ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>EKONOMİ
15 Temmuz 2016 Cuma - 18:07

İl Ekonomisinde İmalat-Sanayi gündemi

ETSO tarafından başlatılan, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” çalışmasıyla ilgili toplantılar kapsamında, ildeki sanayici ve imalatçı firmaların sorunlarının görüşüldüğü, “İmalat-Sanayi Sektörü İstişare Toplantısı” düzenlendi.

İl Ekonomisinde İmalat-Sanayi gündemi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından başlatılan, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” çalışmasıyla ilgili toplantılar kapsamında, ildeki sanayici ve imalatçı firmaların sorunlarının görüşüldüğü, “İmalat-Sanayi Sektörü İstişare Toplantısı” düzenlendi.

 ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Erzurum’da sanayi ve imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaları temsilen 70 kişi katıldı. ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal toplantıda yaptığı konuşmada, mayıs ayında, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Erzurum milletvekillerinin katılımıyla Ankara’da düzenlenen toplantıda, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” adlı bir çalışma yapılması kararı aldığını belirterek, 1 Haziran tarihinden itibaren belirlenen 6 konu başlığında çalışmalara başladıklarını söyledi.

 Bugüne kadar, akademisyenler, kamu-STK çalışanları ve sizler gibi diğer sektör temsilcilerinin katılımıyla yaklaşık 20 saat süren 5 toplantı gerçekleştirilerek, Erzurum il profili ve yakın projeksiyonunu belirlemeye ve Erzurum’un kalkınmasını hızlandıracak projelerin hayata geçirilmesi için gündem oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Akal şunları söyledi;

 “Erzurum için öncelikli meselelerin gündeme getirilmesi ve ivedilikle çözülebilmesi için bir sivil toplum kuruluşu olarak ETSO ve ETB bu çalışmayı birlikte değerlendirecek ve siyasilerimiz için, her kesimden temsilcilerinin görüşlerinin alındığı bir başvuru metni niteliği taşıyacaktır. Çalışmamız boyunca toplantılarımızda görüş öneri formu dağıtılarak katılımcılarımızın yazılı görüşleri alınmakta, ardından isteyen katılımcılar sözlü olarak sorun ve önerilerini, görüş ve eleştirilerini paylaşmaktadır. Bu sebeple; yazılı veya sözlü dile getirilen görüşleriniz yukarıda bahsettiğim 6 konu başlığı içerisinde derlenerek belirginleştirilecek siyasilerimizin takdirine sunulacaktır. ‘Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu’ isimli bu çalışma sonunda bir yol haritası ve tavsiye metni olacağı için siyasilerimizden kısa, orta ve uzun vadede sorunların çözümünü yakından takip etmesini umuyor ve bekliyoruz.”

 Erzurum’da, “Burada üretim olmaz” diye olumsuz bir algı olduğunu ifade eden Akal konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada farklı konular da imalatçılarımız olarak sizlerin birlikte oluşu da bu algının ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Demek ki üretim olmaz değil oluyor ancak üreticilerimizin içinde bulunduğu şartları iyileştirmeli, sayılarını artırmak zorundayız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de bu olumsuz algının artık gündemimizi meşgul etmemesini arzu ediyoruz. İmalatçılarımızın yanında olduğumuzu kalkınma hamlesinin üreten bir şehir olarak başarabileceğimiz inancını yineliyoruz. Bugün sizlerden özellikle üretim sürecinde karşılaştığınız sorunları, yatırımların önünü açacak teşvik önerilerinizi ve Erzurum için önemli gördüğünüz hususları, İmalat sanayi sektörünün çeşitliliğini de düşünerek bizimle paylaşmanızı istirham ediyoruz.”

 İstişare toplantısının, Erzurum’daki sanayi ve imalat sektörünün önünü açacak yeni fırsatlara vesile olmasını dileyen Akal, “Engellerin bir bir aşılmasıyla iş aleminde birlikte mücadele, azim ve kararlılıkla üretmeye, ülkemize katma değer oluşturmaya, insanımızı istihdam etmeye, iş ve aş imkanı sunmaya devam edeceğimizi vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.

 ETSO Başkan Vekili Hasan Akal’ın konuşmasının ardından, toplantıya katılan firma yetkilileri de, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, özellikle vergi ve sigorta teşvikleri başta olmak üzere, Erzurum’daki sanayici ve imalatçıların sorunlarını çözecek, KOBİ’lere rekabet gücü kazandıracak ve başka bölgelerdeki rakiplerine göre farklı avantajlar sağlayacak teşvikler getirilmesi yönünde görüşlerini ifade ettiler.

 
Bakan Elvan'dan Erzurum yaklaşımı
 
Bakan Ala gündemi yorumladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum kredi hacminde 26’ıncı sırada
M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi 2016 yılı Ocak-Mayıs dönemi nakdi kredi iller dağılımını paylaştı.
Erzurum ticarette de emin il
M.AKDAĞ-Erzurum’da Haziran ayı bazında toplam tutarı 252,8 milyon TL olan ...
TOBB’dan okul, Erçimsan’dan yurt
Sertoğlu, "TOBB tarafından ilçemize yapılan ve inşaatı devam eden İmam ...
 
11 ilçede artış var
M.AKDAĞ-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2016 Haziran dönemi faal mükellef sayılarını paylaştı.
Sultan Sekisi 2016 Teması: “Sağlık Turizmi”
Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Sultan ...
2015 yılı Erzurum rekortmenleri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2015 yılı vergilendirme ...
 
TİM’den Erzurum müjdesi
M.AKDAĞ-Erzurum’da ihracat bir aylık düzeyde yüzde 9.51 oranında artış gösterdi.
Erzurum’da 1000 kişiye 241 otomobil
M.AKDAĞ-Trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısının 108 bin 889, 25 ...
Haziran ayı Erzurum sektör en’leri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Bu yılın ilk altı ayında Erzurum’dan en yüksek değerde ihracat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva