacı kafilesi kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.

Bu sabah Van Ferit Melen Havaalanı’nda düzenlenen uğurlama programı ile 159 kişilik ilk hacı kafilesi kutsal topraklara uğurlandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz, ikinci kafilenin yarın, son kafilenin ise salı günü kutsal topraklara uğurlanacağını söyledi. Van’da toplam 597 kişinin bu yıl kutsal topraklara gideceğini ifade eden Gürbüz, “Bu yıl hacı adaylarımızı üç kafile şeklinde kutsal topraklara uğurlayacağız. 159 kişilik Van kafilesini bugün yolladık. Hakkari, Bitlis ve Van’dan oluşan 159 kişilik ikinci kafilemiz ise yarın sabah yola çıkacak. Yine 159 kişilik Van’dan oluşan üçüncü ve son kafilemizi ise salı günü yola çıkacak. 218’i bayan, 379’u erkeklerden oluşan hacı adaylarımızın 224’ü acentelerle, 373’ü ise Diyanet ile gidecektir” dedi.

Hacı adaylarının dönüşlerinin ekim ayında gerçekleşeceğini ifade eden Gürbüz, “Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getiren hacı adaylarımızın birinci ve ikinci kafilesi 2 Ekim’de, üçüncü kafilesi ise 6 Ekim 2015’te dönüş yapacaktır. Biz İl Müftülüğü olarak hacı adaylarımıza gerek bilgi konusunda gerekse diğer konularda gereken eğitimleri verdik. İnşallah hacı adaylarımız, hac ibadetlerini hayırlısı ile yerine getirip yurda döneceklerdir. Ben şimdiden tüm hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum” şeklinde konuştu.

HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları dua ve gözyaşları ile uğurlandı.

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Şerefiye Cami önünde uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama töreni, Şerefiye Camisi İmamı Bedrettin Akkoyun tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Duaların okunduğu törende konuşan Adilcevaz Müftüsü Sait Dizen, "Allah (c.c) bu kutlu yolculukta sizlere sağlıkla ve eksiksiz bir hac yapmanızı nasip etsin. Mekke’de ve Medine’de yoğun olarak ibadetlerinizi yerine getirecek, inşallah eksiksiz bir hac dönemi geçirerek günahlardan arınmış olarak geri döneceksiniz. Sizlere bu kutlu yolculukta hayırlar diliyorum. Döndükten sonrada hacı olmanın gereğini yerine getiren Müslümanlar olarak hayatınızın geri kalanını geçirmenizi diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, "Öncelikle sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum. Cenab-ı Allah'tan kazasız belasız bu mübarek topraklara gitmeyi, orada bulunduğunuz süre zarfında haccın vazifelerini yerine getirmeyi, daha sonrasında da haccınızın kabul edilmiş olarak sevdiklerinize kavuşmanızı temenni ediyorum" dedi.

Duygusal anların yaşandığı vedalaşma töreninde Başkan Gürsoy tarafından hacı adaylarına çeşitli hediyeler takdim edildi. Yakınlarıyla vedalaşan 17 hacı adayı, özel şirket organizasyonuyla kutsal topraklara uğurlandı.

ERZURUM HAC KAFİLESİ 4 EYLÜL’DE YOLA ÇIKACAK

Diyanet İşleri Başkanlığının kafilesi ile gidecek olan hacı adaylarının 402, Acentelerle gidecek olan hacı adaylarının ise 257 kişi olduğunu ifade eden Erzurum İl Müftü  Vekili Celal Büyük,  Erzurum’dan toplam  da 659 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyledi. Hacı Adayları 4 Eylül tarihinde hareket edecek.

2015 yılı hac görevini yerine getirmek için hareket ederek hacı adayları hakkında bilgi veren Büyük, "Erzurum'dan hac farizasını yerine getirmek üzere Diyanet işleri Başkanlığımızın bünyesinde 3 kafile yola çıkmak üzere toplam 402  hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Acentelerle da 257 hacımız kutsal topraklarda hac görevini yerine getirecek. Bu yıl  şehrimizden Diyanet işleri Başkanlığımızın götürdüğü 402 hacı adayımızın 203 kadın  199 erkek ve bir çocuk; Acentelerin götürdüğü 257 hacı adaylarından ise 128 kadın, 129 erkek olmak üzere toplamda şehrimizden bu yıl 331 kadın, 328 erkek ve bir çocuk hacca gidecek.  Erzurum’dan mukaddes topraklara gidecek olan hacı adaylarından kafile, 4,7 ve 8 Eylül tarihinde yola çıkacak." diye konuştu.

 

 
Esnaf da ‘erken’ seçim dedi
 
18 futbolcu gitti, 12 futbolcu kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘81 İlde Ailem Var’ Projesinde sergili tanıtım
Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneğinin düzenlediği ve ilk olarak Erzurum ...
Basından Bartın Buluşması
Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili ve Doğu Anadolu Gazeteciler ...
Kurmaca film ve belgesel yarışması süreci başladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenmekte ...
 
Çay Ocağı’ndan Yazarlığa Bir Başarı Öyküsü
M.COŞKUN-19 yaşındaki Dalay 6 yıldır 200’ün üzerinde şiir yazarak ailelere ...
ATAÜNİ ekibi Karya Kazısında
Aydın’ın Çine ilçesinde bulunan Alabanda Antik Kenti Karya bölgesinde ...
Trafolar tuval oldu
Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün, daha çok elektrik trafolarında görülen ...
 
Müftü Büyük hafızlara seslendi
Hafızlık Pekiştirme Kursu programı çerçevesinde İl Müftüsü Celal Büyük, ...
Baksı Müzesi 10. Yıl kutlamaları başladı
Ülkemize Avrupa Konseyi 2014 Yılın Müzesi Ödülü’nün getiren Baksı, kuruluşunun ...
Erzurum Kültür Yolu’na kavuşuyor
Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük ve iddialı projelerinden biri olan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva