ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SİYASET
12 Şubat 2016 Cuma - 14:07

Ilıcalı’dan Doğalgaz yardımı talebi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYDGM) temel ihtiyaçların giderilmesi konusunda vatandaşın elini tutuyor.

Ilıcalı’dan Doğalgaz yardımı talebi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYDGM) temel ihtiyaçların giderilmesi konusunda vatandaşın elini tutuyor. Kış şartlarının yoğun geçtiği Erzurum'da en çok kömür yardımı yapılıyor. Doğalgaz sistemli evlerde ısınmanın maliyetli olması vatandaşa evde soba kurduruyor. Bu durum hava kirliliğine ve göçe yol açıyor.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYDGM), sosyal yardım hizmetlerini aralıksız devam ederek faaliyet göstermekte. Ülkemizde, sosyal yardım faaliyetleri 3294 sayılı kanunla oluşturulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynaklarıyla yürütülüyor. Sosyal yardımların hedef kitlesi söz konusu yasa ile belirlenmiş olup, sosyal güvencesi bulunmayan fakir ve muhtaç vatandaşlardan oluşur.

Ak Parti Genel Merkezinde yapılan istişare toplantısında söz alan Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, yapılan sosyal yardımlarda bölgenin iklim şartlarının göz önünde bulundurulmasına dikkat çekti. Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a sunduğu raporda yapılan sosyal yardımları; "Özellikle kış döneminde insanların soğuklardan korunması, evlerinde sıcak bir şekilde oturması amacıyla yapılan kömür yardımı da bu yardımlardan bir tanesidir. Bu amaç doğrultusunda, her yıl belirli miktarlarda kömür yardımı ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmaktadır. Kömür yardımı için gerekli olan kömür Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından sağlanmaktadır. Her yıl yaklaşık iki milyon civarındaki ailenin bu hizmetten yararlandığı bilinmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gerçekleştirilen yardımlar arasında doğalgaz yardımı bulunmamaktadır. Ülkemizin doğalgazı dışarıdan ithal ediyor olması, yardımlar arasında olmamasının en önemli nedenleri arasındadır. Ancak bazı vatandaşlarımız, sosyal yardımlar kapsamında yakacak yardımına ihtiyacı olmasına rağmen, doğalgaz sistemi olan evlerde oturuyor olmaları nedeni ile bu yardımdan yararlanamamaktadır." şeklinde anlattı.

ILICALI, DOĞALGAZ YARDIMI TALEP ETTİ

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile istişare eden Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı konu hakkında hazırladığı raporunda Hükümet tarafından yapılan kömür yardımlarının yanına doğalgaz yardımının da eklenmesini istedi. Doğalgaz yardımının gerekliliğini Ilıcalı şu şekilde anlattı:" Erzurum gibi kış şartlarının yoğun geçtiği illerimizde, doğalgaz ile ısınmanın maliyetli olması, insanlarımızı katı yakıtlar ile ısınmaya yönlendirmekte; bu durum ise özellikle çevre ve insan yaşamını olumsuz etkileyen hava kirliliğine neden olmaktadır. Ekonomik olarak yeterli gelire sahip olmayan aileler, doğal gaz kullanımı yerine, sosyal yardımlar kapsamında kömür yardımından faydalanmaktadır. Doğalgaz sistemi olan evlerinde soba kurarak kömür yakmaktadırlar. "dedi.

AĞIR KIŞ ŞARTLARI VE YÜKSEK ISINMA GİDERLERİ GÖÇ VERDİ

Kış şartlarının yoğun olarak yaşandığı Erzurum'da yapılan kömür yardımlarının belirli sayıda olması vatandaşa tezek yaktırıyor. Bu tür katı yakıtların kullanılması insanların yaşam alanlarını olumsuz etkiliyor.

Yaşanan olumsuzlukların, sadece çevre kirliliği ile de kalmayıp, geçici çözümler üretilerek doğalgaz sistemlerinin sobaya dönüştürülmesi nedeni ile zehirli gaz sızıntılarına neden olduğu ve can kayıplarının yaşandığı bu bölgede Mustafa Ilıcalı:" Yaşanan kış şartları, insanların bölge dışına göç etmesine dahi neden olabilmektedir. Erzurum ili yıllara göre nüfus sayılarını gösteren grafik incelendiğinde, her yıl nüfusun belirli oranda azaldığı, Erzurum’un sürekli göç verdiği görülmektedir." şeklinde ki analizlerini rapor olarak sundu.

 
Ala operasyonları değerlendirdi
 
Kafdağı’ndan Türk Dünyası’na bakış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘AK parti geleneğinde yok’
Çelik, AK Parti'nin içerisinden yeni bir siyaset çıkacağı yönündeki haberlerin ...
Aydemir’den Vicdani Vecibe Hatırlatması
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in Sağlık Bakanlığı Bütçe ...
AK Parti Oltu Teşkilatı suç duyurusu yaptı
AK Parti Oltu İlçe Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ...
 
Ilıcalı: ‘Üç Kümbetler muhteşem proje’
Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen ...
ERDEF, Danışma Kurulu oluşturdu
ERDEF, Ankara'da Erzurum adına faaliyet gösteren vakıf, dernek ve diğer ...
Büyükşehir, araç filosunu güçlendirdi
Büyükşehir Belediyesi, araç filosunu güçlendiriyor.
 
Aydın’dan ekonomi istişaresi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil ...
Yakutiye’nin hizmet kalitesi tescillendi
Yakutiye Belediyesi tarafından 2010 yılında alınan K-Q TSE-ISO-EN 9000 ...
Beypınarlılardan Sekmen’e hizmet teşekkürü
Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Beypınarı Mahallesi’nin Sakinleri, Erzurum ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva