ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
26 Ocak 2017 Perşembe - 10:24

İHOP’da görev değişimi

İmam Hatip Okulları Platformu Erzurum İl Koordinatörü Mesut Yavilioğlu, görevini Tekin Pınar’a devretti.

İHOP’da görev değişimi

İmam Hatip Okulları Platformu Erzurum İl Koordinatörü Mesut Yavilioğlu, görevini Tekin Pınar’a devretti. 5 yıldan beri bu kutlu davaya hizmet eden ve Türkiye’nin önemli Sivil Toplum Kuruluşları arasında yer alan İmam Hatip Okulları Platformu, yeni başkanla hizmetlere kaldığı yerden devam edecek.
İlimizin en önemli STK’lardan biri olan bu İmam Hatip Okulları Platformu, imam hatip davasına layıkıyla sahip çıktığını ifade eden Yavilioğlu, ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etmek ve ilimizdeki gençleri geleceğe hazırlama konusunda üzerine düşen sorumluluğu bugüne kadar bihakkın yerine getirdiğini söyledi.
Görevi vicdani rahatlıkla bırakıyorum
İmam Hatip Okulları Platformu, ülkemizdeki önemli Sivil Toplum Kuruluşlarının bileşimiyle oluşturulmuş demokratik bir platform olduğuna dikkat çeken Yavilioğlu, “Türkiye’nin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde teşkilatlanmasını tamamlamış olan bu platform, özellikle İmam Hatip Okullarına yönelik çalışmalar yapan diğer STK’ların da çatısı konumundadır. Genelde temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilere, özelde ise imam hatip okullarında eğitimlerini sürdüren öğrencilerimize hizmet etmeyi gaye edinen bu platform, belirlenen hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. İmam Hatip Okulları Erzurum İl Koordinatörü olarak yaklaşık beş yıldır bu kutlu dava için çalışan, ilimiz genelinde güçlü bir yapılanma ve gönüllü birlikteliği ile çalışmalarını sürdürerek görev yaptığımız süre zarfında birçok önemli çalışmaya imza attık. Görevini vicdani rahatlık ve sorumlulukla devrediyorum” dedi.
Görev yaptığı süre içerisinde Erzurum için hayati öneme sahip olan çalışmalara büyük katkıda bulunduklarını dile getiren Yavilioğlu, şunları söyledi:
“İhtiyaç olarak belirlenen okulların yapımı için "Yatırım Programına alınması hususunda Milli Eğitime lojistik destek verdik. İlimizin her ilçesinde velilerimizin çocuklarını gönderebilecekleri, gerek yürüme mesafesinde gerekse müstakil olarak İmam Hatip Liseleri ve Orta Okullarının/sınıflarının açılması hususunda çalışmalar yaptık. TEOG Sınavında 100 net ve üzeri yapan başarılı İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimizin gidebilecekleri Proje İmam Hatip Okullarının açılmasına ön ayak olmak ve gerekli alt yapı çalışmalarını hazırladık. Okul ihtiyaçlarının belirlenmesi ve eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olduk. Bu beş yıllık süre zarfında, gerek il genelinde yapılan, gerekse ilçelerimizde yapılan toplantıların sonuçları titizlikle incelenmekte ve sonuçlar bir bütün haline getirilerek değerlendirilmek suretiyle İmam Hatip Okullarının yaygınlaştırılması çalışmalarına büyük çaba harcanmıştır. Bu okullara yönelik eğitim kalitesini artırıcı çalışmalar bu beş yıllık süre içerisinde hassasiyetle yapılmıştır.”
Başarılar diliyorum
İl genelinde imam hatip okulu (Lise-Ortaokul) olmayan ilçenin kalmadığına dikkat çeken Yavilioğlu, “İlimize iki adet İmam Hatip Proje Okulu, kazandırılmıştır. İlimiz genelinde imam hatip okullarına yönelik öğrenci sayıları her geçen yıl büyük oranda artış göstererek devam etmiştir. Seçmeli derslere yönelik (Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dini bilgiler) çalışmalar istenilen sonucu doğurmuş ve bu derslerin seçiminde ciddi artış sağlanmıştır. Bu okullarımızın öğretmen ihtiyacı karşılanmıştır. İlimiz, İmam Hatip Okul ve Pansiyon yatırımlarında ciddi mesafe katetmiş,150 milyonluk yatırımın şehrimize getirilmesine ön ayak olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle yeni görev değişikliğinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Görevimi gönül rahatlığı içerisinde yeni il koordinatörü Tekin Pınar'a devrediyorum. Kendisini ve yeni kurulacak olan yönetimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 
Erzurumspor PFDK’ya sevk edildi
 
Büyükşehir'den çevre yatırımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ücretsiz bilgisayar kursuna yoğun ilgi
Palandöken Belediyesi ücretsiz olarak açtığı bilgisayar kurslarında gençlerin ...
Ata Otel, Erzurum’un hizmetinde
DİLEK BAYRAK-Ata Otel’in devriyle Turizm Fakültesi’nin ‘uygulama merkezi’ ...
YÖK heyeti Erzurum'da
Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) bir heyet, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ...
 
İmam Hatipliler 15 Temmuz gazilerini ağırladı
15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan Erzurumlu Ahmet Kağızmanlı, Zekeriya ...
YÖK Onayladı, bir ilk için ilk adım atıldı
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü’nün, Atatürk Üniversitesi Adalet ...
Akademik takvimde EYOF 2017 değişikliği
Atatürk Üniversitesinde 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) ...
 
Yakutiye Belediyesi, Kayak Kursu başladı
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un 7 yıl önce, kayak bilmeyen kalmasın ...
Karataş'tan müfredat değerlendirmesi
Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, iyi bir gelecek için ...
Yıldız, birinci yarıyılı değerlendirdi
M.COŞKUN-İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva