ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EĞİTİM
29 Ağustos 2012 Çarşamba - 11:37

Horasan MYO’da kayıt süreci

Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu öğrenci almaya başladı.

Horasan MYO’da kayıt süreci

NECAT KARAKAŞ
ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu öğrenci almaya başladı.
Horasan MYO Müdürü ve aynı zamanda Atatürk üniversitesi Fen Edebiyat Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Özdemir, Horasan’a hem eğitim hem de ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak olan Meslek yüksek Öğretim Okulu olarak öğrenci kayıtlarına başladıklarını açıkladı.
Doç. Dr. Yüksel Özdemir, açıklamasında bu yıl 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı başlangıcında Elektrik enerji bölümüne yerleştirilen öğrencilerin kayıtlarının 3-7 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Bilgisayar Programlama Programı ve Özel Güvenlik ve Koruma Programlarına ilk kez ek yerleştirme ile öğrenci alımı yapılacağını dile getiren Özdemir, “Horasan Meslek Yüksekokulu 2012-2013 eğitim öğretim yılında yeni açılan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Bilgisayar Programlama Programı ve Özel Güvenlik ve Koruma Programlarına ilk kez ek yerleştirme ile öğrenci alımı yapacaktır. Çağımızda “Eğitim” geçmişteki yıllardan daha fazla önem kazanmış durumdadır. Çünkü sürekli değişen ve gelişen dünyanın ihtiyaçları da sürekli değişmekte ve yeni gereksinimler ortaya çıkarmaktadır. Bugün artık teknolojideki bu hızlı ilerleyiş eğitimi de bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu bağlamda okulumuz da, bu ihtiyaçları karşılamak için, Türkiye’de eğitim sistemi içinde, okulumuz üzerine düşen görevi yapmak ve gelişen dünyanın gereksinimi olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için çalışmalarına devam edecektir. Çünkü değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Bu yıl yüksekokulumuz bünyesinde açılan sivil savunma ve itfaiyecilik bölümü doğuda sadece Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmıştır. Ayrıca bu açılan bölümlerden mezun olan öğrenciler gerek özel sektörde gerekse de kamu kuruluşlarında iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacaklardır. Örnek olarak veteriner laborant ve sağlık programından mezun olacak bir öğrenci, Veteriner Hekimin olmadığı yerde, hayvan sağlığı konusunda özellikle koruyucu hekimlik alanında çalışabilirler. Veteriner hekimle ve ziraat mühendisi ile hayvan sağlığı, yetiştiriciliği, üretim ve ıslahında çalışırlar. Tarım İl Müdürlükleri, Belediyeler, Mezbahalar, Et Balık Kurumu, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda. Özel hayvan kliniklerinde ve danışmanlık kurumlarında istihdam edilirler. Bunlara ek olarak kendileri özel hayvan çiftliği kurabilirler” diye konuştu.
03 Eylül 2012 - 07 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenci kayıtlarının Atatürk Üniversitesi Rektörlük Binasında yapılacağını belirten Özdemir, öğrencilerin kayıt yaptırabilmeleri için geldiklerinde mağdur olmamaları ve kayıtlarını aksatmamaları konusunda dikkat etmeleri gereken hususları şöyle sıraladı.
“İşlemler için öğrencinin bizzat başvurması gerekmektedir. Posta yolu ile kayıt yapılmayacaktır.
Katkı payının birinci taksitini yüksekokul numaranızı belirterek bulunduğunuz yerdeki Vakıfbank şubelerine yatırabilirsiniz. (Konu ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararına bağlı olarak gerekli düzenlemeler ayrıca yapılacaktır.)
Kayıt işlemi sırasında Lise diplomasının aslını Üniversitemize teslim edeceğinizden, daha sonra yapacağınız kredi ve burs başvurularında kullanmak üzere yeterli sayıda diploma fotokopisini yanında bulundurmanız uygun olacaktır.
Kayıt için mezuniyet belgesinin (Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi) aslının ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu belgenin onaylı da olsa örneği kabul edilmez.”

 
Öztürk’e ‘10 numara’ şikayet
 
Yüksel ilham kaynağı oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
biri. 10 Ekim 2012 Çarşamba 14:23

önce öğrenciler için kalacak bir yer ayarlayın da sonra okulu acın. öğrencileri zor durumda bırakmak sizleri pek ilgilendirmiyor sanırım.

Yorumu oyla      8      4  
Hüseyin Akyılmaz 7 Ekim 2012 Pazar 01:06

Hocam Ben yenı Kayıt Olucamda Özel Guvenlık ve Korumaya Yanlız 3 ve 7 eylul arası yazıor gecmı kaldım.. cunku daha cuma gunu açıklandı sonuclar bu kadar hızlı yetısmem mumkun degıl buyuk bı ıhtımalle pazartesı çıkacam yola ben sun g.antepden gelıorum..cvb verırsenız sevınırım

Yorumu oyla      6      4  
Hikaye anlatmayın 2 Eylül 2012 Pazar 03:15

Hocam senin fizik bölümüne kac ögrenci girdi ki sen Horasan a katkı saglayacaksın. Once kendi ogrencilerinize bir katkinizolsun. laf laf laf....

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koçak’tan tercih teşekkürü
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2012-2013 eğitim ...
Atatürk Üniversitesi rekora gidiyor
Atatürk Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 90 bini aştı
Gelecekleri için yarıştılar
Erzurum’da düzenlenen özel yetenek sınavlarında atletizm branşında koşan ...
 
BESYO sınavında rüzgar sürprizi
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu (BESYO) için düzenlenen ...
ERZİMDER’den nostalji
Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER ...
Koçak’tan Alatarla övgüsü
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, köylülerine yönelik ...
 
Öğrenciler buz sporlarıyla tanıştı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" ...
Vanlı öğrenciler Erzurum turunda
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Seyyah” projesi kapsamında ...
Avrasya Kültür Sempozyumu başladı
Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) başkanlığında, Ahlat Belediyesi, İstanbul ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva