ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>GUNCEL
26 Aralık 2018 Çarşamba - 18:17

Husumet bitti barış geldi

Karaçoban ilçesine bağlı Kopal Mahallesinde iki aile arasındaki kan davası binlerce kişinin katıldığı barış yemeği ile sona erdirildi.

Husumet bitti barış geldi

Karaçoban ilçesine bağlı Kopal Mahallesinde iki aile arasındaki kan davası binlerce kişinin katıldığı barış yemeği ile sona erdirildi. Aile fertlerinin barış yemini ettiği programda konuşan Vali Okay Memiş, “Barış yapmak kolaydır, bunu devam ettirmek zordur. Kadınlarımız, çocuklarımız lütfen tahriklere kapılmayın. Bundan sonraki süreçte herkes daha dikkatli olsun” dedi.

Karaçoban ilçesine bağlı Kopal Mahallesinde, Yazan ve Durmaz aileleri arasındaki kan davası 5 yıl önce iki aileden bir kadın ile bir erkeğin öldürülmesiyle başladı. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla oy kullanma alanında kan davalı aile fertleri karşılaşınca olay tekrar cereyan etti. Çıkan kavgada aralarında İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın da bulunduğu 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Karaçoban Kaymakamı Yusuf İzci ve kanaat önderlerinin yoğun çabaları sonucunda iki aile barışmaya ikna edildi. Aile fertleri arasındaki kan davası, barış yemeğiyle sona erdirildi.

SEYİDOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Mahallenin kanaat önderlerinden Abdullah Seyidoğlu, barışa katkıda bulunan tüm kişilere teşekkür ederek,” Malumunuz 24 Haziran 2018 tarihinde Karaçoban Kopal’da nahoş bir hadise yaşanmış ve hepimizi derinden üzmüştür. Bugün bizler için bayram günüdür. Barış Kopal’da yaşayan insanlar için huzur demektir. Her iki aileden şuan cezaevinde yatmakta olan 9 kişi var. 5 kişi ise firari. İnsanlar kaderinde ne yazılmışsa onu yaşar. Bunlar için de hep birlikte elimizden gelen ne varsa yapmamız gerekmektedir” dedi.

Vali Okay Memiş ise yaklaşık 1,5 aydır göreve başladığını belirterek, Karaçoban’a 3. Kez geldiğini söyledi. Bölgeye daha çok hizmetle gelmek istediklerini aktaran Vali Memiş, “Biz daha çok hizmet konuşmak istiyoruz. Kamu görevlileri olarak sizlerin yaşam standartlarını yükseltmek istiyoruz. Bütün vatandaşlara eşit mesafedeyiz. Vali olarak ben Kürt, Türk, Alevi herkese eşit mesafedeyim. Devletin bize verdiği imkanları seferber etmek bizim vazifemizdir” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEDE HUZURU VE BARIŞI TEMİN EDECEĞİZ”

Vali Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da çok büyük kamu yatırımlarına imza atıldığını belirtti.

Türkiye’nin zor bir coğrafyasında görev yaptıklarını dile getiren Vali Okay Memiş, şu sözlerle devam etti: “Eksiklerimiz vardır, bunlara hep beraber odaklanacağız. Başta Hayvancılık olmak üzere eğitim, sağlık gibi bütün hizmetlerle her zaman yanınızdayız. Kapımız, telefonumuz 24 saat açık. Bölgeye hem hizmeti hemde barışı ve huzuru temin edeceğiz. Geçmiş geçmişte kaldı, keşke olmasaydı. Allah’ın kapısı açık. Allah bütün günahları affediyor. Barış yapmak kolaydır, bunu devam ettirmek zordur. Kadınlarımız, çocuklarımız lütfen tahriklere kapılmayın. Bundan sonraki süreçte herkes daha dikkatli olsun.”

Vali Memiş, bu tarz organizasyonlara katılmaktan mutlu olduğunu belirterek, bu programda emeği geçen başta ilçe kaymakamı olmak üzere kanaat önderlerine teşekkür etti.

İki aile arasında barışın hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Memiş, "İnşallah bundan sonra hizmet konuşalım, köyümüzü nasıl güzelleştirebiliriz bunlarla bize gelin. Her iki aileye kapımız açık. Affetmek yüce Allah'ın en önemli hasletlerinden birisidir. Sabır ve affetmek zor iştir ama bize düşen zoru başarmaktır. Allah'ın izniyle iki aile olarak çocuğumuzla, yaşlısıyla, büyüğü ile başarmaktır." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Memiş, ilçede yaptırılan taziye evi ve Kur’an kursu açılışına katıldı.

Programa; Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Karaçoban Kaymakamı Yusuz İzci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, kurum müdürleri, iki ailenin ileri gelenleri ve mahalle sakinleri katıldı.

 
KUDAKA Erzincan’da toplandı
 
Kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar ve tipi yolları ulaşıma kapattı
Yoğun kar nedeniyle Karlıova-Erzurum yolu trafiğe kapatıldı
Göç idaresi başarıyı ödüllendirdi
Göç idaresi Aşkale Geri Gönderme Merkezi başarılı personellerini ödüllendirdi.
Erzurum en soğuk Aralık ayı gecesini yaşadı
Erzurum aralık ayının en soğuk gecesini yaşadı. ilde gece hava sıcaklığı ...
 
YSK’den yayın yasakları kararı
Yüksek Seçim Kurlu (YSK), 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel ...
Mukaddesata sadakat, ecdada vefa
Birinci Dünya Savaşı sırasında Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda şehit ...
Oltu’da şühedaya vefa yürüyüşü
Oltu Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından organize edilen anma etkinliğine, ...
 
Şehidin vasiyeti yerine getirildi
Afrin Harekâtı'nda şehit düşen Burak Tatar'ın babası Yahya Tatar; Şehit ...
Erzurum’da yerli drone ürettiler
Erzurum’da iki doktor ve bir mühendis bir araya gelerek sağlık hizmetinde ...
Arslan: “Filistinlilerin yaşam hakkı gasp ediliyor”
Hak-İş Başkanı Arslan, “Toprakları işgal edilmiş, vatanlarından uzaklaştırılmış, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva