ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
14 Nisan 2018 Cumartesi - 12:14

Hunt: ‘Erzurum tarih şehri’

Nobel ödüllü Hunt: 'Erzurum tarihsel bir şehir. Birçok yolun kesiştiği bir noktada. Tarihsel kişilerin birçoğu buralarda bulunmuşlar. Buralardan geçmişler. 'dedi

Hunt: ‘Erzurum tarih şehri’

2011 Nobel Ödülü sahibi Tim Hunt, "Türkiye’de aslında birçok dalda birçok bilim adamı bulunmakta. Fakat bunların birçoğunun Türkiye’den çıkmak ya da Türkiye’yi terk etmek gibi bir niyet ya da eylemde bulunmaktalar. Bu da çok büyük problem" dedi.

Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Genaktüel Kulübü tarafından düzenlenen "Uluslararası Katılımlı Nobelyum Bilim Kongresi" Erzurum’da başladı. İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkez”nde gerçekleşen ve iki gün sürecek olan kongreye 2001 Nobel Ödülü sahibi Bilim İnsanı Tim Hunt da katıldı. Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında karşılaşılan sorunlara çözüm bulmaya yönelik gerçekleştirilen kongrede, alanında uzman bilim insanları tarafından moleküler biyoloji, immünogenetik, moleküler genetik, biyoteknoloji, kanser, nanoteknoloji, nörobilim, CRISPR-Cas9, kök hücre, mikrobiyoloji, biyoinformatik, genetik mühendisliği, evrim ve ilaç teknolojisi alanlarında yapılan çalışmalar sunulacak.

AZİZOĞLU KONGRE KATILIMCILARINA SESLENDİ

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın ardından konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Erzurum Teknik Üniversitesinin böyle uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapması da bizim için ayrıca onur ve gurur vesilesidir. Genetik bilim ile ilgili böyle bir kongrenin Erzurum'da yapılabilmesi için gayret ve çaba gösteren başta Üniversitemiz Rektörümüze ve üniversitemizin değerli öğretim kadrosuna ve öğrencilerine huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum ve tebrik ediyorum. Dünyanın birçok ülkesinden ilimize gelen çok değerli bilim insanlarına da Erzurum’a hoş geldiniz derken bugün buraya gelen bilim insanlarımızdan birçoğunu zaten tanıyoruz, bazı bilim insanlarının da Erzurum’a ilk defa geldiklerini öğrendim, hal bu ki Erzurum her zaman gezilip görülebilecek, tarihi ve turistik, kültürel bir mekandır ve Türkiye’mizin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. 7 bin yıllık bir geçmişi olan, tarihin her döneminde bu coğrafyada en önemli noktaların başında gelen bir şehirdir Erzurum, son 10 yıla yakın bir zamandır da Dünya Kış Sporları ile alakalı marka şehir olma yolunda büyük adımlar atmaktadır. 2011 Universiade Kış Olimpiyatları Erzurum’da yapıldı, 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Erzurum’da yapıldı, 2026 Dünya Kış Olimpiyatları’na da şu anda aday 7 ülke var, bunlardan bir tanesi de Türkiye ve Türkiye’de de Erzurum ilidir. İnşallah 2026 Dünya Kış Olimpiyatlarının da Erzurum’da yapacağız, şehrimizin bundan böyle artık bilim insanlarının da sık sık görüleceğine inanıyorum, bu kongrenin tekrar hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

HUNT’UN AÇIKLAMASI

2001 Nobel Ödülü sahibi bilim adamı Tim Hunt ise oturum sonrası yaptığı açıklamada, "Genç bilim insanlarını bilime teşvik etmek için buradayım. Birkaç kez Türkiye de çeşitli yerlerde yardımcı olmak için bulundum. İlk olarak 2006 yılında Türkiye’ye geldim, İstanbul ve Ankara’da durdum, ayrıca İzmir’de de bulundum. Katıldığım üniversiteyi pek hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle İzmir’de İleri Teknoloji Üniversitesinde olabilir. Aslında bir problemden bahsedersem Türkiye’de aslında birçok dalda birçok bilim adamı bulunmakta. Fakat bunların birçoğunun Türkiye’den çıkmak ya da Türkiye’yi terk etmek gibi bir niyet ya da eylemde bulunmaktalar. Bu da çok büyük problem. Mesela Japonya’da Türk bilim insanı ile tesadüfen tanıştım, beyindeki nöronları haritalama işleminde görev yapmaktaymış. Uzun bir zamandır bu bilim insanı farklı üniversitelerde doktora yapmış, bu bilim insanı da büyük bir ihtimal ile Türkiye’ye geri dönmeyecektir. Neden dönmeyecek olur diye sorarsak bu da büyük bir ihtimal ile para yani maddiyattır. Para olacak ki bunu da bilime çevirmek olsun, bilim adına çalışmalar yapmaktır. Bu açıdan görevlerini yurt dışında yapmak zorunda kalıyorlar. Ben aslında Türk bilimini çok ciddiye alırım. Çok güzel çalışmalar da yapılmaktadır. Erzurum tarihsel bir şehirdir. Birçok yolun kesiştiği bir noktadır. Tarihsel kişilerin birçoğu buralarda bulunmuşlar. Buralardan geçmişlerdir. Tarih olarak az çok bilgim de var diyebiliriz. Bulunduğum üniversitenin rektörü bir zamanlar Erzurum’dan bile geçmiş. Almanya’dan Hindistan’a aracı ile yolculuk ederken Erzurum’dan geçmiş, buralarda bulunmuş. Hocamla konuştuğum zaman Erzurum hakkında da bilgi almıştım. Erzurum’un güzel bir olduğunu söylemişti. Böyle bir sohbet için teşekkür ederim" diye konuştu.

 
İstanbulspor farklı kazandı: 4 - 0
 
‘Türkiye teröre karşı mücadelesini sürdürecektir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dijital gelecek Erzurum’da konuşulacak
Teknoloji Kulübü, Dijital Geleceği konu alan bir konferans düzenliyor.
ETÜ’de Nanoteknoloji gündemi
ETÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Genaktüel Kulübü ...
Büyükşehir’den teknolojik atılım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ülke genelindeki teknolojik gelişmelere ...
 
Güneş Vakfı Otizmin “Farkında”
Güneş Vakfı'nın düzenlemiş olduğu Geleneksel Cuma Konferanslarının bu ...
DAST-BİR’den ihale tepkisi
Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel sekreterliği, yerel ...
Ergüney önerilerini paylaştı
ETSO Başkan Adayı Zafer Ergüney, eleştiriler ve çözüm önerilerini açıklamaya devam ediyor
 
Güzel kaçak göçmen sorununu değerlendirdi
Geçtiğimiz günlerde 17 kaçak göçmenin Iğdır yolunda ölümünün ardından ...
“ETSO yönetiminin tek kaygısı Erzurum olmalı”
ETSO Başkan Adayı Zafer Ergüney, eleştiriler ve çözüm önerilerini açıklamaya ...
“Ölümlü kazaların yüzde 50'sinin sebebi hız”
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, ölümlü kazaların yüzde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva