ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EĞİTİM
8 Kasım 2012 Perşembe - 15:10

Horasan’da MYO sevinci

Atatürk üniversitesi tarafından ilk etapta 5 bölüm üzerine Eğitim Öğretime açılan Horasan Meslek Yüksek Okulu ilçe eğitim ve ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Horasan’da MYO sevinci

NECAT KARAKAŞ
ERZURUM (İHA) - Horasan Meslek Yüksek Okulu 2012-2013 Eğitim Öğretim yılına donanımlı bir şekilde başladı. Atatürk üniversitesi tarafından ilk etapta 5 bölüm üzerine Eğitim Öğretime açılan Horasan Meslek Yüksek Okulu ilçe eğitim ve ekonomisine büyük katkı sağlıyor.
Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Horasan Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Yüksel Özdemir, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın desteğiyle bu yıl eğitim öğretime başlayan HMYO’nun ilçe eğitimine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, bu yıl eğitime başlayan okulun Türkiye’de ara eleman eksikliğinin giderilmesi açısından ihtiyaca cevap verebilecek gözde bölümleri açarak bu bölümlere öğrenci aldıklarının altını çizdi.
ÖZDEMİR’İN KONUŞMASI
Özdemir; konuşmasında, “Atatürk üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak’ın, bizlerin ve ilçe halkının çabaları sonucunda ilçeye kazandırmış olduğumuz okul bünyesinde 5 bölüme 210 öğrenci kayıt yaptırarak eğitim öğretime başladık. Okulumuzda Elektrik enerji, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Bilgisayar Programlama Programı ve Özel Güvenlik ve Koruma Programlarına olmak üzere 5 bölümde eğitim vermekteyiz. Çağımızda “Eğitim” geçmişteki yıllardan daha fazla önem kazanmış durumdadır. Çünkü sürekli değişen ve gelişen dünyanın ihtiyaçları da sürekli değişmekte ve yeni gereksinimler ortaya çıkarmaktadır. Bugün artık teknolojideki bu hızlı ilerleyiş eğitimi de bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu bağlamda okulumuz da, bu ihtiyaçları karşılamak için, Türkiye’de eğitim sistemi içinde, okulumuz üzerine düşen görevi yapmak ve gelişen dünyanın gereksinimi olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için çalışmalarına devam edecektir. Çünkü değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Bu yıl yüksekokulumuz bünyesinde açılan sivil savunma ve itfaiyecilik bölümü doğuda sadece Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmıştır. Ayrıca bu açılan bölümlerden mezun olan öğrenciler gerek özel sektörde gerekse de kamu kuruluşlarında iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacaklardır. Örnek olarak veteriner laborant ve sağlık programından mezun olacak bir öğrenci, Veteriner Hekimin olmadığı yerde, hayvan sağlığı konusunda özellikle koruyucu hekimlik alanında çalışabilirler. Veteriner hekimle ve ziraat mühendisi ile hayvan sağlığı, yetiştiriciliği, üretim ve ıslahında çalışırlar. Tarım İl Müdürlükleri, Belediyeler, Mezbahalar, Et Balık Kurumu, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda. Özel hayvan kliniklerinde ve danışmanlık kurumlarında istihdam edilirler. Bunlara ek olarak kendileri özel hayvan çiftliği kurabilirler” diye konuştu.
Horasan Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ise ilçenin Sosyal ve Kültürel açıdan ileri seviyede olduğuna vurgu yaparak Okul bünyesinde açılan pansiyon, yemekhane ve dinlenme salonlarının kendileri açısından sevindirici olduğunu belirterek yöneticilerin kendilerine her konuda destek olduklarını söylediler.
İlçedeki esnaf ise ilçeye kazandırılan okulun ilçe insanına verilmiş en büyük hizmet olduğunu dile getirerek, okulun ilçe eğitimine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirttiler.
 

 
Erzurum'dan Başkanlık sistemine destek!
 
Oltu’da Pazar düzenlemesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ Kariyer Fuarı’nda
Her seviyeden eğitim ve kariyer imkanı arayan öğrenci, mezun ve velileri ...
Kış spor eğitiminde yeni dönem
Erzurum Valiliği öncülüğünde Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ...
Eğitime projeli destek
Pazaryolu İlçesi 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nda “Güzel Evim Okulum” ...
 
Okullar 21 dalda yarışacak
Erzurum’da 21 spor branşında Okullar arası Spor Karşılaşmaları İl Birinciliği yapılacak.
İnternet kullanım haritası hazırlandı
Türk Telekom, Türkiye’nin İnternet Kullanım Haritasını Çıkardı Türk Telekom ...
ATAÜNİ seri yakaladı
Atatürk Üniversitesi Hentbol Takımı, galibiyet serisini sürdürüyor.
 
ATAÜNİ’de Ring Seferler başladı
Atatürk Üniversitesi içerisinde öğrencilerin ulaşımına katkıda bulunmak ...
Eğitimcilerden ETÜ’ye destek
Eğitim-Bir-Sen Erzurum 1 nolu Şube yönetimi Erzurum Teknik Üniversitesi ...
ATAÜNİ’de sporculara destek
Rektör Koçak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda ikinciliği ve üçüncülüğü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva