ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
19 Nisan 2015 Pazar - 05:27

‘Hizmet sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Biz milletimize hizmet sevdamızdan asla vazgeçmeyecek aziz milletimizle birlikte yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

‘Hizmet sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm dünyaya ve bilhassa da Ermenilere sesleniyorum. Bu meseleyi tarihten kopartarak siyasi amaçlara alet etmek en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu meselenin Ermenileri korumakla uzaktan yakından alakası olmadığını biliyoruz” dedi.

Kocaeli’nde toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen hafta biliyorsunuz AP’de 1915 ermeni tehcirinin 100. yılını bahane ederek yeniden ve daha güçlü şekilde ülkemize saldırmaya milletimizi karalamaya başladılar ve Papa Fransuva böyle bir ithamda da bulundu. Gerçi hemen cevabını verdik. Şimdi yaptıkları yanlışı düzeltmeye çalışıyorlar. Daha Papa yanlışının düzeltmeden bu defa Avrupa Parlamentosu benzer bir hezeyanı sergiledi. Avrupa ülkelerinin bir kısmında da benzer hezeyanlara şahit oluyoruz. Avrupa Parlamentosu böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar. Kazakistan’a giderken de söyledim. Bir kulağımızdan girer öbür kulağımızdan çıkar. Buradan tüm dünyaya ve bilhassa da Ermenilere sesleniyorum. Bu meseleyi tarihten kopartarak siyasi amaçlara alet etmek en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu meselenin Ermenileri korumakla uzaktan yakından alakası olmadığını biliyoruz” diye konuştu.

“BU İŞTEN ERMENİLER ÇOK ZARARLI ÇIKAR”

Türkiye’de yaklaşık 40 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeni yaşadığını ifade eden Erdoğan, “Ülkemizde misafir ettiğimiz Ermeniler var. Biz onların ev sahipliğini yapıyoruz. Siz bunları görmüyor musunuz vicdansızlar nasıl oluyor da bu açıklamaları yapıyorsunuz. Biz bununla zarar etmeyiz. Biz insani ve vicdani görevini yapıyoruz. Van gölü Aktamar adasında Ermeni Ortodoks kilisesini restore ettirerek dünya Ermenilerinin ibadetine açan biziz. Nasıl oluyor da siz böyle bir adım atıyorsunuz. Tamamen siyasi amaçlarla tamamen Türkiye’ye yönelik hasmane bir yaklaşımlar yürütülen bu kampanyadan hiçbir şey çıkmaz. Yel kayadan ne götürebilir ki. Ama bu işten Ermeniler çok zararlı çıkar. Bu milletin Anadolu coğrafyasında en sorunsuz yaşadığı millet Ermeniler olmuştur. Ermeniler ne zaman bugünkü bu soykırım iddialarını öne sürenlerin oyununa gelmiş ve tahrikine kapılmıştır. O zaman dostluk bozulmuştur” dedi.

“BİZİM ERMENİLERLE BİR SORUNUMUZ YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’de göçmen ve kaçak olarak yaşayan 80 bin Ermeni olduğunu belirterek, “Bizim bir düşmanlığımız olsa onlara evet demezdik. Şu anda gidiniz Samatya’ya, Kocamustafapaşa’ya oralarda beraberce birlikte yaşadıklarını görürsünüz. Türkiye hangi coğrafyadan olursa olsun. Sıkıntısına buradan derman arayan her millete yaptığı gibi Ermenilere de sırtını dönmemiştir. Bizim Ermenilerle bir sorunumuz yoktur. Ülkemizdeki Ermenliler diğer vatandaşlarımızın sahip olduğu tüm haklardan eksiksiz şekilde yararlanıyor. Bizimle ve kardeşlerimizle sorunu olan Ermeni diasporasına ve Ermeni devletine defalarca el uzattık. Ama Ermenistan diasporanın ve diğer ülkelerin lafından çıkamadığı için dostluğumuz sağlanamadı. Ermenistan soykırım iddiaları ve Karabağ’ın işgali konusunda olumlu yaklaşımda bulunanı haklı gösterdiği halde onlar Azerbaycan’ın hukukunu tanımadılar. Soykırım meselesini siyasallıktan çıkarıp tarihçilerin konusu haline getirdiğimizde konu kendiliğinden çözülecektir. Bizim duruşumuz bu kadar net bu kadar açık. Ama karşımızda çok farklı niyetlerle hareket eden bir kesim var. Özellikle 7 Haziran için sesleniyorum. Ermeniler bu meselede adeta Türkiye karşıtı cephenin bir piyonu durumuna düşürülmüş durumda. Biz bu çağrımızda Ermenilere kendi iradelerine sahip çıkma şansı veriyoruz. Türkiye vefalı bir ülkedir. Dostlarına sahip çıkma konusunda Türkiye gibi örnek olan çok az ülke vardır. Ben Ermenilere sesleniyorum. Şayet Burada ABD, Rusya, Fransa üzerlerine düşen görevleri halen yapmadı” diye konuştu.

“BU UCUZ SİYASETE TÜRKİYE’NİN PRİM VERMEMESİ LAZIM”

Arşivlerin açtıklarını belirten Erdoğan, “Avrupa bile arşivleriniz açın diyor. Bizim arşivler zaten açık. Gelsinler değerlendirsinler. Bu mesele zaten kendiliğinden çözülecek. Terör örgütü güdümünde hareket eden siyasi partinin genel başkanı çıkmış bu Ermeni iddialarına iftiralarla sahip çıkıyor. Kendisi bir dönem Vandalların sözcülüğünü yapıyordu. Şimdide Vatikan’ın sözcülüğüne soyunmuş. Bunlar kendi vatanlarına milletlerine bu kadar yabancılar. Sözcülüğüne soyundukları o yalanların ne asıl sahiplerine ne de onlara bir faydası olmaz. İşte parlamento başkanımız grup başkanlarını ortak bir bildiriyle Avrupa Parlamentosuna cevap vermeye davet ediyor. 3 partimiz buna imza atıyor ama terör örgütünün temsilcisi konumunda olan parti bunu imzalamıyor. Buradan Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Hani bunlar Türkiye’nin partisiydi. Hani Türkiye’yi temsil ediyorlardı. Bu ucuz siyasete Türkiye’nin prim vermemesi lazım. Önce terör örgütünün katlettiği 10 binlerce insanın hesabını vermek zorundalar. Ondan sonra çıksınlar demokrasi desinler. Ondan sonra özgürlük desinler. Aksi takdirde kendi meşruiyetlerini sorgulanır hale getirirler” dedi.

"PARALEL YAPIYLA İÇERİDE VE DIŞARIDA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için başkanlık sisteminin şart olduğunu söyledi.

Kocaeli’nde toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine odaklanarak yeni Türkiye yolunda yoluna devam ettiğini ifade etti. Erdoğan, “Artık dünya ülkeleri arasında en ileri ülkelere baktığımız zaman sistemde bir değişime gitmişler. Bakıyorsunuz ki başkanlık sistemi ile yönetiliyorlar. Daha seri karar alabilmek süratle neticeye ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak amacıyla bunu bizler de yapmalıyız. Bu adımı atabilmek için yeni Türkiye hedefinde yeni anayasa ve bunun içerisinde de başkanlık sistemi şart. Bunun için ben 400 milletvekili verin ve şu başkanlık sistemini parlamentoda çözelim dedim. Bazıları 400 ile bu olmaz diyorlar. Kardeşlerim 367 milletvekili bunun için yetiyor. 400 olursa ne ala. Olmazsa referandum. Ve inanıyorum ki benim halkım kalkacak ve bu referanduma evet diyecektir. Başkanlık sistemi noktasında artık çeşitlilik veyahut çok başlılık sistemin içerisinde olmayacak ve bize de zaman kaybettirmeyecek. Ben bu ucuz siyaseti karşımızdaki bazı muhalif çevreler lütfen artık bıraksınlar. Bunlar Türkiye başkanlık sistemine geçerse koalisyonlarda bile yer alma şanslarının olmayacağını görüyorlar. Bunun için buna karşı çıkıyorlar. Hodri meydan. Çıkın. Ben Cumhurbaşkanı olarak A, B C partisi demiyorum. Ben başkanlık sistemi için, bunu değiştirecek kim olursa olsun ona sahip çıkalım diyorum” dedi.

“BU BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN DENETİMDEN UZAK OLMAYACAKTIR”

Erdoğan, eski Türkiye’nin geride kaldığını ifade ederek, “Parlamenter sistemin en önemli zayıflığı güven ve istikrar ortamını tehdit etmesidir. Biz tek başımıza iktidar olmanın avantajını kullanarak güven ve istikrar ortamını ülkemizde tesis ettik. Bu başkanlık sistemi ile Türkiye hiçbir zaman denetimden uzak olmayacaktır. Parlamento iyi olacaktır. Ve bu parlamento başkanı da yönetimini de yine denetleyecektir. Başkanlığa talip olan kişide önünde 5 yıllık bir süre olduğunu biliyor ve tüm planı ve programını da ona göre yaparak ekibini de buna göre koyuyor. Türkiye’nin 12 yılda 3 kat büyümesi cumhuriyetin tamamında yapılanların kat be kat üstünde biz hizmetin ortaya koyulması bu güven istikrarı kanıtlar niteliktedir” diye konuştu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı rahmetle anan Erdoğan, “Dün merhum Turgut Özal’ın rahmeti rahmana kavuşmasının 22. yıldönümüydü. Ben kendisini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Milletimize vatanımıza hizmetleri çok olmuştur. Özal’a karşı çıkanlar ona hakaret edenler, sivil diktatör diyorlardı Özal’a, bugün aynısını bana söylüyorlar. Ne derlerse desinler. Biz milletimize hizmet sevdamızdan asla vazgeçmeyecek aziz milletimizle birlikte yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

195 tesisisin açılışı sırasında Paralel yapıyla mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “ Kula kulluk yok. Paralel yapıyla nasıl mücadele ettiysek yine mücadele edeceğiz ister yurt içinde ister yurt dışında” şeklinde konuştu.

 
Üniversitelilerden Ermeni yalanlarına tepki
 
Siyasetimizin odağı insan onuru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Anlamlıdır bizim kardeşliğimiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Değerli Cumhurbaşkanı Nazarbayev’le ...
Bakan Eroğlu'ndan Erzurum hatırlatması
Ermeni komitecilerin Erzurum'da, Erzincan'da, Trabzon'da, Van'da yaptıklarını ...
'Aldıkları kararlar yok hükmündedir'
Erdoğan, ‘Soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak bir ...
 
‘Sivil anayasa önceliğimiz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhuriyetimizin ...
‘Kimse bu milletin tarihini sorgulayamaz’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Papa Francis’in Ermeni ...
Güllüce’yle bir ilk
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir arşiv müzesi kuracaklarını ...
 
‘Ya Allah, Ya Bismillah..’
100 maddeden oluşan Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni okuyan Davutoğlu, "Bismillah ...
‘Soykırım diye bir lekemiz yok’
Erdoğan, Papa’nın 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” sözünü kullanması ...
‘Papa'yı kınıyor ve uyarıyorum’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tarihçilerin işini siyasetçiler, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva