ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
5 Şubat 2020 Çarşamba - 07:37

“Hoştur Gastronomi” ekibi Erzurum’daydı

Türkiye’nin birbirinden tanınmış gurmeleri, gastronomi uzmanları, mutfak yazarları, masterchef ve beslenme danışmanlarından oluşan “Hoştur Gastronomi” ekibi Erzurum’a çıkarma yaptı

“Hoştur Gastronomi” ekibi Erzurum’daydı

Türkiye’nin birbirinden tanınmış gurmeleri, gastronomi uzmanları, mutfak yazarları, masterchef ve beslenme danışmanlarından oluşan “Hoştur Gastronomi” ekibi Erzurum’a çıkarma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in davetlisi olarak Erzurum’a gelen ekip, Dadaşlar diyarının geleneksel ve yöresel tatlarına hayran kaldı. Cağ kebabından ekşili yahniye, pestil çullamasından göğermiş peynire varıncaya kadar Erzurum’a has lezzetleri birer birer tadan Hoştur Gastronomi ekibi, medeniyetler beşiği olan kentin tarihi, tabii ve doğal güzellikleriyle de kucaklaştı. Aralarında gazeteciler, televizyon programcıları ve yayıncıların da bulunduğu ekip, Erzurum izlenimlerini sosyal medyanın ilgisine anlık olarak sunarken, çekim ekibi ise, iki gün süren geziyi adeta belgesele dönüştürdü.

Erzurum Havalimanı’nda Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan Hoştur Gastronomi ekibi, öğle saatlerinde ulaştığı Erzurum’da ilk olarak cağ kebabın tadına baktı. Etin pişirilmesinden sunumuna, salata çeşidinden doğal içeceklere varıncaya kadar cağ kebap ziyafetinin her aşamasını kayda geçen gurme, gastronomi uzmanı ve mutfak yazarlarından oluşan ekip, kadayıf dolmasının tadına bakmayı da ihmal etmedi. Hoştur Gastronomi ekibinin tam puan verdiği cağ kebabı ziyafetinin ardından gerçekleştirilen şehir turu ise, görülmeye değerdi. Çifte Minareli Medrese’den Yakutiye Medresesi’ne, Erzurum Kalesi’nden Kongre Müzesi’ne varıncaya kadar şehrin tarihi ve turistik mekânlarını gezen ekip, kıtlama çayı ise Temelli Kıraathanesi’nde yudumladı.

Hoştur Gastronomi ekibi, konakladıkları otellerde de yine yöresel ikramlarla karşılanırken, akşam yemeği için konuk oldukları Erzurum Evleri’nde ise, şehrin kültürel güzelliklerine de tanıklık etti. Halk oyunları gösterisi ve Erzurumlu halk ozanlarının katılımıyla taçlandırılan akşam yemeğinde; lor dolmasından şalgam dolmasına, ayran çorbasından hıngel ve tatar böreğine, muşmula turşusundan bakraca varıncaya kadar Erzurum mutfağının birbirinden farklı tatlarıyla tanışan ekip, Erzurum türküleri eşliğinde tel helva çekmeyi de ihmal etmedi.

Erzurum gezisinin ikinci gününe yine Dadaşlar diyarına has yöresel kahvaltıyla başlayan Hoştur Gastronomi ekibine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de eşlik etti. Göğermiş peynir, pestil çullaması, kuru kaymak, peynir helvası, karnavas pekmezi, çaşır kavurması ve birbirinden farklı hamur işi tatlarla süslenen kahvaltı sofraları karşısında adeta gözleri kamaşan ekibe özel olarak cirit gösterisi de yapıldı. Erzurum Cirit Alanı’ndaki ciritçilerin kar üstünde sergiledikleri performansa hayran kalan Hoştur Gastronomi ekibinin öğle yemeği mönüsünü ise, Gliko, Kesme Aşı, Lahana Dolması, Şalgam Çırtması, İncir Dolması, İspir Fasulyesi ve Pazılı Bulgur Pilavı gibi yörenin dayanılmaz tatları süsledi.

Daha sonra araçlarla Palandöken Kayak Merkezi’ne taşınan Hoştur Gastronomi ekibi, gondollarla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerine ulaştırıldı. Palandöken’in ihtişamı karşısında adeta büyülenen ekip, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le çay saatinde buluşurken, Erzurum mutfağına hayran kaldıklarının özellikle altını çizdi. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un binlerce yıllık tarihsel bir geçmişinin bulunduğunu hatırlatarak, “Erzurum’da mutfak tarih demek, kültür demek, medeniyetlere beşiklik etmiş bu kadim kentin konuşan dili demek” ifadesini kullandı. Türkiye’nin dört bir yanını gezen Hoştur Gastronomi ekibini Erzurum’da ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Sekmen, “Erzurum’da teneffüs edilen oksijen bile başlı başına bir turizm potansiyeli iken, oldukça zengin geleneksel ve yöresel mutfağımızı değerlendirmemek büyük eksiklik olurdu” diye konuştu.

 
Büyükşehirden Çevreci Kış Turizmi İşbirliği
 
Erzurumspor resmi kadrosu açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazilerden küstah Yunan milletvekiline tepki
Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos’un ...
Anadolu Orhun anıtlarından muhteşem görüntü
Bitlis’in Ahlat ilçesindeki tarihi yapıların karla bütünleşmesi, seyrine ...
Yeni il Halk Kütüphanesi hizmete açıldı
Türkiye’nin en büyük kütüphanesini inceleyen Erzurum Valisi Okay Memiş, ...
 
Özden’e Felsefeye Hizmet Ödülü
"Felsefeye Hizmet Ödülü" Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ...
Türk anası Kurmancan Datka’ya vefa
Yalçın Topçu, 19. yy. Çarlık Rusya'sının mezalimine direnerek 30 yıldan ...
Kardelen TV yılın yerel televizyonu seçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından ...
 
BEAH’tan bayrak paylaşımı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakında açılacak olan Erzurum ...
Aziziye Müftülüğü çocukları ödüllendirdi
Camiye vakit namazlarına en çok gelen 20 çocuğa hediye dağıtıldı.
ETÜ’den Kâzım Karabekir Paşa’ya vefa
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva