ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Azerbaycan-Ermenistan sınırına ilk sınır taşı
Azerbaycan-Ermenistan sınırına ilk sınır taşı
 Konut fiyatları yıllık yüzde 58,3 arttı
 Konut fiyatları yıllık yüzde 58,3 arttı
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Eylül 2012 Çarşamba - 02:26

INAS’tan Erzurum’a övgü

TOSSFED Başkanı Gürdal Gümüş Bu yılın başında Erzurum’da düzenlenen Dünya Kayak Şampiyonası’ndaki başarılı organizasyonun ardından Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu INAS’ın büyük beğenisini kazandıklarını açıkladı

INAS’tan Erzurum’a övgü

AHMET ATAŞ (İHA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun (TOSSFED) ve Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS)'ın ortaklaşa düzenlediği '4. INAS Dünya Bisiklet Şampiyonası' Konya’da başlıyor.
TOSSPED ve INAS’ın ortaklaşa düzenlediği Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. 24-30 Eylül tarihleri arasında Konya’da Yapılacak şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Polonya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda’dan 21 sporcu katılacak. Organizasyonun en kalabalık kafilesi 9 sporcuyla Türkiye oluşturuyor.
“KONYA İÇİN BİR İLK OLACAK”
Toplantıda konuşan Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, şampiyonanın Konya için bir ilk olacağını vurgulayarak, “Konyalı hemşerilerimiz ümit ediyorum ki bu 24-30 Eylül tarihleri arasında özel sporcularımıza özel ilgi göstereceklerdir. Kendilerini burada ağırlamaktan biz son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu sporcular, toplumda ailelerin dahi ikinci planda tuttukları ve neler başarabileceklerinin farkında olmadıkları sporcular. Bu şampiyona, insana emek verildiğinde nasıl bir gelişim göstereceğinin en önemli göstergesi'' dedi.
“INAS OLARAK TÜRKİYE’YE İLE GURUR DUYUYORUZ”
INAS Başkanı Geoff Smedley, Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “TOSSFED’in Dünya Bisiklet Şampiyonasını en yüksek kalitede yapacağından hiç kuşkum yok. INAS olarak Türkiye ile gurur duyuyoruz. Biliyorum ki; bütün bisikletçiler çok güzel bir şehir olan Konya’da yarışmanın keyfine varacaklar. Türkiye’ye organizasyondan dolayı teşekkür ederim” dedi. Konya’ya geldiği ilk günden itibaren hayretler içinde kaldığını dile getiren Smedley, “Burada yaptığım görüşmelerde gördüm ki; insanlar bu sporu çok seviyor. Şehrin yapısı da bisiklet kullanmaya çok uygun. Türkiye’nin bu durumdan faydalanması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
“HEDEFİMİZ ÖZEL ÇOCUKLARI SOSYAL HAYATIN İÇİNE SOKMAK”
TOSSFED Başkanı Gürdal Gümüş her bir özel sporcuya yönelik hizmet verebileceklerini ifade ederek, ''Sayın Başbakanımızın önderliğinde engelli ve özel sporculara yönelik faaliyetler çok büyük mesafe aldı. Evde bakım hizmetleri adı altında çok önemli hizmetler var. Bazıları 'bu çocuklar bisiklet kullanabilir mi' diyordu. Bu çocuklar durmaksızın 115 kilometre yol yaptılar. Çocuklarımızdan çok özel performanslar bekliyoruz. Türk sporuna ciddi katkılar sağlayacaklar'' diye konuştu. Bu yılın başında Erzurum’da düzenlenen Dünya Kayak Şampiyonası’ndaki başarılı organizasyonun ardından INAS’ın büyük beğenisini kazandıklarını aktaran Gümüş, “Bu yıl da Dünya Bisiklet Şampiyonası’nı organize etmenin mutluluğunu yaşıyor. 9 sporcuyla katıldığımız şampiyonda madalyalar kazanmak en büyük hedefimiz. Ancak her zaman söylediğim gibi öncelikli hedefimiz, bu özel çocukları sporla tanıştırıp diğer insanlar gibi sosyal hayatın içine sokmak” şeklinde konuştu.
“KONYA ÇOK SESLİ MÜZİKTE YETERİNCE DEVRİM YAPAMADI”
Şampiyonanın açılışında konser verecek olan ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu’da, kültür şehri olan Konya’nın çok sesli müzikte yeterince devrim yapamamasına tepki gösterdi. Piyanonun Ankara’da getirildiğini ifade eden Uğurlu, “Konya’da çok ciddi bir piyano sorunu var. Konya bir kültür şehri olmasına rağmen ne yazık ki çok sesli müzikte yeterince devrim yapamadı. Kendini aşamadı. Konya’ya hala piyanolar başka şehirlerden geliyor. Konya’nın hala doğru dürüst bir konser salonu yok” dedi. Mevlana Müzesi açılışında bir konser verdiğini hatırlatan Uğurlu, “Çok güzel bir konser olmasına rağmen mermerden ve taştan yapıldığı için cın cın cınlamıştı. Yani burada Konya’da 3 bin 5 bin kişilik bir konser salonunun yapılması ve dört dörtlük bir piyanonun içine konması lazım. Konyalı, aranızdan biri olarak bir eksiklik ve samimiyetle söylüyorum. Bu çok ciddi bir eksiklik. Piyano Ankara’dan geliyor. Bu Konya için bence büyük bir ayıptır. Bunun aşılması gerekir” diye konuştu.
Bu akşam özgürlük parkında dünya çapında müzisyen olan Murat Toraman ile “Güneş Ülke Anadolu” isimli eserini seslendireceğini belirten Uğurlu, Konyalıları akşam ki konsere davet etti.

 
Doğu paraşütçüleri ağırlıyor
 
Erzurumlu erkeklerin bakımlılık tutkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okuyanlar şaşırdı, kaldı
Erzurum’da yaşayan bir vatandaş astığı ilginç bir ilanla görenleri şaşırtıyor. ...
Mebuslar şahit oldu
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tünay Şenocak’ın kızı Seçil Şemocak-Mustafa ...
Erzurum eylül yazını yaşıyor
Erzurum’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üstündeki seyrini devam ...
 
Çerkezköy’de İspir buluşması
Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesinde bulunan Erzurum İspir Avcı Köyü Yardımlaşma ...
Akdağ askerleri ziyaret etti
Erzurum’da gezi ve incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep ...
Bakanlıklardan tazminat açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Erzurum'un İspir ilçesinde ...
 
Aziziye’ye iki yeni park
Aziziye Belediyesi ilçede iki yeni parkı daha hizmete açmaya hazırlanıyor. ...
Erzurum’a gıpta ediyorlar
Kütahya Kent Konseyi Başkanı İbrahim Durmaz, "6 ay önce Erzurum'a gittim. ...
Yedi göllerde temizlik seferberliği
Erzurum’un Uzundere ilçesine bağlı Yıkıklar köyünde bulunan 7 göllerin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva