ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Mayıs 2017 Pazartesi - 00:22

İbrahim Erkal’a ithafen…

N.ÇETİNKAYA-Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Şen tarafından hazırlanan “Saz ile Sözün Ahengi “Türküler” adlı halk müziği konseri, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Erzurum’un nadide değerlerinden olan İbrahim Erkal’ın anısına ithaf edildi.

İbrahim Erkal’a ithafen…

Atatürk Üniversitesinin 60’ıncı yıl etkinlikleri kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Şen tarafından hazırlanan “Saz ile Sözün Ahengi “Türküler” adlı halk müziği konseri 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşti. Müzik Bilimi Bölümü öğrencilerinden oluşan halk müziği korosu sergiledikleri performansları ile sanatseverlerden tam not aldı.

Hazırlanan konseri geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Erzurum’un yetiştirdiği nadide değerlerinden olan İbrahim Erkal’ın anısına ithaf ettiklerini kaydeden Şen, katılımdan dolayı memnuniyetini dile getirerek, dinleyicilere teşekkürlerini sundu. Halk Müziğinin en güzel ve en seçkin eserlerinden oluşturulan repertuvar ile konserde Türk halk müziği çalgı topluluğu tarafından icra edilen saz eserleri ve solistler tarafından seslendirilen solo türküler dinleyenleri adeta büyüledi.

Düzenlenen konsere ise Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

TOPLUMSAL VE KÜLTÜREL BİR DEĞERDİR, TÜRKÜLER

Türk Halk Müziğinin, kültürel ve toplumsal yaşamda ki önemine değinen Doç. Dr. Yavuz Şen, “Bilindiği üzere, halkın kültürel yaşantısında müzik ayrı bir yere sahiptir. Türk halk müziğinin formlarından biri olan türküler, halkın yaşantısında coşku, sevinç, hüzün, keder, gibi duygularını doğal, içten bir şekilde saz ve söze aktardıkları eserlerdir. Halk türkülerimiz yüzyılları aşıp, halkın beğeni süzgecinden geçmiş ve kulaktan kulağa aktarılarak günümüzde de yaşatılmaya devam etmektedir” dedi.

Türk halk müziği ve türkülerin adeta birer kültür elçisi olduğunu dile getiren Şen, “Duyguların en saf, en yoğun ve en insani halini türkülerimizde görebilmekteyiz. İster sözler ile dile gelsin, ister saz ile olsun; geleneksel Türk halk müziğimiz anlamlı, ahenkli ve güzeldir. Atatürk Üniversitemizin kuruluşunun 60. yılını kutladığımız şu günlerde, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü adına hazırladığımız Saz ile Sözün Ahengi “Türküler” adlı konserimizi, bölüm öğrencilerimizle birlikte bu güzel duyguların bilincinde hazırlayıp siz değerli dinleyicilerimize ulaştırdık. Başta Atatürk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekilimiz Prof. Mustafa Bulat olmak üzere, destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Konserimizin hazırlıkları sırasında yoğun ve özverili çalışmaları ile dersler haricinde zamanını ayırarak tüm çalışmalara katılan öğrencilerimize ve katkılarını esirgemeyen öğretim elemanı arkadaşım Cumhur Cengiz’e içten teşekkürlerimi sunuyor ve kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

İBRAHİM ERKAL’IN ANISINA İTHAFEN…

Hazırlanan konseri geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz değerli sanatçımız İbrahim Erkal’ın anısına ithaf ettiklerini kaydeden Şen, “Türk halk müziğinin en güzel ve en seçkin eserlerinden oluşturulan repertuvarımızda; Türk halk müziği çalgı topluluğumuz tarafından icra edilen saz eserleri ve solistlerimiz tarafından seslendirilen solo türküler yer aldı. Hazırlamış olduğumuz konseri, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Erzurum’un yetiştirdiği değerlerden biri olan İbrahim Erkal’ın anısına ithaf ediyor ve kendisini rahmetle anıyoruz. Hepinize konserimize göstermiş olduğunuz ilgiden ve katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum” diye konuştu.

 
En büyük pay Erzurum'un
 
Torun: Her şey okuyan bir nesil için
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kars iftar topu geleneğini yaşatıyor
Kars’ta 13 yıldır iftar topunu ateşleyen Tacettin Durmuş, bu yılda Ramazan’ın ...
Palandöken Tabyasında farkındalık etkinliği
130 yıl önce Osmanlı devleti tarafından yaptırılan Küçük Palandöken Tabyasının ...
Ramazan İkliminde Müzakereler başlıyor
Başkan Sekmen, “Milli ve maneviyatına gönülden bağlı olan mübarek şehrimizde ...
 
Bahar Şenlikleri’nde coşkulu final
Atatürk Üniversitesi Bahar Şenlikleri, etkinlikler, aktiviteler, çeşitli ...
“Erzurum mutfağı Türk mutfağının mihenk taşıdır”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’nda ...
Ceceli'den ibrahim Erkal'e vefa
Atatürk Üniversitesi 60. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bahar ...
 
Oltu MEM'den Kültür-Sanat şenliği
Yoğun geçen bir eğitim-öğretim yılının ardından, Oltu İlçe Milli Eğitim ...
'Diriliş Muştusu' beğeni topladı
Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören üniversite öğrencileri tarafından ...
1. Medya ödülleri sahiplerini buluyor
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Akıl Fikir Öğrenci Kulübü tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva