ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SİYASET
21 Mart 2017 Salı - 14:59

Ilıcalı; “Fransa'daki seçmenin kararı belli”

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Fransa'daki seçim çalışmalarına devam ediyor. Ilıcalı, çalışmaların ikinci gününde de Vannes kentinde yaşayan gurbetteki seçmenlere seslendi.

Ilıcalı; “Fransa daki seçmenin kararı belli”

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Fransa'daki seçim çalışmalarına devam ediyor. Ilıcalı, çalışmaların ikinci gününde de Vannes kentinde yaşayan gurbetteki seçmenlere seslendi.
Ak Parti Genel Merkezi tarafından yurtdışında yaşayan vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için görevlendirilen, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Fransa'daki çalışmalarının ikinci gününde Vannes şehrindeki gurbetçilerle bir araya geldi. Toplantı öncesi Ilıcalı, Batı Fransa Seçim Koordinasyon Merkezi üyeleri, Vannes SKM, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) üyeleri ve vatandaşlarla aynı sofrada buluştu. Yemeğin ardından geçilen toplantıda, gurbetçilere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini madde madde anlatan Milletvekili Ilıcalı "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkmasına vesile olan bir milletvekili olarak onurlu ve gururluyum. Bu değişikliği önemsememdeki asıl neden; bu zamana kadar birçok anayasa değişikliği yapılmış ama bu değişiklikleri millet değil, vesayetin gücünü artırmak isteyen darbeci zihniyetler yapmıştır. Şimdi ise milletin kararıyla böyle bir değişikliğe gidiliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile inşallah çok önemli değişiklikler yapılacak. Daha güçlü bir yasama, daha güçlü bir yürütme ve daha bağımsız bir yargı için son sözü sizler söyleyeceksiniz. Yeni sistemle birlikte Türkiye '2023 yılında ilk 10 ekonomi' hedefine daha hızlı yaklaşacak. "dedi.
Gurbetteki seçmenlere sandığa gitmeleri yönünde hatırlatmalarda bulunan Ilıcalı "Büyük projelerin art arda hayata geçirildiği ülkemizde siyasi ve ekonomik istikrarın sürmesi ve ülkemizi geriye götüren koalisyon hükümetlerinin tarihe gömülmesi için sizlerin vereceği karar çok önemli. Bu zamana kadar çok sayıda koalisyon hükümeti gördüm. Bu hükümetler döneminde hazırladığımız projeler sekteye uğratıldı, bürokratik engeller nedeniyle kabul edilmedi. Ülkemizdeki ekonomik ve siyasi istikrarsızlıklar nedeni ile yabancı yatırımcı maalesef bizi geçmişte hiç tercih etmedi. Cumhurbaşkanlığı sistemi o zamanlarda olsaydı şu an ülkemiz çok daha güçlü ve gelişmiş bir durumda olacaktı. Şimdi söz milli iradenin, yani sizlerin. Üzerinize düşen vatandaşlık görevini yaparak ülkemizin bekası için sandığa gidip oy kullanmalısınız. " diye belirtti.
Fransa’da bulunduğu süre içerisinde birçok seçmen ile bir araya gelen Ilıcalı, seçmenin kararının belli olduğunu belirtti. Ilıcalı “Elbette bilimsel tabanlı bir anket çalışması yapılmadan oran vermek doğru olmayabilir ancak gördüğüm kadarıyla Fransa’da yaşayan gurbetçilerimizin kararı belli olmuş, akıllarında soru işareti kalmamış. Karşılaştığım vatandaşlarımızın tümü ülkemizin geleceği için referandumda “Evet” oyu kullanacağını belirtti. 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fransa’daki gurbetçilerimiz yüzde 66'lık bir oranla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermişti. Bu referandumda da “Evet”" oranın en az yüzde 70 civarında olacağını tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 3 saat süren toplantının sonunda Ilıcalı, vatandaşın sorularını yanıtladı. Fransa'daki çalışmaların 2'inci gününde, Vannes şehrinde de yoğun ilgiyle karşılanan Ilıcalı'nın referandum toplantıları, cuma gününe kadar devam edecek.

 
Sekmen’den Dünya Nevruz Günü mesajı
 
Karataş'tan miting çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den Dünya Nevruz Günü mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 21 Mart Dünya Nevruz ...
AK Partide esnafla 'Evet' buluşması
Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Başkanı Mehmet ...
Yakutiye'de referandum mesaisi
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, gündüz merkezde çalışma yaparken, ...
 
AK Gençlerden hastalara moral ziyareti
AK Parti Erzurum İl Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı ...
İmam Hatip Mezunları 'evet' dedi
Doğu Anadolu İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ...
“Cumhurbaşkanlığı sistemi işleri hızlandıracak”
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ referandum çalışmaları için geldiği ...
 
Palandöken'de referandum mesaisi
Referandum çalışmaları kapsamın da Müftü Solakzade Mahallesin de yaşlısından ...
Akdağ Genç Kürsü'deydi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ "Genç Kürsü " programı kapsamında üniversiteli ...
AK Kadınlar'dan referandum seferberliği
AK Parti Kadın Kolları 16 Nisan Referandumu öncesinde çalışmalarına hız ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva