ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>GUNCEL
26 Ocak 2016 Salı - 13:53

Hizmet yolunda canlarını hiçe sayıyorlar

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle kapanan binlerce kilometre yolu açmak için gece, gündüz mesai mefhumu dinlemeyen Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü çalışanlarının karla mücadelesini İHA ekibi 24 saat takip etti.

Hizmet yolunda canlarını hiçe sayıyorlar

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle kapanan binlerce kilometre yolu açmak için gece, gündüz mesai mefhumu dinlemeyen Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü çalışanlarının karla mücadelesini İHA ekibi 24 saat takip etti. İstanbul'da 3, Erzurum'da 1 mesai arkadaşlarını kaybeden karayolları ekipleri, vatandaşların kapanan yollarda mağdur olmamaları için çoğu zaman kendi canlarını tehlikeye atıyor.

Bölge merkezi Erzurum'da bulunan Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar ve tipi nedeniyle kapanan yolları yeniden ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ediyor. Yüzölçümü geniş olan doğuda ağır kış şartlarına adeta meydan okuyan işçiler vardiya usulü, çoğu zaman günlerce evlerine gitmeden yolların açılması için mesai yapıyor. İHA ekibine kapılarını açarak 1 gün yanlarında konuk eden Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yapılan çalışmaları, yaşadıkları zorlukları, başlarından geçen anılarını anlattı.

2010 yılında Erzurum'un Çat ilçesi ile Bingöl arasında yol açma çalışması yaptığı sırada iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucu 3 çocuk babası Muammer Yalçın'ı kaybettiklerini, geçtiğimiz aylar içerisinde de İstanbul Ümraniye'de kar temizliği yapan 3 arkadaşını otomobilin çarpması sonucu şehit verdiklerini belirten karayolları ekipleri, yaşanan acıların hala yüreklerini sızlattığını kaydetti.

"KAR TİMLERİ VATANDAŞLAR MAĞDUR OLMASIN DİYE KENDİ CANLARINI HİÇE SAYIYOR"

Çoğu zaman tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfır metreye düştüğü yollarda, yolda kalan vatandaşların donmaması için hemen yardıma koştuklarını ve tehlikeler atlattıklarını belirten Ekip Şefi Hüseyin İbiş, "Bölgede kar ve tipi nedeniyle yollar kapanıyor. Tedbirsiz yola çıkan sürücüler yollarda kalıyor. Donma tehlikesi geçiriyorlar. 159 hattına gelen ihbarlar üzerine yola koyuluyoruz. Bölgenin ölü noktalarında telefon hatları çekmiyor. Metrelerce kar oluyor bazı noktalarda. Tipi de esince yollar kapanıyor. Gözümüzün görmediği yollarda ilerleyip, yol açarak insanlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Birçok arkadaşımız kendi canını tehlikeye atarak vatandaşın canını kurtarmak için seferber oluyor" dedi.

"40 YIL GEÇSE ÇIĞ ALTINDA KALAN MESAİ ARKADAŞIMI UNUTAMAM"

2010 yılında Çat'ta birlikte çalışırken çığ altında kalan mesai arkadaşını 40 yıl geçse de unutamayacağını söyleyen greyder operatörü Fikret Çiloğlu, "Birlikte aynı ekmeği paylaştığım Muammer Yalçın ile o güzergahta yol açma çalışması yapıyorduk. Ben önde o arkamdaki iş makinesindeydi. Göz gözü görmüyordu. Bir süre sonra jandarma beni aradı ve dedi ki sizin araca çığ vurmuş. Ben de öyle bir şey olmadığını söyledim. Daha sonra jandarma bir daha aradı ve arkamdan gelen Muammer Yalçın'ın idaresindeki kepçenin üzerine çığ düştüğünü söylediler. Dönüp gittiğimde kepçenin üzeri tamamen çığla kaplanmış sadece tekerlekleri görünüyordu. Arkadaşım karların içerisinde boğulmuştu. Bu acıyı 40 yıl geçse unutamam" diye konuştu.

"İSTANBUL'DA HAYATINI KAYBEDEN 3 ARKADAŞIMIZ UNUTULMAYACAK"

Karayolları ekiplerinin çok zor şartlar altında çalışarak vatandaşa hizmet sunduklarını belirten sürücü operatörü Adem Kaplan ise, "İstanbul'da 3 arkadaşımızı şehit verdik. Bazı insanlar üzerinde karayolları yeleği bulunan, reflektörlü yönlendirmelerimize riayet etmiyorlar. Bizler sizlere hizmet için gece gündüz çalışırken umursamaz bazı insanlar kendi kurallarını koymaya çalışıyorlar. Saygı göstermiyorlar. Kapalı yoldan ısrarla gitmek istiyorlar. Bu kural tanımazlıklardan ötürü İstanbul'da 3 arkadaşımızı yitirdik. Bunlar bizim acı kayıplarımız" dedi.

"KARAYOLLARI EKİPLERİNİN SOĞUK HAVAYA KARŞI DOPİNGİ HELVA"

Soğuk kış günlerinde sıcak doping olarak helva tükettiklerini kaydeden Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerinden İsmet Sağlar, Ömer Emre Yeler, İdris Bingöl ve Abdullah Ateş, "Yaylasu Bakımevinde çay ve helva tüketimi en fazla olan gıdalar. Helva bizi sıcak tutuyor. Saatlerce kapalı yolların açılması sırasında direncimizi yüksek tutuyor" şeklinde konuştu.

"TÜM EKİP ARKADAŞLARIM CANSİPERANE ÇALIŞIYOR"

Bölgede sorumluluk alanlarının yüz ölçüm olarak oldukça geniş olduğunu kaydeden Karayolları 12. Bölge Müdürü Turgut Aydın, "7 - 24 mesai halindeyiz. Özellikle kış aylarında kar ve tipiden dolayı kapanan yolları açmak için yoğun çaba harcıyoruz. Ekip arkadaşlarım, ekipmanlarıyla cansiperane çalışıyorlar. Üzücü olaylar bizleri derinden yaralıyor. Çat'ta ve İstanbul'da şehit olan arkadaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kaydetti.

Öte yandan İHA'nın Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerini 1 günlük takibinde 10 köy yolu ulaşıma açıldı, yolda kalan bazı araçlar kurtarıldı.

 
Aile Eğitiminde Erzurum farkı
 
Abdulhakimoğulları’na yeni görev
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelli ve hamilelere kar izni
Erzurum’da kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamilelere iki gün izin verildi.
Dar gelirlilere digital kartlı destek
Büyükşehir Belediyesi, sosyal yoksullukları tespit edilen ailelere dijital ekmek kartı dağıttı.
Zil, ASP vizyonunu paylaştı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Şermin Zil, Palandöken ...
 
Termalspor Rize maçını farklı kazandı
Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Rize Gençlikspor Kulübünü Aziziye Spor ...
Altıparmak: ‘Erzurum marka oluşturmak zorunda’
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, şehir olarak marka yaratmak zorunda olunduğunu söyledi.
Snowtrack'lı karne yolculuğu
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü ve kardan dolayı köy ve mezra yollarının ...
 
Erzurum STK'ları tek yürek
Erzurum’da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ortak basın açıklamasıyla teröre tepki gösterdi.
Havuzbaşı’nda Milli Damga
Erzurum'da dondurulan süs havuzundan oluşturulan Türk Bayrağı, görenleri hayran bıraktı.
Vali Güzeloğlu: ‘Erzurum bir sevdadır’
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Erzurumlular Derneği’ne konuk oldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva