ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Mart 2019 Cuma - 16:38

Huzur geldi, Tunceli çağ atladı

Tunceli'de görev yaptığı süre içerisinde 625 milyon liralık projenin yapıldığını ve 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlandığını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, terörle mücadelede sağlanan başarı sayesinde kentin huzur şehri haline geldiğini açıkladı

Huzur geldi, Tunceli çağ atladı

Tunceli'de görev yaptığı süre içerisinde 625 milyon liralık projenin yapıldığını ve 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlandığını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, terörle mücadelede sağlanan başarı sayesinde kentin huzur şehri haline geldiğini, kadın, engelli istihdamında Türkiye 1'incisi olduklarını, genel istihdamda ise 81'inci sıradan ilk 10'a girdiklerini söyledi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, 30 Haziran 2017 tarihinden bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. 30 Haziran 2017 yılında Tunceli'de göreve başladığını anımsatan Vali Sonel, "O günden bugüne Tunceli değişti. Kahraman güvenlik güçlerimizin teröristle başarılı mücadelesi sonunda artık Tunceli huzur şehri oldu. Huzur şehri olunca da beraberinde yıllardır konuşulan ancak yapılmayan projeler de kısa sürede hayata geçirildi. Her şey huzur ve güvenle ilgili. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Tunceli-Pülümür-Erzincan güzergahının güvenli yol kapsamına alınması ve 1 milyar lira ödenek ayrılması, yine Tunceli-Pertek yolunun bitmek üzere olması. 4 kilometrelik kısmı kalmıştı, o da başladı. Birkaç aya bitecek. Eskiden bir saat süren Pertek-Tunceli arası şu an 20-25 dakikaya düşecek. Kovancılar güzergahında 70 kilometrelik bölüm 193 kamerayla 24 saat takip edilince Pülümür'e, Ovacık'a, Nazımiye'ye, diğer ilçelere karayolu ile güvenli şekilde gidiliyor. Bütün bunlar işlerin kısa sürede bitirilmesine neden oldu" dedi.

"200 BİN METREKARENİN ÜZERİNDE PEYZAJ ALANI YAPILDI"

Kentte yapılan kıyı düzenleme çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Sonel, "Mameki Köprüsü ile Mavi Köprüsü arasında Munzur kenarındaki kıyı düzenlemesi kapsamında 15 Temmuz Şehitler Parkı, Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi, Anafatma güzergahı 14 kilometre boyunca 200 bin metrekarenin üzerinde peyzaj alanları çıktı. Buralara yürüyüş, bisiklet, ahşap yürüyüş yolları, kır bahçeleri, lunapark, plaj, gondollar, gezi tekneleri, at çiftliğine kadar çocuklarımızın aileleriyle hoşça vakit geçireceği alanlar inşa edildi" ifadelerini kullandı.

"625 MİLYONLUK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ"

Belediye ile ilgili de bilgi veren Sonel, "Kayyum öncesinde belediyenin toplam borcu 29.8 milyon. Kullanılan toplam kredi bu. Kayyum sonrası bizim zamanımızda kullandığımız toplam kredi 31.7 milyon TL. Fakat bizim bu süre içerisinde, bu kadar kısa sürede gerçekleşen proje tutarımızın miktarı 625 milyon TL. Kısa sürede 31.7 milyon kredi ile gerçekleşen iş 625 milyon. Ve bizim şu an piyasaya borcumuz yok. Belediyeye 6 milyon 100 bin TL'lik yeni araçlar alındı. Munzur kenarında, Pülümür Çayı kenarında, diğer yerlerde yapmış olduğumuz parklarda, bahçelerde, kır bahçelerinde kira geliri de 10 yıl içinde 11.7 milyon TL. Yani biz 2029 yılına kadar belediyeye kira geliri de bırakıyoruz" diye konuştu.

"İSTİHDAMDA SON SIRADAN İLK 10'A GİRİLDİ"

Göreve başladığı zaman kentin istihdam sıralamasında 81. sırada bulunduğunu dile getiren Sonel, "Bakanlığımızın, İş Kurumuzun ve Sayın Cumhurbaşkanımızın özel destekleriyle ve yatırımcılarımıza sunmuş olduğumuz imkanlarla 2 bin 500 vatandaşımıza iş ve aş verecek duruma geldik. Kadın ve engelli istihdamında Türkiye'de birinciyiz. Genel istihdamda da Türkiye'de ilk 10'a girdik. Hayata geçirilen projelerin yanında yöre insanlarımıza da dokunduk. Başta şehit ailelerimiz, gazilerimiz, engelli olan vatandaşlarımız, yetim-öksüz evlatlarımız, yaşlılarımıza kadar devletimizin şefkatini, merhametini, güler yüzünü yöre insanımıza göstermeye çalıştık" şeklinde konuştu.

"DÜNYA RAFTİNG ŞAMPİYONASI TUNCELİ'YE KISMET OLDU"

Tunceli'de 8-13 Haziran tarihleri arasında Dünya Rafting Şampiyonası düzenleneceğini ifade eden Sonel, "İlk kez Türkiye'de Dünya Rafting Şampiyonası düzenlenecek ve bu da Tunceli'ye kısmet odu. Brezilya'dan Çin'e, İspanya'dan Fransa'ya, Şili'ye, Arjantin'e kadar dünyanın dört yanında bine yakın sporcu, teknik heyet Munzur'un şehri Tunceli'ye gelecek. Munzur Nehri artık barajla değil Türkiye şampiyonası, dünya şampiyonasıyla anılıyor. Yine Türkiye'nin en kaliteli suyu ve PH değeri 8.45 olan Munzur suyunu da 80 kilometrelik Ovacık gözelerinden kent merkezine getiriyoruz. Proje ihalesi yapıldı. Sadece şehir merkezi değil, Ovacık ilçemiz ile güzergahtaki köylerimize de bu sudan vereceğiz" dedi.

İŞÇİLERE YÜZDE 30 ZAM SÜRPRİZİ

Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, toplantıda Genel İş Sendikası ile yürütülen toplu iş sözleşmesi kapsamında belediye bünyesindeki 70 kadrolu işçinin maaşına yüzde 30 zam yaptıklarını da aktardı. Görüşmeleri yürüten sendika yetkilileri, Sonel'e duyarlılığından ötürü işçiler adına teşekkür ettiler. Toplantıda ayrıca ihraç edildikten sonra görevine iade edilen bir öğretmen de kızıyla birlikte Vali Sonel'e teşekkür etti. Sonel, başka geri dönüşlerin de olacağını belirterek, "Tunceli'de yeni bir sayfa açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Vali Yardımcıları Akın Zor, Selçuk Yosunkaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Elaldı da yer aldı.

 
Horasan’da cumhur ittifakı coşkusu yaşandı
 
Karayazı ve Hınıs’ta Cumhur ittifakı buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Horasan’da cumhur ittifakı coşkusu yaşandı
Cumhur ittifakının AK Parti Horasan Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Aydın’ın, ...
MHP’den Uzundere istişaresi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Uzundere’de istişare toplantısı yaptı.
Taşkesenlioğlu, İspirlilerle bir araya geldi
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, İspir'de esnafı gezdi. ...
 
Türkez İHA vizyonunu paylaştı
Erzurum İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve beraberindekiler, ...
Aşkale’de Seçim Güvenliği toplantısı yapıldı
31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçiminin, Aşkale'de ...
Cumhur İttifakı Narman’da buluştu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Narman mitinginde konuştu. ...
 
Sertoğlu, personeliyle helalleşti
31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra ...
Memiş, Çat İslam Eserleri Müzesi’ndeydi
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Erzurum Valisi Okay Memiş’e Çat ...
Koca Çınarların yüzü Erzurum'da güldü
Bingöl’ün Yedisu ilçesinde ‘Koca Çınarların Yüzü Gülecek’ projesiyle 25 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva