ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Temmuz 2017 Çarşamba - 08:48

İbrahim Erkal adı Sanat Merkezi'nde yaşatılacak

NESRİN ÇETİNKAYA-Ahmet Hulusi Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Y. Ziya Kibar, kurum içerisinde yürütülen çalışmalar ve bir ay sonra faaliyete girecek olan İbrahim Erkal Sanat Merkezi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İbrahim Erkal adı Sanat Merkezi nde yaşatılacak

Eski Dadaş Sineması binasına çok büyük bir yatırımın yapıldığını ve yeniden düzenlenerek İbrahim Erkal Sanat Merkezi’ne dönüştürüldüğünü kaydeden Ahmet Hulusi Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Y. Ziya Kibar, bu sayede Erzurum’a yeni bir soluk, yeni bir değer kazandırılacağının kaydını düştü. Yeni Merkez faaliyete girdikten sonra Ahmet Hulusi Seven Sanat Merkezi’nin bir alt şube olarak çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Kibar, şehri tamamen kültür ve sanatla daha fazla bütünleştirmenin, yoğunlaştırmanın gayesi içerisinde olduklarını dile getirdi. Ahmet Hulusi Seven Sanat Merkezinin daha müstakil bir yapısı olduğunu, tamamen sanat ile iştigal ettikleri içinde fazlaca tercih edildiklerini söyleyen Kibar, insanlarda bir bilincin oturduğunu sadece tiyatro eğitimi almak için yılda yaklaşık 100’ü aşkın insanın kendilerine müracaat ettiğini belirtti.

ŞEHRE 500 KİŞİLİK TİYATRO SALONU KAZANDIRILDI

Yeni açılacak İbrahim Erkal Sanat Merkezi ile şehre 500 kişilik bir tiyatro salonu, yanında deneme sahneleri, sergi salonu, fuaye alanı ve çocuk oyun alanı gibi bir takım özellikleri olan bir kompleks kazandırıldığını belirten Kibar, “Sanat Merkezimiz büyüyor. Burası şube olacak, asıl merkezimiz açılıyor. Bu ay içerisinde faaliyete girecek olan İbrahim Erkal Sanat Merkezi için eski Dadaş sinemasının olduğu bina tekrar elden geçirildi ve çok büyük bir yatırım yapıldı.  Yeni açılacak bu merkezimiz ile şehre 500 kişilik bir tiyatro salonu, yanında deneme sahneleri, sergi salonu, fuaye alanı, çocuk oyun alanı gibi bir takım özellikleri olan bir kompleks kazandırdı Erzurum Büyükşehir Belediyesi. Dolayısıyla bir ay içerisinde yeni merkezimizi faaliyete geçirip, artık faaliyetlerimizi orada yürüteceğiz. Burası da yine şubemiz olarak çalışmalarına devam edecek. Sanat Merkezi olarak Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Tiyatro ve Sinema alanlarında faaliyet göstermekteyiz. Şehir Tiyatrosu yaklaşık 3 yıllık bir kurum, kurumsallaşma yolunda ciddi adımlar atılıyor şuan, kadromuz yeni yani oluşuyor” ifadelerine yer verdi.

“HARİÇTEN GAZEL OKUMAK YERİNE, SANATI HALK İÇİN YAPIYORUZ”

Amaçlarını şehre, halka tiyatroyu sevdirmek, daha halka tiyatroyu yaklaştırmak olduğunu dile getiren Kibar, “Şehre, halka tiyatroyu sevdirmek, daha doğrusu halka tiyatroyu yaklaştırmak, içeriğini yaklaştırmak amacımız. Eskiden yapılagelen şey hariçten gazel okumanın yerine sanatı halk için yapıyoruz. Tiyatronun bir taraftan öğretici, bilgilendirici, uyandırıcı yönünü de kullanarak onu böyle bir alanda değerlendirip, şehir tiyatrosunun oyunlarını da bu yönde seçerek faaliyet gösteriyoruz. Bunların dışında Türk Halk Müziği koromuz var var TRT Erzurum Sanatçısı Mehmet Çalmaşur’un başında olduğu. Çok kaliteli gecelere imza atıyorlar. Türk Sanat Müziği Koromuzun başında ise Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Gerçek bulunuyor. Bu koromuz biraz daha gelişecek zamanla. Sinema bölümünün başında ise İstanbul İletişim mezunu Rıdvan Yavuz hocamız var” dedi.

YILDA 100’Ü AŞKIN İNSAN SADECE TİYATRO EĞİTİMİ İÇİN GELİYOR

Yıllık bazda sadece tiyatro eğitimi almak için Sanat Merkezi’ne 100’ü aşkın insanın müracaat ettiğini kaydeden Kibar, “Bunun dışında yine tüm kurslarımız ücretsizdir. Kurslarımız devam ediyor eğitiyor, öğretiyoruz, sahneliyoruz, sahnelediğimiz oyunlarda da arkadaşlarımıza, kursiyerlerimize görev veriyoruz. Yıl içerisinde Sanat Merkezine sadece tiyatro eğitimi almak için yaklaşık 100’ü aşkın insan geliyor. Sanat Merkezimizin daha müstakil bir yapısı olduğu için fazlaca tercih ediliyor, buraya çok sayıda insan geliyor. Tamamen sanat ile iştigal ettiğimiz için bir bilinç oturdu insanımızda, herkes gelerek merkezimize müracaat edebiliyor. Bu ilgiden de haylice memnunuz. Bizden destek isteyen amatör tiyatrolar oluyor, onlara da yardım ederek, destek sağlıyoruz. Bir de şöyle bir durum var, üniversiteler son yıllarda drama koşunda oldukça atak yaptılar. Onlarda hem metin anlamında, hem kostüm anlamında bize müracaat ediyorlar, biz onları değerlendiriyoruz ve destekliyoruz. Yani Sanat Merkezi’nin sadece özelde şehir tiyatrosu olmanın dışında, sanat merkezi kimliği ile tiyatro, sinema, müzik, edebiyat ve kültür-sanat anlamında bu şehre kattığı çok büyük bir değer var. Dolaysıyla şehri, tamamen kültür ve sanatla daha fazla nasıl yoğunlaştırabiliriz bunun gayesi içerisindeyiz” diye konuştu.

İBRAHİM ERKAL SANAT MERKEZİ ŞEHRE BÜYÜK DEĞER KATACAK

İbrahim Erkal Sanat Merkezi’nin faaliyete girmesi ile şehre büyük değer katacağına değinen Kibar, “Yılda yaklaşık 3-4 oyun çıkartıyoruz, bu sayıyı nasıl artırabiliriz bunun derdindeyiz. Sayıyı biraz daha artırıp İbrahim Erkal Sanat Merkezi’nin sürekli insanların en azından hafta içi veya hafta sonları aileleri ile beraber ne yapalım dediklerinde ilk akıllarına gelen yer olmasını istiyoruz. İbrahim Erkal Sanat Merkezi dizayn edilirken de bu göz önünde bulunduruldu. Merkezin bu şehre çok büyük bir değer katacağını tahmin ediyorum, o amaçla yapıldı. Faaliyete girdiğinde de ben eminim ki ortaya çok güzel işler çıkacak, şehrimizin insanları da bu yönde güzel etkileşimler yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.  

 
Pasinler'de 15 Temmuz şehitlerine vefa
 
Erzurum'da temiz çevre adına yeni yaklaşım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İHA Foto Muhabiri Çoşkun o fotoğrafı anlattı
15 Temmuz gazisi Metin Doğan’ı fotoğraflayan İhlas Haber Ajansı Foto Muhabiri ...
Fikret Hakan hayatını kaybetti
Türk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan, Kartal'da akciğer kanseri ...
İHA muhabirlerinin gözünden 15 Temmuz Destanı
İhlas Haber Ajansı, darbe girişimi gecesinin başlangıcından itibaren meydanlarda ...
 
STK'lardan Palandöken seferberliği
Palandöken’in yaz turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve tanıtılması ...
912 öğrenciye kültür-sanat desteği
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksin ...
Aydın’ın ‘Çoban Çiçeği’ ilgi topladı
ELİF YILMAZ-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye ...
 
Temmuz ayı ihale ayı
NESRİN ÇETİNKAYA-İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz kamuoyu ile paylaşılan ...
Taşlıköylüler piknik gününde buluştu
Olur Taşlıköylüler Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Köy Derneği’nin organize ...
Akdağ'da şenlik vardı
11. Geleneksel Olur Akdağ şenlikleri Muhteşem doğa güzelliği içerisinde büyük bir coşkuyla kutlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva