ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
13 Şubat 2014 Perşembe - 04:30

‘Hizmet hızımızı kesemeyecekler’

Erdoğan, kendilerini gereksiz tartışmaların içine çekmeye çalışanların boşuna uğraştığını belirterek, “Bu ülke çok ihmal edildi. Bu ülkenin önünü çok kestiler. Şuanda hızımızı kesmeye çalışıyorlar. Kesemeyecekler. İnanıyoruz, inandığımız için üstünüz ve bunu da başaracağız” dedi.

‘Hizmet hızımızı kesemeyecekler’

TÜRKER BEKTAŞ - ENİSE YAPAR
 ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerini gereksiz tartışmaların içine çekmeye çalışanların boşuna uğraştığını belirterek, “Bu ülke çok ihmal edildi. Bu ülkenin önünü çok kestiler. Şuanda hızımızı kesmeye çalışıyorlar. Kesemeyecekler. İnanıyoruz, inandığımız için üstünüz ve bunu da başaracağız” dedi.
 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından tamamlanan “Batıkent-Sincan Metro Hattı” hizmete açıldı. Sincan Harikalar Diyarı Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenen açılış törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Beşir Atalay ve Emrullah İşler, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yasin Aktay ve Salih Kapusuz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İlk etapta yeni metromuz Batıkent'ten aktarmalı olacak. Batıkent-Sincan ulaşım süresi 35 dakika olacak. Kısa zaman sonra aktarma kaldırılacak, bu süre 30 dakika hatta daha da altına düşmüş olacak" dedi.
TARİHİ GÜN
Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada, bugün Ankara için yine tarihi bir gün ve anın yaşandığını belirterek, "Bu tarihi anı bizimle paylaşan İspanya Başbakanı değerli dostum Rajoy ve heyetine şahsım ve milletim adına yürekten şükranlarımı sunuyor, 'Sincan'a hoşgeldiniz' diyorum. Konuşmamın hemen başında özellikle Medeniyetler İttifakı Projesi’nde beraber dünya barışını tesiste mimarı olduğumuz bu adım sebebiyle İspanya ile olan birlikteliğimiz her geçen gün artarak devam ediyor. Şu anda bu projemize dünyada 135 civarında ülke kurum ve kuruluş destek veriyor. Bu ne denli doğru bir yolda olduğumuzu göstermesi bakımından çok önemli. Şimdi böyle önemli bir projede, bu büyük ulaşım projesinde de İspanya'yla birlikteyiz. Ankara metrolarını başlatan ve belli bir aşamaya kadar getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ve değerli İl Başkanımız Melih Gökçek Bey'e, metroyu tamamlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza ve değerli mesai arkadaşım yaklaşık 11 yıl beraber çalıştığımız Binali Yıldırım Bey şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. Temenni ederim ki 30 Mart'tan sonra İzmir'in belediye başkanı olarak İzmir’imize de beklenen eserleri üretir. Lütfi Elvan Bey’e, emeği geçen mimarlar, mühendis, tüm işçi kardeşlerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Bugün Ankara'da bir büyük özlemi sonlandırıyor. Ankara'da üç koldan ilerleyen metro hatlarından Batıkent-Sincan hattını bugün hizmete alıyoruz. Bu hattın 11 ay öne çekilmiş olması, bir inancın, azmin, gayretin neticesidir. Azmettiğiniz, inandığınız zaman başarılı olursunuz. Biz, bunun ispatını yapmış durumundayız. Hayırlı olsun diyoruz" dedi.
HAYIRLI OLSUN
 Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 "Yine değerli belediye başkanın ifade ettiği gibi önümüzdeki ayda Kızılay-Çayyolu hattını 10 ay erken açıyoruz. Keçiören ilçesine metro var. Onun da çalışmaları devam ediyor. Yıl sonunda inşallah Keçiören metrosunun test sürüşlerine başlayacak. 2015 içinde Keçiören metrosunu hizmete alacağız. Çayyolu ve Keçiören'i açtığımızda Ankara'daki ray hattı uzunluğunu 67,5 kilometreye çıkartmış olacağız. Kızılay'dan Esenboğa'ya, gara giden metro hattı projemiz var. Biz laf üretmeyiz icraat üretiriz. İnşallah Ankara'yı ulaşımda bir Avrupa başkenti konumuna yükseltmiş, ulaşımda da örnek bir şehir haline eriştirmiş olacağız. İlk etapta yeni metromuz Batıkent'ten aktarmalı olacak. Batıkent-Sincan ulaşım süresi 35 dakika olacak. Kısa zaman sonra aktarmayı kaldırılacak, bu süre 30 dakika hatta daha da altına düşmüş olacak. Sincan'dan Kızılay'a ulaşımın geçmişte ne büyük bir meşakkat olduğunu biliyorum. Belediye Başkanımdan bir şeyi rica edeceğim, 'Artık bu metro hatları üzerinden istasyon noktalarında muhakkak katlı otoparkları yapalım. Bunlarda vatandaşlarımız gelsin aracını oraya park etsin. Ondan sonra hemen raylı sisteme intikal ve yürüyerek gelsin gitsin. Şimdi İstanbul'da da bunun projelendirme çalışmaları yapıyor. Böylece vatandaşım evinden çıktığı zaman ben şu kadar dakikada şuraya ulaşacağım' deme şansını yakalayacak. Sincan-Eryaman artık birçok sıkıntıyı bu vesileyle aşıyor. Kısa zamanda işinden evinden ulaşma şansını yakalıyor."
DURMAK YOK YOLA DEVAM
Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü İstanbul’da büyük bir açılış töreni gerçekleştirdiklerini, 20 kavşak ve yol noktasının açılışını yaptıklarını dile getirdi. İstanbul’da yine metro hattının temelini attıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Aynı gün 201 adet Erguvan otobüsü hizmete aldık. Kardeşlerim bugün de Ankara’da bu metronun açılışını yapıyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz” dedi.
“NE YAPARSANIZ YAPIN BİZ VAZİFEMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Ankara’ya kapanıp kalan bir hükümet olmadıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, hep yollarda olduklarını, hep koşturduklarını ve çalıştıklarını söyledi. 11 yıl boyunca sanal tartışmalarla, gereksiz çekişmelerle laf üreterek ülkenin gündemini, milletin gündemini ıskalamaktan özenle kaçındıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ankara’nın, Ankara’daki devlet dairelerinin koridorlarında kaybolan bir hükümet olmadık. Ülkenin ve milletin enerjisini, kaynaklarını ve potansiyelini siyasi gerilimlere heba eden bir hükümet olmadık. Ankara’ya kapanıp kalan, Ankara’dan dışarıya çıkamayan diğer 80 vilayete, dünyaya kendisini kapatan bir hükümet olmadık. Biz Ankara’yı tam anlamıyla bir başkent konumuna yükselttik. Ankara’yı Türkiye’nin kalbi konumuna yükselttik. Ankara’yı dünya barışına katkıda bulunabilen bir başkent konumuna yükselttik. Mazlumların, mağdurların, çaresizlerin başkenti konumuna yükselttik. 11 yıl boyunca gereksiz münakaşaların, gereksiz gerilimlerden nasıl uzak durup millete hizmet ürettiysek bugünde, yarında millete hizmet üretmenin mücadelesini vereceğiz. Şuanda bizi gereksiz tartışmaların içerisine çekmek isteyenlere sesleniyorum; boşuna uğraşmayın bizi bu tartışmalara çekemeyeceksiniz. Bizi yavaşlatamayacaksınız. Bizi engelleyemeyeceksiniz. Bizi milletimize hizmetten alıkoyamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın biz vazifemizi yapmaya devam edeceğiz.”
Ankara Etlik ve Bilkent’te şehir hastanelerinin yapımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, “Fakat çok enteresan her türlü adımı attık, temel attık birde baktık arkadan Etlik’teki şehir hastanemizle ilgili yürütmeyi durdurma geldi. Anlamak mümkün değil. Yani bunlarla uğraşmaktan maalesef yolumuza devam etmekte engelleniyoruz. Şimdi yeniden yasal düzenleme yapacağız bu şehir hastanesini yapmak için. Öyle veya böyle milletimize hizmetten bizi alıkoyamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın. İşte Etlik burada. Şuanda bütün dozerler, bütün kamyonlar şantiyenin içinde duruyor. Yazıktır. Günahtır” diye konuştu.
“İNANIYORUZ, İNANDIĞIMIZ İÇİN ÜSTÜNÜZ”
Kendilerinin bütün bu yapılanlara karşı sabrettiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, sabretmeye devam edeceklerini, bir taraftan da yola devam edeceklerini aktardı. Erdoğan, “Çünkü, bu ülkede yapmamız gereken çok şey var. Bu ülke çok ihmal edildi. Bu ülkenin önünü çok kestiler. Şuanda hızımızı kesmeye çalışıyorlar. Kesemeyecekler. İnanıyoruz, inandığımız için üstünüz ve bunu da başaracağız. İnşallah Kurtuluş Savaşı’nı sevk ve idare eden Ankara inanıyorum yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesini de gayet güzel, başarılı bir şekilde verecek. Açılışını yaptığımız bu metronun Ankara’mıza tüm Ankaralılara hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Büyükşehir Belediye başkanımıza, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bu mutlu anımızda bizimle paylaşan Cumhurbaşkanımıza, TBMM Başkanına ve İspanya Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. İşçi, mimar kardeşlerime ayrıca şükranlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 
Doğu Anadolu’da kayak sporu adına bir ilk
 
Adalette yeni süreç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saatlerin ileri alınması ertelendi
Enerji Bakanı Taner Yıldız, saatlerin seçimden bir gün sonra ileri alınacağını açıkladı.
Başbakan Erdoğan’dan 30 Mart vurgusu
Erdoğan, 'Ben bütün halkıma sesleniyorum, 'Sizler öyle bir performans ...
Güllüce, ‘Dev gibi bir milletiz’
Bakan Güllüce, "Dev gibi bir milletiz. 700 bin Suriyeliyi yediriyoruz, ...
 
‘Sen git işine bak, sen git üretim yap’
TÜSİAD’ı eleştiren Erdoğan, “Bu işin içinde bir de TÜSİAD var. Sen git ...
Bakan Ala Doğu turunda
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Elazığ ...
Güllüce’den kentsel dönüşüm vurgusu
Bakan Güllüce, “Hızla kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Türkiye'de yaşayan ...
 
Erdoğan cevabı verdi, kafalar öne eğildi
Başbakan Erdoğan, Alman Dış Politika Enstitüsü’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
‘Kimse müslümanlara, çevrecilik edebiyatı yapmasın’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Çevre, Müslümanların öz be ...
EMITT'te Doğu illeri damgası
Dün tamamlanan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva