ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
25 Mart 2015 Çarşamba - 06:57

İki açıklama da yanlıştır

Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in açıklamalarına ilişkin, "Her iki açıklama da yanlıştır. Gerekli disiplin işlemlerini yapacağız" dedi.

İki açıklama da yanlıştır

Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in açıklamalarına ilişkin, "Her iki açıklama da yanlıştır. Gerekli disiplin işlemlerini yapacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamaları ile ilgili, ''Dün yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır'' dedi.

GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

Davutoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, savunma sanayi ve savunma teknolojisinin bir ülkenin istiklalinin en önemli garantisi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin son dönemde bu alanda çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğini dile getiren Davutoğlu, geçen hafta da ASELSAN'ın Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezi'ni açtıklarını anımsattı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Son dönemdeki bu yoğun çabaların Türkiye'nin birliği ve beraberliği, devletin bekası için çok zor bir coğrafyada atılması gereken adımlarlar olarak niteleyen Davutoğlu, son 12 yıl içerisinde savunma sanayiinde olağanüstü bir atılım gerçekleştiğini, iki büyük savunma sanayi şirketinin dünyanın ilk 100 şirketi arasında girdiğini söyledi.

Davutoğlu, 90'lı yıllarda en basit teknolojiler için bile dış yardıma ihtiyaç hisseden Türkiye'nin bugün yüzde yüz kendi yapımı olan tanklarla, gemilerle, toplarla ve bugün teslimini gerçekleştirdikleri ve bizzat sizlerin de gözlediği son derece başarılı atışlarla testi ortaya konmuş roketler, mühimmatlar, seyir füzeleri son etkin ve bütün testlerden başarıyla geçmiş ürünleri ortaya koyabildiğini, dünya piyasasına satabildiğini söyledi.

TÜRKİYE COĞRAFYASI

Davutoğlu, ''Bizim coğrafyamız kudretli ülkelerin yaşayabileceği bir coğrafyadır. Zaaf içindeki, siyasi istikrarsızlık içine girmiş ülkelerin, özelikle din ve mezhep temelli kimlik çatışmalarına girmiş ülkelerin akıbetleri çevremizde görünüyor açık bir şekilde. Buna karşı biz, demokrasisiyle, silahlı kuvvetleri ile  milli birlik ve beraberliği ile ve son dönemde daha da ivme kazanmış çözüm süreci üzerinden ortak aidiyet bilinciyle geleceğe emin adımlarla yürüyen bir ülkeyiz. Bu çerçevede de bugün Silahlı Kuvvetlerimizin personelinde gördüğüm, kararlılık,  etkin müdahale kabiliyeti ve  alanda bizzat gözlediğimiz teknolojik üstünlük Türkiye için, ülkenin geleceği için çok önemli bir imkandır'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu merkezinin açılışında katkıda bulunan tüm teknik personeli, Türk Silahlı Kuvvetleri görevlilerini, Savunma Sanayi Müşteşarlığı yetkililerini ve ROKETSAN'ı bir kez daha tebrik ederek hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

''TÜRKİYE SON DERECE ÖNEMLİ GELECEĞİ BELİRLEYİCİ BİR SEÇİME DOĞRU GİTMEKTEDİR''

Bir gazetecinin ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bir twitine Başbakan Yardımcısı Bülenç Arınç'ın bir  cevabı oldu. Bülent Arınç paralelci olarak suçlandı. Bülent Arınç da 'Ankara'yı parsel parsel sattın' ifadesini kullandı. Sizin değrelendirmenize göre Ankara parsel parsel satıldı mı? AK Parti olarak gelen bu karşılıklı açıklamalara, bir disiplin sürecini başlatacak mısınız?" sorusunu şöyle yanıtladı:''AK Parti kuralları belli, son derece sağlam kurallar ve kurullar zeminine oturmuş bir partidir. Farklı kanaati olan, ola ki birbirleri ile farklı fikirlere bütün arkadaşlar, bu kurallarda bu zeminlerde görüşlerini dile getirebilirler. Bu görüşler tartışmaya açılabilir. Atılıcak adımlar varsa da hiç tereddütsüz atılır. Bu parti içi demokrasi içinde her türlü görüşe açık bu anlayış dışında çok kuvvetli bir parti disiplini de vardır.  Geçmişte 13 yıl içinde çok ciddi testlerden geçmiştir bu parti disiplini ve hiç bir zaman bu disiplinden feragat edilmemiştir.

Dün yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Dün Sayın Bülent Arınç ile açıklama sonrası biraraya geldik. Kendisi ile konuştuk. Kendisine de kanaatlerimi ifade ettim. Bugün de Sayın Melih Gökçek ile görüşeceğim.  Gerekli uyarılarda bulundum, bulunacağım. Şunu da bir kez daha ifade etmek isterim ki,  ayrıca genel başkan yardımcılığına gerekli talimatlarımı verdim.

KRİTİK DÖNEM

Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı, polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Çok açık bir şekilde ifade ediyorum, Türkiye son derece önemli geleceği belirleyici bir seçime doğru gitmektedir. Bu açıdan partimizin yarından itibaren genel merkezdeki aday adayları çalışmasını sürdüreceğim.  Önümüzdeki 10 gün içerisinde zaten sürekli genel merkezde olacağız. Bu çerçevede genel başkan yardımcıları ve MYK ile de gerektiğinde görüşürüz. Dediğim gibi bu andan itibaren parti disiplinini, partinin itibarını zedeleyeceği mahiyette yürütülecek her türlü polemik gerekli işlemlere tabii tutulacaktır.''

BULUŞMAMIZ OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM DEĞİL

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanıyla cumartesi günü ile görüşme yaptınız, görüşmenin gündemi İzleme Kurulu muydu?" sorusunu Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızla geçen cumartesi bir görüşmemiz oldu. Dün gece de ailecek bir aradaydık, aile sohbetinde. Sayın Cumhurbaşkanımızla bizim buluşmamız olağanüstü bir durum değildir. Ben Başdanışman, Dışişleri Bakanı olarak da daha önce de dostluğu geçmişe dayanan yakın arkadaşlar olarak da her zaman görüştük, görüşürüz. Dün de görüştük. Cumartesi de görüşeceğiz. Merak ederseniz belki önümüzdeki günlerde yine görüşeceğiz. Bunlar olağanüstü durum değil ama benim için devlet mahremiyettir. Cumhurbaşkanımızla ne konuştuğumuz sadece beni ve kendisini ilgilendiren hususlar. Kamuoyunun bilmesi gereken hususları kamuoyuyla paylaşırız" şeklinde yanıtladı.

7 AYLIK SÜREÇ

Son 7 ay içerisinde de bu anlamda Cumhurbaşkanıyla her hangi bir konuda iletişim sıkıntısı yaşamadıklarını dile getiren Davutoğlu, "Ola ki bilgilendirme eksiklikleri olmuşsa bu giderilir, değerlendirme de farklılıklar olursa konuşulur. Ama ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben Türkiye'nin siyasi istikrarına özellikle seçimlere giderken suhuletle bu seçim ortamının korunmasına dönük olarak gösterdiğimiz hassasiyette hiç tereddüt etmeyiz" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm Sürecine ilişkin ise Davutoğlu, "Bizim için Çözüm Süreci stratejik bir tercihtir. Bu Çözüm Süreci 100 yıllık tarihimizin en önemli adımlarından, geleceğimizi teminat altına alacak olan ortak aidiyet bilincini geliştirecek en önemli dayanaklardan biridir" dedi.

Davutoğlu, Suriye'de Irak'ta etnik ve mezhebi çatışmaların nelere yol açtığının görülmesi gerektiğini, toplumun bunları istemediğini söyledi.

Çözüm Süreci'nde gelinen aşamanın son derece önemli olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız da daha önce bir çok kez vurguladı, 'Seçimi kaybetme pahasına dahi Çözüm Sürecinden fedakarlık etmeyiz' dedi geçmişte. Çok güçlü bir şekilde destek verdi. Bunun 2005'teki Diyarbakır konuşmasıyla bütün bu süreç başladı. Onun için de hükümetimiz için de benim içinde Çözüm Süreci üzerinde her an titizlikle durduğumuz bir süreçtir. Eğer benzer süreçleri Suriye'de Irak'da yaşasak kardeş kavgası olmazdı" ifadesini kullandı.

"HİÇ BİR GÖRÜŞ AYRILIĞIMIZ YOKTUR"

"Çözüm Süreci'nin stratejik hedef olma niteliği konusunda hiç bir görüş ayrılığımız yoktur" diyen Davutoğlu, bu konuda atılacak adımlar hususunda ise her zaman farklı kanaatlerin dile getirilebilineceğini söyledi.

FARKLI KANAATLER

Farklı kanaatlerin her zaman her zeminde konuşulabileceğini, bu konuşmaların hep sürdüğünü ve bundan sonra da süreceğini belirten Davutoğlu şunları kaydetti:"Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması, bu problemin Türkiye gündemine tümüyle düşmesi, silahsızlanma öncelikli olmak üzere her şey ona bağlıdır. Silahların terkine, silahların toprağa gömülmesine bağlıdır. Silahların toprağa gömülmesine, tümüyle terk edilmesine dayalı Çözüm Süreci konusunda yolumuza kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Hiç bir görüş ayrılığı bu kararlılıktan feragat anlamında değerlendirilmemelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızla dün de en geniş kapsamıyla ele aldım, tekrar alırız. Gereken adımları gereken zamanda yine istişareler içinde atarız. Bu konuda kimsenin Türkiye'de Hükümetle Cumhurbaşkanlığı makamı arasında bir görüş ayrılığı varmış gibi bir senaryo üzerinden bir kaos beklentisi içinde olmaması iktiza eder. Şimdiye kadar nasıl birlikte bir çok benzer zor süreçlerden geçmiş ve aşmışsak bundan sonra da aşarız. Ama dediğim gibi, bunlar devlet mahremiyeti, siyasi kültürümüzün süregelen temel ilkeleri ve özellikle de Türkiye'nin geleceği bağlamında önümüzdeki seçimlerin suhuletle ve siyasi istikrarı güçlendirecek şekilde gerçekleşmesi bakımından önem taşır. Türkiye siyasi istikrarını daha da pekiştirecek şekilde yoluna devam edecektir, bu konuda kamuoyumuzunda hiç bir kaygısı olmamalıdır. Bizim her zeminde istişarelerimiz de devam edecek gerekli adımlarda gerektiği zamanlar atılacak."

TOROSLAR GİBİ BİZ DE BAŞ EĞMEYİZ

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin kalbi, yüreği, ilk başkenti Konya'dır. Sizlerden aldığımız inançla yolumuza devam edeceğiz. Kim engel çıkarırsa çıkarsın, Toroslar'ın baş eğmediği gibi biz de baş eğmeyiz" dedi.

Karapınar ilçesindeki Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış törenine katılan Davutoğlu, ardından açılışı gerçekleştirilecek 13. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın düzenlendiği TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ne geldi.

Davutoğlu, burada fuar alanı önünde kendisini bekleyenleri, Başbakanlık otobüsü üzerinden selamladı.Şeb-i Arus'tan sonra Konya'ya gelemediğini ifade eden Davutoğlu, "Uzak diyarlarda bile olsak kalben, zihnen her zaman Konya'dayız. Her zaman Hz Mevlana'nın huzurundayız, her zaman sizden güç alıyoruz. En zor şartlarda, dönemlerde, en zor geçişlerde dahi hep Konya'nın istikametini yanımızda hissettik. Avrupa'nın en büyük tarım fuarlarından birini açarken Konya'da soğuk bir havada bizi bir kez daha bağrına basmak için buraya gelen, saatlerce soğukta bekleyen kardeşlerimin her birini tek tek kucaklıyorum" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Konya'nın bağrında yetişmiş, Hz. Mevlana'dan feyz almış, Toroslar'ın atmosferinden teneffüs etmiş biri olarak, bir Konyalı olarak he zaman Konya'nın manevi derinliğini, tarihi gücünü arkamda hissettim. Hiçbir zaman olmadı ki; Konyalıların muhabbetle bakan gözlerini unutmuş olayım. Sizler de bizi unutmazsınız biliyorum. Her zaman yanımızda oldunuz. Soğukta, sıcakta, yağmurda, kışta, güneşte her zaman Konyalılar bizimle oldu. Allah Konyalılardan razı olsun. Onların duasını, bereketini yanımızdan eksik etmesin. Karapınar'da son derece önemli bir askeri tesisi açtık. Diğer taraftan tarım fuarını açıyoruz. Konya'ya hizmet etmek en büyük ibadettir. Konya'da bir taş üzerine taş koymak cennette köşk inşa etmek gibidir. Milletimizin huzurunda divana durmak tarihimizi ayağa kaldırmak demektir."

Alanda bulunanlara; "Birileri milli iradeye takoz koymaya kalktığında gür bir sesle 'evet biz, manevi başkent Konya burada' demeye hazır mısınız?" diye soran Davutoğlu, "Ebedi ve ezeli kardeşliğimiz için bir kez daha inşallah 7 Haziran'da sandıklara gittiğimizde 'milli irade' diyeceğiz. Allah kardeşliğimizi daim etsin, hiçbir şekilde bu millet arasına fitne sokanlara fırsat vermesin. Türkiye'nin kalbi, yüreği, ilk başkenti Konya'dır. Sizlerden aldığımız inançla yolumuza devam edeceğiz. Kim engel çıkarırsa çıkarsın, Toroslar'ın baş eğmediği gibi biz de baş eğmeyiz. Toroslar gibi başı dik, Konya Ovası gibi gönlü geniş Konyalıları her zaman yanımızda bulduk, yanımızda bulacağız" ifadelerini kullandı.

 
‘STK temayülü milli iradeye saygıdır’
 
Kent Meydanı büyüme sürecinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’ndan Çanakkale Ruhu vurgusu
Başbakan Davutoğlu, Hem Çanakkale Savaşı'nın ve İstiklal Marşı'nın ruhunu ...
‘27 Mayıs süreci bir katliamdır’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Adnan Menderes’in asıldığı ...
‘Gayret Bizden, Tevfik Allah’tan’
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında konuşan ...
 
Güllüce’den ahilik vurgusu
Ahilik teşkilatının önemine dikkat çeken Güllüce, "Ahilik denen şeyin, ...
‘Gündem Yeni Türkiye’
Seçimlerde gündemin yeni Türkiye olması gerektiğini kaydeden Erdoğan, ...
‘Birlik, dirlik ve kardeşlik’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, nevruzu, baharı idrak ...
 
‘Köklü bir medeniyetten besleniyoruz’
Davutoğlu, AK Parti 4. Sosyal Bilimler Teşvik Ödülleri Töreni'nde yaptığı ...
'Kentsel dönüşüm yürek isteyen bir iş'
Bakan Güllüce, kentsel dönüşümün yürek, bilek, emek ve gayret isteyen ...
‘Tarih cesurları hatırlar’
Korkakların tarih boyunca hiçbir zaman zafer anıtı dikemediklerini belirten ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva