ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>TÜRKİYE
26 Şubat 2021 Cuma - 06:00

Hocalı Şehitlerine vefa

Şentop, “‘Hocalı Katliamı’ 20. yüzyılın sonunda dünyada gerçekleşen en korkunç olaylardan biridir. Ancak Hocalı katliamından sorumlu Ermeniler ve liderleri, tüm itiraflara rağmen dünya kamuoyu karşısında hala bu soykırımı savunabilmektedirler” dedi.

Hocalı Şehitlerine vefa

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “‘Hocalı Katliamı’ 20. yüzyılın sonunda dünyada gerçekleşen en korkunç olaylardan biridir. Ancak Hocalı katliamından sorumlu Ermeniler ve liderleri, tüm itiraflara rağmen dünya kamuoyu karşısında hala bu soykırımı savunabilmektedirler” dedi.
Hocalı katliamının 29. yıl dönümü dolayısıyla Azerbaycan Büyükelçiliği katkılarıyla TBMM Halkla İlişkiler binasında resim sergisi açıldı.
TBMM Başkanı Şentop, yaptığı konuşmada, Rus gazeteci Romanov’un kitlesel kırımın yaşandığı Hocalı’yı anlattığı ‘Ben Savaşı Çekiyorum’ adlı kitabındaki sözlerle başladı. Şentop, “’Bu nasıl bir ulusal bağımsızlık hareketiymiş. Tanrım? Ben helikopterin camından bakıyordum ve gördüğüm, bu insanlık dışı, dehşet verici manzara gerçek anlamda beni hayretler içinde bırakıyordu. Karın eridiği dağ yamacının gölgesinde, sararmış otların üzerinde insan cesetleri bulunuyordu’. 29 yıl önce, 26 Şubat 1992’de, insanlık tarihinin gördüğü en acımasız katliamlardan birisi Karabağ- Hocalı’da gerçekleşti. Yüreklerimizi dağlayan bu acı hadisede kaybettiğimiz kardeşlerimizi bu yıl da yâd etmek için bir araya geldik. Bizler onların şerefli bir sonla Rablerine kavuşarak şehitler arasına karıştıklarına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Azerbaycan halkına yapılan katliamı meşrulaştırmaya çalışanların tarih ve hukuk önünde hesap verene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Şentop, “11 bin 356 kişinin yaşadığı Hocalı’daki katliamı gerçekleştiren, Ermenistan'ın ve 366. Motorize Piyade Alayı'nın komutanı olan Sarkisyan, verdiği bir röportajda o günlerden şu şekilde bahseder: ‘Azerbaycanlılar, Ermenilerin sivil halka karşı katliam yapmayacağını düşünmekteydiler. Biz bunu Azerbaycanlılara şaka yapmadığımızı göstermek amacıyla ibret olsun diye yaptık’. ‘Şaka yapmadığımızı göstermek için yaptık’ diyecek kadar vicdanları kararmış, insanlıklarını kaybetmiş bu katliam sorumluları er ya da geç adaletin karşısında hesap verecektir. Bu elim katliam sonrası cesetler üzerinde yapılan incelemelerde insanların birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu; kulak, kafa, burun gibi çeşitli uzuvların vücutlardan kesilerek ayrıldığı görülmüştür” şeklinde konuştu.
Şentop şöyle konuştu:“Evet bu katliamı, bu soykırımı dünyaya duyurmak, Azerbaycan’ın haklı davasında yanında olmak gerekiyor. ‘Hocalı Katliamı’ 20. yüzyılın sonunda dünyada gerçekleşen en korkunç olaylardan biridir. Ancak Hocalı katliamından sorumlu Ermeniler ve liderleri, tüm itiraflara rağmen dünya kamuoyu karşısında hala bu soykırımı savunabilmektedirler. Sözde insan hakları savunuculuğu yapan devletler, ölen canlar Müslümansa ve hele bir de Türk ise hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar. Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmesine rağmen uluslararası camia tarafından görmezden gelinen ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu vahşetin acısını Türkiye olarak her zaman yüreğimizde hissediyoruz. Ve bu katliamın uluslararası arenada da gündemde tutulması için çalışıyoruz. Azerbaycan ve Türkiye’nin çabaları ve girişimleriyle Meksika, Pakistan, Kolombiya, Çekya, Bosna Hersek, Peru, Honduras, Sudan, Slovenya, Ürdün, Guatemala, Cibuti, Paraguay, Panama, Romanya ve Sırbistan başta olmak üzere bir kısım ülkeler Hocalı’da yapılan katliamı ‘soykırım’ olarak tanımışlardır.”
Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Hocalı anmasını Azerbaycan zaferinden sonra düzenlediklerini söyleyerek, “Bu hakkın ve adaletin zaferidir. Türkiyemiz her zaman haklının, adilin ve mazlumun yanında olmuştur. O açıdan bugün Azerbaycan ve Türk bayrakları işgalden kurtarılan topraklarımızda yan yanadır. Bu da Azerbaycan ve Türkiye’nin ‘tek millet, iki devlet’ olarak dünyaya verdiği bir mesajdır” ifadelerini kullandı.

 
Uzlaştırmada başarı rekoru
 
Katillere lanet, Şehitlere rahmet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Cumhur İttifakı yoluna devam edecektir’
Erdoğan, ‘Ne yaparsanız yapın bilesiniz ki, bu Cumhur İttifakı, bu AK ...
‘Erdoğan: ‘Milletin emanetini yere düşürmedik’
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı, Ardahan, ...
‘Gereken adımları atmaktan çekinmeyiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl daha önce gerektiğinde kimseye bakmadan ...
 
Erdoğan’dan öğretmen adaylarına müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin ...
Erdoğan’dan tarihi vurgu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Son dönemde de, Türk-Amerikan dostluğunun ciddi ...
2021 Yılı Ahi Evran Yılı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" olarak ...
 
TBMM kabul etti
Uzman erbaşları ilgilendiren hükümleri içeren Kanun Teklifi kabul edildi.
‘Mücadelemizi milletimizle birlikte yürütüyoruz’
Erdoğan, 'Terörün başını ezene bu ülkede terör sorununu kökten çözene ...
‘Tarihimizi bizim kılan Türkçemizdir’
Erdoğan, 'Kendi anadilini en doğru ve güzel şekilde konuşamayan bir toplum, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva